Reklama

Reklama

Vetřelec vs. Predátor

  • USA AVP: Alien vs. Predator (více)
Trailer 2

Zazobaný průmyslník Charles Bishop Weyland podnítí vytvoření mezinárodního týmu archeologů, přírodovědců a bezpečnostních expertů pod vedením ekoložky a cestovatelky Alexy "Lexy" Woodsové, který má prozkoumat záhadné obrysy budovy schované hluboko pod ledovým příkrovem poblíž Antartidy. Tím začíná neuvěřitelné a zároveň strašlivé dobrodružství – nikdo z nich netuší, jaké překvapení, ukryté v hloubce 2000 stop pod zmrzlým povrchem, je čeká… Členové expedice najdou pyramidu se stopami aztécké, egyptské a kambodžské kultury. V jejím nitru objeví bludiště chodeb, jehož technologické vybavení ukazuje na práci neznámých mimozemských civilizací. Stěny místností neočekávaně mění tvar, vězní jednotlivé členy týmu a oddělují je od jejich kolegů. Při strastiplné cestě napříč pyramidou vyjde najevo strašlivá pravda: podzemní chrám obývají predátoři, kteří drží v zajetí živou vetřelčí královnu. Ta ve stoletých intervalech klade vajíčka, z nichž se líhnou vetřelci, jejichž vybíjením mladí predátorští válečníci absolvují zkoušku dospělosti. Expedice tak přichází přímo do války mezi vetřelci a predátory. Dostane šanci zůstat jen nezúčastněným pozorovatelem? Postavu miliardáře Charlese Bishopa Weylanda scenáristé napsali pro herce Lance Henriksena, který hrál ve filmech Vetřelci a Vetřelec 3. Filmem Vetřelec vs. Predátor si režisér Paul W. S. Anderson, jeden z největších fanoušků filmů o Vetřelcích a Predátorech, uskutečnil svůj sen. (TV Prima)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (926)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Na horror to postrádá byť jen náznak atmosféry a na adaptaci akční hry (resp. komiksu) zase nějakou akci. Pochvalu zaslouží snad jen masky. Nudné a nezajímavé béčko jakých jsou v regálech půjčoven stovky. Anderson dokázel zneuctít hned dvě legendy v jednom snímku a tak doufejme, že si ho najde nějaký zručný predátor a vyžádá si na něm osobní satisfakci za urážku na cti. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

jaká strašná škoda to je, že tenhle film dali člověku jako je Anderson. i když možná za to nemůže. možná je to tím vybíráním. Kdo vybírá přebere. a tady vybírali z mnoha verzí scénář, režiséra i herce. mimochodem tu debilnost všeho, co tu herci říkají si uvědomíte až ve chvíli, kdy si budete ty titulky překládat z angličtiny do češtiny. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Člověk je v téhle uhlazené sci-fi báchorce jen pouhým panďulákem. V jakési pyramidě ztracené pod ledovým krunýřem Antarktidy si to totiž rozdá hned několik živočišných druhů. Děj i jeho logiku hoďte stranou, atmosféru nehledejte, motivaci nebo nějaký vývoj postav jakbysmet. Pozornost si zaslouží „dvojice“ mimozemšťanů, jejichž vzhled a způsob jejich boje rozhodně potěší. Ostatně celá technická stránka snímku je na solidní úrovni. Anderson si v mnohých scénách umí vyhrát, ví, jak nastavit kameru nebo jak efektně natočit kužely baterek. Škodou je, že na snímku je znát, že do něj nějaký chamtivý producent zřejmě musel zasahovat, navíc je leccos osekané pro lepší přístupnost. No, sečteno podtrženo, dvojku si rozhodně nedám.. na to se mám moc rád!! ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Tomuhle filmu jsem se celý život vyhýbala jako čert kříži, protože mi tahle sci-fi tématika nic moc neříká. Včera jsem ale přepínala programy a nakonec podlehla. Rozhodně to není tak špatné, jak jsem čekala, docela mile to překvapilo, ale pořád to byla strašná ptákovina. Jen menší, než za jakou jsem ji měla:) Nejlepší je asi část, kdy hlavní hrdinka zjistí, že celý masakr byl vlastně zbytečný, protože stačilo predátorovi říct "Nepřítel mého nepřítele je můj přítel":))).Na konci jsem se přistihla, že na obrazovku koukám s otevřenou pusou.Na jedno shlédnutí to je zkrátka docela dobré,pomineme-li otřesný scénář,který tomu dával fakt korunu. ()

Marius 

všechny recenze uživatele

AvP ma prekvapilo, a to pozitívne. Scenár je síce údesný a logickým chybám nie je konca, ale vzájomné strety votrelcov a predátorov sú na veľmi slušnej úrovni. Filmu škodí málo krvi a nerešpektovanie pravidiel oboch klasikov vesmírnych príšer. Votrelci sú príliš podcenení a zabiť ich môže vlastne aj človek prakticky jednoduchými zbraňami. Kde sú zlaté časy keď to do nich Hicks and comp. sypali plazmou.....Predátori toho zase bez svojich náplecníkov tiež veľa nedokážu. Vrcholom stupidity je ale záverečná aliancia a zničenie matkz (rovnako aj jej oživenie to som sa skoro váľal po zemi od smiechu. ()

Galerie (105)

Zajímavosti (57)

  • Natáčení probíhalo v Itálii, Francii a České republice (především v Barrandovských ateliérech). (Yardak)
  • O výrobě tohoto crossoveru se mluvilo už od té doby, kdy se v Predátorovi 2 (1990) objevila trofej v podobě hlavy vetřelce. (imro)

Související novinky

Predátora čeká další sequel

Predátora čeká další sequel

26.06.2014

Začalo to Predátorem a Predátorem II, pokračovalo crossovery Vetřelec vs. Predátor a Vetřelci vs. Predátor 2 a nakonec přišli Predátoři. Jakýs takýs sequel jedničky, kterým chtěli Robert Rodriguez … (více)

Souboj akčních velikánů

Souboj akčních velikánů

11.01.2008

Tak tohle je stoprocentní kachna, a i kdyby náhodou ne, sotva se někdy podobný projekt dočká realizace. Zní to však natolik zábavně, že se s vámi o tu představu musíme podělit. Co napsat na úvod?… (více)

Guillermo del Toro zešílí

Guillermo del Toro zešílí

07.10.2007

Talentovaný mexický tlouštík hodlá přitvrdit. Ne že bychom snad považovali jeho temnou fantasy Faunův labyrint a právě natáčeného komiksového Hellboye 2 za nějaké pohádky pro děti (to rozflákání… (více)

Spy Hunter opět na programu dne

Spy Hunter opět na programu dne

04.06.2007

Nemůžu se ubránit pocitu opakovaného déja vu. Transformers ještě ani neměli světovou premiéru, ale už teď jako by Hollywood ovládla posedlost futuristickými auty, které na nás vystrkují všelijaké… (více)

Reklama

Reklama