Reklama

Reklama

Breakheartský průsmyk

  • USA Breakheart Pass (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Armádní pevnost v divočině plné Indiánů a desperádů zachvátila epidemie. Na pomoc je vypraven transport s náhradní posádkou, pastorem, léky a rakvemi pro mrtvé. Vojenským vlakem jedou také ctižádostivý guvernér a jeho snoubenka, dcera velitele pevnosti. A pak je tu ještě jeden pasažér, o jeho společnost však nikdo moc nestojí: bývalý profesor na medicíně John Deakin, hledaný pro podezření z řady těžkých zločinů. Šerif ho dopadl a jedinou možnost, jak zatčeného dopravit do pravomoci úřadů, představuje právě onen zvláštní vlak. Hned od začátku cesty pronásledují transport podivné nehody, nevysvětlitelné události a smrt... (TV Prima)

(více)

Recenze (102)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Překvapivě funkční spojení špionážního/detektivního filmu a westernu. Scénář by sice šel ještě dopilovat a v závěru jsem si nebyl jistý, jestli to s těmi indiány a krokem jedoucím vlakem je myšleno vážně, ale herecké výkony leccos zachraňují. Jediné, k čemu nemůžu mít žádné výhrady, je neskutečně živá a atmosférická hudba Jerryho Goldsmithe. Jelikož projet Breakheartský Průsmyk trvá něco kolem hodiny a půl, je to taková příjemná pohodová podívaná... tak akorát na sedmdesát procent, možná o trošku víc. 70% ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Docela dobrý, ale aby jsme podobný nervák mohli vůbec zažít, museli bychom do vlaku hlavně nasednout a to v zemi, kde vlakovou dopravu ovládá sexy firma České dráhy, a.s. není až tak lehké. Jako důkaz nechť poslouží tyhle dva příběhy, které se staly v srpnu 2008 a volně tak navazují na předchozí příběhy mnou uveřejněné u filmu Přejezd Kassandra. Praha; Hlavní nádraží; 8:10 - hlášení nádražního rozhlasu : "Vlak do Českých Budějovic bude přistaven na nástupiště číslo 6." 8:13 - Příchod na nástupiště číslo 6. 8:14 - Ověření podle tabule zda vlak skutečně přijede na nástupiště číslo 6. 8:28 - Přeplněný péron nervozně vyhlíží na nástupišti číslo 6 příjezd vlaku do Českých Budějovic. 8:29 - hlášení nádražního rozhlasu : Vlak do Českých Budějovic je připraven z nástupiště číslo 3 k odjezdu, prosím ukončete nástup. Praha; Smíchovské nádraží; 7: 50 - Osobní vlak do Berouna bude připraven k nástupišti číslo 1 /odejzd 8 :00 /. Osobní vlak do Zruče nad Sázavou bude připraven k nástupišti číslo 1 / odjezd 8: 05/ . Rychlík do Plzně bude přistaven k nástupišti číslo 1 / odjezd 8:05 /. Nástupiště číslo 1 bylo během chvíle narvaný k prasknutí . Na dotaz kam jede ten jeden vlak co tam právě stojí odpvěděla výpravčí opravdu s noblesou pravé dámy "Těžko říct a já se tady na to taky můžu vysrat." ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Prepadnutie a vražda vo western exprese. Trochu detektívka, trochu akčná špionáž, trochu Die Hard koncept, všetko vo westernových kulisách. Dobre odsýpajúci kúsok. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Zajímavý "vlakový" western, z nějž, i když je to těžko k uvěření, jakás mysteriózní atmosféra opravdu čiší. Bronson se tentokrát nejen neztratil, nýbrž k celkovému dobrému dojmu vydatně přispívá. Výborný scénář musíme každopádně připsat především McLeanovi, ale ve filmu lze nálezt i pár povedených věcí navíc. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Nejsem takový hrdina, abych dobrovolně podnikal cesty vlakem. Již legendární japonský železničář Kawasaki, ten s měkkým krátkým, totiž věděl, že může být ve vlaku okraden, může na něj v kupé číhat blecha anebo ho může v tunelu někdo přivést do jiného stavu. Nic z toho nechci zažít a o amerického tajného agenta, který by mne ochránil, ve vlaku prostě nezakopnu. Ten si radši vyrazí do nějakého toho westernu, který je tedy spíše detektivka, a tam zavěsí nějaké ty bulíky na nos politikům, indiánům i gangsterům, což vyžaduje nějaké to falešné hraní, běhání po jedoucím vlaku a užívání nezábavné pyrotechniky. Mne to tedy vlastně celkem bavilo, ale zase ne tolik, abych si podle jízdního řádu Českých drah naplánoval výlet vlakem s dvojitým přesedáním. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Celé sedmdesátky Bronson střídal kriminálky s westerny a rok po prvním Přání smrti natočil tuhle "Hromadu vražd v Orient Expresu", která spojuje detektivku s westernem. Zápletka je dobrá, výprava a casting poskládaný z výrazných přihrávacích xichtů (Crenna, Durning, Lauter, Johnson) taky, ale chybí tomu silnější drajv, napětí i atmosféra a jede to tak nějak na půl plynu. Havárie vlaku pěkná. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Jak byli postupně z přepravy vylučováni lékař, topič, vojáci, reverend a kuchař, začal jsem si říkat, že jestli není vrahem mašinfíra, nikdo to nepřežije.. Solidní akční pasáže (odpojené vagóny, bitka na zasněžené střeše), defilé dřevěných mostů (tzv. „trestle bridge“), na které se pěkně dívá, ale jet bych po nich nechtěl a tajemný Charlie Bronson, který řádí tak, jak ho to kdysi naučil Cheyenne v soupravě pana Choo-Choo. Chvílemi je Griesova krimi-westernová jízda po Idahu napínavá, ale že bych si chtěl na ni někdy znova koupit lístek, to nemohu říct.. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Aj keď toto malo s westernom spoločné len to, že sa tam objavilo pár Indiánov, nič na tom pohľade môj názor nemení. Dobre nafilmovaná vlaková krimi s prvkami mysteriozity, ktoré však na našu škodu zostávajú neobjasnené. 75%. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Takřka kongeniální spojení westernu a špionážního thrilleru. Je málo vzdálenějších žánrů, než tyto dva, avšak pokud je na skladě vynikající předloha, tvůrci s citem a zápalem pro věc mohou tyto žánry nenásilně spojit v bezchybnou symbiózu. Charles Bronson je zde tajemnější a záhadnější než jindy, přičemž jsem již od začátku očekával, že nebude jen pouhým vězněm. A ač je největší hvězdou bezpochyby on, není jedinou hvězdou filmu. Westernové stars Ben Johnson a Ed Lauter, veterán Richard Crenna či pohledná Charlieho manželka Jill Ireland tu nejsou pouze do počtu a dokážou se ve svých (skvěle napsaných) rolích postavit po jeho bok. Svižný a do samého konce napínavý příběh s několika nepředvídatelnými (!) zvraty, skvělými herci a perfektní hudbou Jerryho Goldsmithe. 90%. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

O Breakheartském průsmyku jsem dodnes věděl jen to, že má špičkovou hudbu - inu, Jerry Goldsmith, že. Rád jsem proto zjistil, že celý film je na tom zrovna tak. Je to perfektní dobrodružný příběh, western šmrncnutý kriminálkou a snad i detektivkou, s výtečným Bronsonem a atmosférickou přírodou v hlavní roli. Od první do poslední minuty napínavé, spoustu zapamatováníhodných scén obsahující dílko. Akorát nevím, co je na něm "mysteriózního", vážená databáze. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Zajímavý mix westernu a thrilleru nicméně po všech stránkách průměrný film. Navíc když odhalíte včas kdo je ve skutečnosti postava kterou hraje Charles Bronson bude vám vše jasné ještě před závěrečným finále.55% ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Celkom milé prekvapenie a určite pozerateľné nielen pre fanúšika westernu, pretože poväčšinu to skôr pripomína dobrodružné krimi a nebyť šerifa a indiánov v závere, tak by som to asi westernom nenazval. Keď sa zamyslím, tak som okrem slávneho Vtedy na západe asi iný western s Bronsonom nevidel, ale aj bez toho môžem tento film určite zaradiť k tomu lepšiemu, čo natočil. 70%. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

..brilantní hudba.... originální snímek svou poutavou atmosférou věčného starchu při jízdě zasněženou Vysočinou a krimizápletce v jinak velice slušivém westernovém hávu.. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Breakheartský průsmyk je spíš dobrodružná krimi podívaná z dob Divokého západu než klasický western. Prostředí je tu ovšem lákavé, zápletka slušná a herci výborní. Za zmínku stojí také hudba a dějové zvraty. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Parádny western s famóznou hudbou, skvelými kostýmami, úchvatnou atmosférou zasnežených amerických kopcov a osviežujúcou zápletkou a tajuplným Charlesom Bronsonom. ()

kyselina 

všechny recenze uživatele

Děj v uzavřeném nebo ohraničeném prostoru je pro mě vždy o něco atraktivnější. Navíc jsem pro sebe v Breakheartském průsmyku objevila Charlese Bronsona. ()

Javert 

všechny recenze uživatele

Charles Bronson jako obvykle exceluje. Napětí je z filmu cítit od začátku do konce. Opravdu velice povedený film. 4 a 1/2 * ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Na Bronsona se dobře kouká, Goldsmith se dobře poslouchá a scénář nemá příliš mnoho logických chyb a děr. Ve výsledku je z toho celkem poutavý dobrodružný film na jedno zachmuřené odpoledne. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pokiaľ už máte dosť krásnej americkej prérie a až príliš sa potíte ri pohľadoch na vyschnutú trávu a suché pery špinavých a isto smradľavých kovbojov, tak Breakheartský priesmyk je film pre vás. Ide skôr o krimi v štýle Vražda v Orient expresse, pričom sa ale postupne dostávame ku klasickej masovej prestrelke, ktorej sa zúčastnia Indiáni zobrazení ako tupé zvieratá. Všimnite si scénu dialógu v kupé medzi Bronsonom a blondýnkou (nie pohľad-protipohľad), kedy v okne vidíme zadnú projekciu krajiny idúcu v jednom smere a v rámci záberu (bez strihu) o pár sekúnd zase opačne a o chvíľu zase opačne. Kedysi sa v Hollywoode s takýmito prkotinami proste nesrali. ()

Reklama

Reklama