Reklama

Reklama

Vetřelec vs. Predátor

  • USA AVP: Alien vs. Predator (více)
Trailer 1

Zazobaný průmyslník Charles Bishop Weyland podnítí vytvoření mezinárodního týmu archeologů, přírodovědců a bezpečnostních expertů pod vedením ekoložky a cestovatelky Alexy "Lexy" Woodsové, který má prozkoumat záhadné obrysy budovy schované hluboko pod ledovým příkrovem poblíž Antartidy. Tím začíná neuvěřitelné a zároveň strašlivé dobrodružství – nikdo z nich netuší, jaké překvapení, ukryté v hloubce 2000 stop pod zmrzlým povrchem, je čeká… Členové expedice najdou pyramidu se stopami aztécké, egyptské a kambodžské kultury. V jejím nitru objeví bludiště chodeb, jehož technologické vybavení ukazuje na práci neznámých mimozemských civilizací. Stěny místností neočekávaně mění tvar, vězní jednotlivé členy týmu a oddělují je od jejich kolegů. Při strastiplné cestě napříč pyramidou vyjde najevo strašlivá pravda: podzemní chrám obývají predátoři, kteří drží v zajetí živou vetřelčí královnu. Ta ve stoletých intervalech klade vajíčka, z nichž se líhnou vetřelci, jejichž vybíjením mladí predátorští válečníci absolvují zkoušku dospělosti. Expedice tak přichází přímo do války mezi vetřelci a predátory. Dostane šanci zůstat jen nezúčastněným pozorovatelem? Postavu miliardáře Charlese Bishopa Weylanda scenáristé napsali pro herce Lance Henriksena, který hrál ve filmech Vetřelci a Vetřelec 3. Filmem Vetřelec vs. Predátor si režisér Paul W. S. Anderson, jeden z největších fanoušků filmů o Vetřelcích a Predátorech, uskutečnil svůj sen. (TV Prima)

(více)

Recenze (926)

