Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Indiánský náčelník Šedý orel unese krásnou dceru lovce kožešin. Dívka se během cesty plné nebezpečí do svého únosce zamiluje, ale jejich láska je vystavena mnoha zkouškám. (Hans.)

Recenze (16)

majo25 

všechny recenze uživatele

Celkom záživná indiánka, ktorá síce nemá prepracovaný príbeh a záverečná pointa je banálna, napriek tomu vychádza z dobrého námetu, herci, dobrá atmosféra i (nenáročné) spracovanie ujdú a ja som sa celkom bavil na početných vtipných scénach či dialógoch. Len mi nejde do hlavy, ako mohol starý náčelník vedieť, že má dcéru?...asi mali Čejeni v tej dobe nejaký DNA detektor. ()

indiano 

všechny recenze uživatele

.Na prvý pohľad príjemný indiánsky film s westernovými veteránmi Benom johnsonom a Jackom Elamom, no kto sa bližšie zauiíma o kultúru indiánov a dobu, zistí mnoho prehmatov.. hlavne v kostýmoch ale i v zbraniach....film sa odohráva v roku 1843, ale Johnson suverénne strieľa z Remingtonu model 1858 !!!..Śošoni sú naivne namaskovaní nejakí študenti s krivými parochńami z filmov Gojka Mitiča..a tie drevené rohy na slepom čejenovi!!.. to bol non-sens.Ale pre odchovancov Karla Maya príjemná podívaná... Ufff... ()

Reklama

Jezinka 

všechny recenze uživatele

Tento western jsem kdysi viděla na VHS a moc se mi líbil, teď jsem se podívala znovu s novým dabingem z roku 2010 od Studia B a divím se, že to nemá pod 50%. Pominu, že z Beth udělali Bess, ale ječák který její postavu doprovází, úplně shodil celý film, protože dojem je naprosto jiný, tj. roubík do úst a nevyndavat a obdiv k Šedému orlu, že to vydržel. I dialogy byly trochu jiné, posunutí vtipu i smyslu. Tak mi nezbývá, než sehnat někde originální znění. Ty 4 hvězdičky jsou za původní zážitek z 90. let. ()

RHK odpad!

všechny recenze uživatele

Nezáživný western bez jakékoliv úrovně herecké i umělecké, a to i pro fanouška westernů, za kterého se považuji. Příběh indiánského a bílého lovce, kterému zlý Čejen unese dceru je plný nelogičností, stupidit a tvůrčího neumění. Ukázka: http://vbox7.com/play:d08982d8 ()

StaryMech 

všechny recenze uživatele

Úvod: jak pěkné záběry, a jak odpudivá hudba k nim! Na filmu, prý sestřihem zbaveném čtyřiceti minut, leží stín "Hledačů", "Orlí křídlo" je proti němu mistrovským dílem a "Mlčící jazyk" kulhavou intelektuálštinou. Režisér (a zároveň herecký představitel Trubače) zůstal zjevně nedotčen vypravěčským uměním i darem navodit atmosféru a vybrat a vést herce, s obrázky to ale umí a jeho úmysly byly pravděpodobně čisté. Zdar Šedému orlu, pomníku indiánství!   (2023: Po druhém zhlédnutí bych si tu třetí hvězdičku stěží obhájil. Kdyby režisér aspoň nelpěl na klišé starosvětských bílých tváří a nestavěl proti ušlechtilým Šajenům nepovedené Šošony!) ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama