Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komediální drama debutujícího režiséra Dana Harrise zobrazuje jeden rok ze života typické rodiny z americké vyšší střední třídy. Scénář filmu Imaginární hrdinové zaujal režiséra Bryana Singera natolik, že Harrisovi nabídl napsat scénář k pokračování úspěšné blockbusterové série X-Men. Snímek Imaginární hrdinové podobně jako filmy Ledová bouře (r. Ang Lee) nebo Obyčejní lidé (r. Robert Redford) zobrazuje prostředí vyšší střední třídy s mnoha jeho pokryteckými nároky, přetvářkou a pozlátkem, jehož obětí se stávají především děti. (FebioFest 2006) (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (100)

mm13 

všechny recenze uživatele

Celý čas som rozmýšľal, či je Dan Harris lepší scenárista alebo režisér. Doteraz to nemám vyriešené, ono to asi bude tak, že v oboch je úspešný približne na 80% (zatiaľ). A smolou tohto filmu je, že sa mu tu tých nevydarených zvyšných 20% miestami stretáva a teda násobí... Aby som bol presnejší - nemá to ten príslovečný magický moment. Napriek sympatickej Weaverovej a talentovanému Hirschovi, silnej zápletke, poniektorým vydareným scénam a veľmi dobrej pointe (ktorá spätne mnohé napraví - hlavne sa vysvetlí ten prazvláštny, empatiu diváka vylučujúci postoj väčšiny zúčastnených) Obyčajní hrdinovia nevťahujú, nespútavajú, nedávajú zabudnúť na okolitý svet. Iba som po za vlasy pritiahnutom úplnom závere uznanlivo kývol hlavou a uvedomil si, že už som vyše dvoch rokov nevidel Americkú krásu... ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Drama o zivote jednej rodiny z US vyssich strednych vrstiev. Sigourney Weaver /Alien, Aliens/ fajn, ale hrat moc teda nevie. Jej herecky kolega Emile Hirsch /Utek do Divociny/ hral taktiez na urovni, a na rozdiel od Weaver ma aj podstatne viac hereckeho talentu. Zaverecna polhodinka je proste skvela, a vyrazne film potiahla do nadpriemeru. 78 % ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Rodina se vyrovnává s tragickou ztrátou. Někteří členové za pomoci omamných látek a vzdorem. Ti, kteří je nemají, prostým upadnutím do letargie. Dialogy extrémně nablblé. Z matky se vyklube vcelku zmije. Dcera v příběhu jen statuje. Syn se v tom plácá, ale jen od ničeho nikam, včetně své sexuality. A hlavně: je to zoufalá, ukecaná, ubrečená nuda. ____ Samozřejmě, takový šok, jaký tahle rodina zažila, nikomu nepřeji a psychická rozhozenost, smutek a bezvýchodnost jsou pochopitelné pocity. Jako film je to však nezáživné, utahané a bez významu. Jo, a kdo v popisku napsal, že je tohle komedie, by už tenhle model hulit neměl. Aspoň ne při práci. SHRNUTÍ: Agitačka pro legalizaci měkkých drog, ale mě přesvědčovat nemusí. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Vzťahová konverzovačka, ktorá z priemeru vystupuje k vrcholku len mierne, aj to len vďaka Sigourney a Jeffovi a poslednej skvelej polhodinke. Pokus o odľahčenie nevyšiel, prvky komédie sa úplne strácajú, jednoducho 'American Beauty' bude tažko niekedy prekonaná. To mohli radšej ostať pri poriadnom zdramatizovaní, podobnému v závere, ktoré by filmu slušalo oveľa viac. 70%. ()

ChewieDC 

všechny recenze uživatele

Kdybych měl Imaginary Heroes k něčemu přirovnat, hned by mě napadl Americký sen. Jenom v Imaginary Heroes je sledovaná rodina ještě víc rozhozená a to, co se v ní děje, je ještě víc temnější. Abychom neupadli do úplné deprese, režisér do příběhu vkládá veselou hudbu, která povedeně kontrastuje s dějem. Všichni herci jsou výteční a je velká škoda, že film unikl většímu diváckému úspěchu. Ambice má velké. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (5)

  • Film měl nesoutěžní premiéru v květnu 2004 na filmovém festivalu v Cannes. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v amerických městech Chatham, Glen Ridge, Montclair, Newark nebo West Paterson. Dále se natáčelo také v Los Angeles nebo New Yorku. (Terva)
  • Ve scéně, kdy Tim (Emile Hirsch) spí v kuchyni, se v jednotlivých záběrech mění obsah sklenice. (Terva)

Reklama

Reklama