POMO 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo dobre nakrútená vecička s peknými trikmi, dynamickým strihom a svižnou akciou. Neprehľadný bol iba prvý súboj Predátor vs. Votrelec, ktorý ma ale aj tak dostal do tínedžerského vytŕženia. Čo film však sťahuje do priemeru, je NEUVERITEĽNE debilný scenár. Že Paul W.S. Anderson iba kradne by ani tak nevadilo, ale že ukradnuté spája ešte ľahkomyslenejším lepidlom, to už je čo povedať. Byť lepšieho scenára a dlhšej stopáže, mohla to byť výborná zábava. P.S.: Trochu mi vadilo celkové „poníženie“ votreleckej rasy. Osobne k nej prechovávam väčší rešpekt než k ťažkopádnym Predátorom. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Z hyperúspěšného letního crossoveru se vyklubala nepopsatelná blbina bez chuti a bez zápachu. Tragická story, nulová atmosféra, mizerná akce... jedna hvězda za triky. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Horor bez špetky napětí a litrů krve (zřejmě kvůli přístupnosti), scénář bez nápadu, akční scény bez švihu a náznaku přehlednosti... Andersone, zabal to, nemáš na to! Člověk čeká pořádný krvavý béčko a dočká se takovéhle soft zhovadilosti bez kouska nadsázky. Alespoň má film slušné tempo, takže nehrozí, že divák usne. A navíc, především závěrečná sekvence, je roztomile komická (nechtěně samozřejmě). ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Přijmout poslední Andersenův film předpokládá obrazně řečeno nikoliv vložit ruku do popcornu, ale vlézt do něho rovnou celým tělem. I tak lze ale AvP těžko akceptovat. Přitom technické stránce není moc co vytknout. Triky ujdou, animatrické modely vetřelců jsou zdařilé, film má svižné tempo. Dost zásadní problém je ale v absenci dvou důležitých filmových ingrediencí - atmosféru a napětí aby člověk hledal lupou. A scenář? Vše běží podle ověřených a stokrát viděných schémat, žádné překvapení se nekoná, děj je průhledňoučký a předvídatelný. Základní Andersenova idea příběhu dává sice smysl, ale je dost připitomnělá. Navíc - copak si asi pomyslel McTiernan, když viděl, že se z jeho původně nekompromisního lovce stal kámoš do nepohody? Tak tohle prosím ne. Ty 2*jsou až moc, i s přihlédnutím ke skutečnosti, že nemám rád crossovery - ty chladné finanční kalkuly. Teď už jenom čekám, kdy někdo přijde s filmem ČERVENÁ KARKULKA vs. BATMAN. To by byl biják!! ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Nic moc jsem nečekal, ale Anderson toho nabízí ještě podstatně méně. Žádná pořádná akce, žádná krev, žádné silné charaktery, jen docela hezká výprava, občas vydařený záběr a do toho třepotající se nohy v šachtě, smešná hlavní hrdinka, hrající si na amazonku a naivní děj, kterému by hutně prospělo, kdyby se nebral tak vážně. Prostě zmršený crossover, který se zavděčí leda opravdu hladovým sci-fi fandům... ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Na dva legenadarní "mírotvorce" filmového plátna jsme byl velmi zvědavý hlavně na ten jejich fight, a v tomto ohledu jsem nebyl zklamán, v ostatním ano. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Jak konstatovala jedna z postav asi ve 37. minutě filmu - "Mám z toho divný pocit." Předtucha dotyčného se naplnila poměrně brzy, neboť byl proměněn v mrtvolu, předtucha moje se naplnila na samém konci filmu, během nějž jsem marně čekal na to, kdy děj dostane jakýsi smysluplnější řád. Nedostal. Prvoplánovitá akce ale byla alespoň perfektně nasnímána a sestříhána, takže v tomto smyslu se moje smysly "nabažily". Ale ten scénář, ten zatracený scénář... Mám divný pocit, že Anderson ho psal asi pod vlivem "měsíce lovce" neboli úplňku, protože tolik děr nemá ani pověstný švýcarský e-mentál. Co mě teda vysloveně sra..., teda iritovalo, že P.W.S.A. neváhal pro své potřeby znásilnit i celý vetřelčí vývoj - ten trval od vyprdnutí vejce matkou až po samotné dospění jedince vpodstatě jen pár desítek minut. No kde to sakra jsme? Jo aha, v Hollywoodu 21. století. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Od tohoto filmu se očekávalo jak jinak opravdu hodně. Střetne se tu Vetřelec a Predátor, které do té doby navštívili komiks nebo počítač v hrané formě, ale na stříbrném plátně chyběl a tak se to muselo napravit. Pustil se do něj režisér, který většinou točí efektivní akce, jenže divácky z větší části propadnou, jenže jak u koho. Alien vs. Predator se mně osobně vcelku líbil. Do teď si pamatuju jak vetřelec kyselinou pálí plášť Predátora a celé to syčí a mně způsobuje mrazení v zádech, jenž efektivně dokáže zapůsobit. Mimojiné se to točilo opět v naších zemích. Zajímavé je, že to co se točí u nás většinou propadne, i když jsou výjimky. Tento film sice nejspíš ty, co vetřelce a predátory zná do nejmenších detailů možná dost naštve. Já na tom tak rozhodně nejsem a proto jsem se nejspíš u filmu dost dobře bavil. Jen mě stále zaráží hodnocení. I když film si na sebe vydělat nechal a v přípravách už je i dvojka. ---Celé to byla past! - Oni nás neloví. Dostali jsme se doprostřed války. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $60miliónovTržby USA $80,282,231Tržby Celosvetovo $172,544,654║ Takže stačí byť ako že poriadnym fanúšikom najúspešnejšej sci-fi predlohy gigantov ako Predátor a Votrelec a štúdio 20th Century Fox vám z radosťou zveria dôveru a mini rozpočet aby ste domrvili kult. Neviem fakt, neviem kto čo videl na režisérovi Paul W. S. Andersonovi, keď mu zverili takéto niečo, človek čo nemá skoro štipku vlastného talentu, čo musí za každú cenu vykrádať iné filmy aby vo filme mal ako že funkčné scénky ... Prvá polovica filmu sa ešte dá uznať ako budovanie určitého príbehu, kde toho moc neškrípe ale keď sa na scénu dostanú dve mimozemské obludy ich povesť rázom každou minutou je zadupávaná pod zem, aj keď ako že snaha o širší rozhľad v ich minulosti je načrtnutý a nie je to až taký zlý nápad, všetko zničí okolo postavená jednoduchosť, samozrejme že nemyslím slušne vystavané kulisy ale spackané dejové línie a ta najhoršia je priateľstvo človeka teda žienky s Predátorom, čo vyznie skoro ako romantická až parodická osnova. Pre každého poriadneho fanúšika týchto nestvúr to musela byť pohroma sledovať takéto niečo čo malo byť nadmieru originálne a veľkolepé. Od tvorcov bolo pekné že oživili postavu Bishopa v podobe herca Lance Henriksena ale na tom v podstate chceli založiť celú podstatu starých dielov. /videl v kine: 50%/ ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Hnusný a hnusnější, jak to trefně překřtil jeden můj kamarád. A uprostřed hnusných se zoufale snaží přežít skupinka více či méně hezkých humanoidů... Paul W. S. Anderson natočil hodně vděčné téma, leč namísto atmosferického mixu klaustrofobického napětí a dynamické akce, jak ho nabízí stejnojmenná počítačová hra, vylezla z toho zpočátku napínavá, posléze neobyčejně předvídatelná vyvražďovačka s emancipovanou hrdinkou a na hlavu postaveným příběhem. Ona hrdinka bohužel nesahá Ripleyové ani po nohavice roztrhaných mariňáckých kalhot a její cesta za přežitím je sice plná docela pěkných akčních sekvencí, ale chybí jí napětí a schopnost pohltit diváka. Škoda, protože úvod filmu je docela slibný, pak se ale bohužel napětí vytratí v regimentech dobře viditelných hnusáků. Anderson prostě natočil béčko s průměrnými áčkovými efekty. Příjemně zabitá hodina a půl, ale kredit hnusných (Predátorů) a hnusnějších (Alienů) se tímhle filmem nijak nezvětšuje, ba naopak. AvP je totiž pouze cizopasník... 50% ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Něco zajímavého se začne dít po půl hodině. Po 45 minutách je první akce. Celkově v celém filmu max. 3 slušné akční scény z nichž jedna je fakt moc dobrá. Bohužel se prakticky celý film nudíte. K nikomu z celé skupiny(asi kromě černošské "tvrdé" průvodkyně)si neuděláte vztah, protože vždycky po chvíli umřou. Závěrečná naivní scéna a naprostý konec opět ponechaný jako dveře (BRÁNA) k pokračování. Celkově to bylo špatné. vytratila se všechna snaha o navázání na alespoň jednu sérii a celý děj jde úplně jiným, špatným, směrem. Lidstvo hraje jen předmět, do kterého se vetřelci touží dostat, aby se z nás mohl vyklubat jejich další bratříček a predátoři figurují jako policie, která utrženým psům nakažených vzteklinou, chce zpátky uvázat obojek z jejich laseru a kopí. Paul W. S. Anderson neumí pořádně točit a sám se ztrácí v neschopnosti nejen své režijní, ale i scenáristické. Je to smutné kam spadl výtvor H.G.Gigera. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Paul W.S. Anderson .. Triky ***, film **, herci * a scénář(?) odpad! Víc toho psát snad ani nemá cenu - bohužel! Jestli nemáte 87(!) minut co dělat, vypněte mozek a jděte do toho. Já si radši znovu zahraji AVP než tohle... ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Za to, ze som to dopozerala az do pokrocileho casu 00:30 a navyse s dabingom, a pritom som sa vobec nenudila, si to zasluzi naozaj minimalne priemerne hodnotenie. Plus fakt, ze sa z mojej oblubenej sci-fi postavicky Predatora vyklubal "nepriatel-nepriatela-je-moj-priatel", tak to proste musim ocenit :D Ale inak skutocne jedna velka zlataninka bez chuti a zapachu... ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Na horror to postrádá byť jen náznak atmosféry a na adaptaci akční hry (resp. komiksu) zase nějakou akci. Pochvalu zaslouží snad jen masky. Nudné a nezajímavé béčko jakých jsou v regálech půjčoven stovky. Anderson dokázel zneuctít hned dvě legendy v jednom snímku a tak doufejme, že si ho najde nějaký zručný predátor a vyžádá si na něm osobní satisfakci za urážku na cti. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Z kdysi dost děsivého monstra se stal otravný lovený hmyz bez charismatu (a to sem ho měla vždycky radši). Kdyby hlavní postava nebyla politicky korektní černošská "hrdinka" (rasyzmuz!§), asi by mě to bavilo víc. To "kamarádění" mi přišlo napůl odporně patetické a napůl dojemné. Scénář úplně na hovno, ale o ten tu přece nejde. A úplný závěr je pro zasmání, ale snad to tak tvůrci chtěli. Celkově jsem to čekala mnohem horší, takže neva, když zaokrouhlim na 3*, že ne. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

jsem rád, že došlo k blízkému setkání několika druhů a že ta paní přežila(?). jak se jmenovala, není zase tak důležitý,protože o lidi zde ani tak nejde. pozornost je věnována V a P, a ty jsme zhlédli v kráse jim podobné. že to mohlo (mělo!!) být velkolepější, o tom není pochyb. a je to škoda!!!! ale těžko můžeme chtít po V nebo P,aby zapojili trochu fantasie a více nás pobavili. dělali co umí...... ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Harald Kloser: 1. 1904 ,2. Alien vs. Predator main theme ,3. Antarctica ,4. Bouvetoya Island ,5. Down the tunnel ,6. Hanging bodies ,7. Southern lights ,8. Predator space ship ,9. The pyramid ,10. Temple ,11. Dark world ,12. History of the world ,13. Alien fight ,14. I need this ,15. Weyland's end ,16. Alien queen ,17. Showdown 18. The end...or maybe not , ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Vetřelec je degradován na slintajícího hopsala, který zbytky své rafinovanosti nechal v původní tetralogii - a hlavně kvůli tomu to u mě Anderson i tentokrát prohrává. Dokud se nesympatické hlavní postavy seznamují s mrazivým prostředím i samy se sebou, je to spíš nuda než zásadní otrava. Když se ale vetřelčí novorozeně líhne pár minut po setkání s facehuggerem, královna čiperně pobíhá a predátor nesmyslně respektuje nicotného člověka, schovávám unaveně hlavu v dlaních a odcházím. Ostuda. ()

Související novinky

Predátora čeká další sequel

Predátora čeká další sequel

26.06.2014

Začalo to Predátorem a Predátorem II, pokračovalo crossovery Vetřelec vs. Predátor a Vetřelci vs. Predátor 2 a nakonec přišli Predátoři. Jakýs takýs sequel jedničky, kterým chtěli Robert Rodriguez … (více)

Souboj akčních velikánů

Souboj akčních velikánů

11.01.2008

Tak tohle je stoprocentní kachna, a i kdyby náhodou ne, sotva se někdy podobný projekt dočká realizace. Zní to však natolik zábavně, že se s vámi o tu představu musíme podělit. Co napsat na úvod?… (více)

Guillermo del Toro zešílí

Guillermo del Toro zešílí

07.10.2007

Talentovaný mexický tlouštík hodlá přitvrdit. Ne že bychom snad považovali jeho temnou fantasy Faunův labyrint a právě natáčeného komiksového Hellboye 2 za nějaké pohádky pro děti (to rozflákání… (více)

Spy Hunter opět na programu dne

Spy Hunter opět na programu dne

04.06.2007

Nemůžu se ubránit pocitu opakovaného déja vu. Transformers ještě ani neměli světovou premiéru, ale už teď jako by Hollywood ovládla posedlost futuristickými auty, které na nás vystrkují všelijaké… (více)

Reklama

Reklama