Reklama

Reklama

Karlík a továrna na čokoládu

  • USA Charlie and the Chocolate Factory (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Karlík Bucket žije se svými rodiči a prarodiči v polorozpadlém domku. Jsou chudí, ale milují se a nedali by jeden na druhého dopustit. Nedaleko se nachází obří továrna na čokoládu, kde kdysi Karlíkův děda pracoval a poznal osobně samotného majitele Willyho Wonku. Karlík, který miluje čokoládu má sen se do továrny jednou podívat, ale to se zdá celkem nemožné až do té doby, kdy Willy Wonka vyhlásí soutěž, jejíž pět dětských vítězů z celého světa bude moct strávit jeden den v továrně. Stačí jen v jedné z čokolád najít zlatý kupon... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 307)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Burton v plné síle zase s Deppem. Co víc si přát? Plejádu barev všeho druhu, cukroví všech tvarů a chutí, malé pomocníky ze země kdesi v džungli. Neuvěřitelná hromada jmen, od již dávno slavných přes dnešní superhvězdy až po hvězdy budoucnosti. Tento film spojuje generace herců stejně jako generace diváků, protože není nikdo, kdo by nepochopil a nepřijal krásu a sladkost tohoto čokoládového příběhu. O úchylnosti a perfektnímu převtělení Johnyho Deppa snad ani nemusím nic říkat. Ten člověk je víc než ostatní a s Burtonem jsou nepřekonatelnou dvojicí. Snad toho ještě hodně natočí... ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Trio Burton - Elfman - Depp dělá z tohoto snímku neotřelou typicky "burtonovsky" ujetou podívanou. Je to rodinný film, u kterého se ale směje spíše dospělá část publika, jelikož to Tim pojal... Prostě po svém. Jeden šílený nápad stíhá druhý, totální stylizace, k tomu Depp se svou kreací Wonky kdesi na pomezí Michaela Jacksona a Marylina Mansona a to vše doprovázeno naprosto ulítlou hudební složkou Danny Elfmana. Děj tu v zásadě není, je to spíše road-movie po pohádkové továrně kde krom Deppa, který na sebe strhává celou pozornost stojí za zmínku snad již jen Christopher Lee. Ostatní mají téměř nulový prostor a o to více potěší, že všechny dětské party jsou zvládnuté v pohodě a neotravují. To celé semtam "oslazené" bonbónkem typy geniální parodie na Vesmírnou odysseu. ♫ Hodnocení písničkového OST: 4/5 ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Nechcem mať z dcéry čučoriedku.“ – „Veď z nej urobte kompót.“ Fantázii sa medze nekladú alebo znova nastal čas, aby sa stretli rozprávkári Tim Burton a Johnny Depp, dvaja muži, ktorí boli po väčšinu svojho života chlapcami. Vodopády čokolády, burácajúce muzikálové vystúpenia (založia vo vás iskru), Umpa-Lumpovia (Deep Roy!), zubár (Christopher Lee), mama (znesiteľná Helena Bonham Carter) a ponaučenie o sile rodiny. Zopár ústupkov voči knižnej predlohe (škriatkovia získali hororový nádych, deti nesprevádza žiadny dospelý) bolo k veci a Johnny Depp je ako "pán Bonbón" fenomenálny. Bavilo ma to oveľa viac, ako (inak pekná a príjemne krátka) Dahlova knižka (vyšla aj v slovenčine s reklamou na Orion priamo na obale wtf). Kino Považan NMnV 2005 ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Absolutně čistá filmová radost. Tim Burton je jedním z nejoriginálnějších režisérů v historii Hollywoodu a v Karlíkovi to opět dokazuje. Jestli jsem o původní verzi z roku 1971 napsal, že je plná barev, tak netuším, jak popsat tento rodinný skvost, ve kterém coby pan Wonka tentokráte září Johnny Depp (skvělý je i Deep Roy z Nekonečného příběhu, zde jako Umpa-Lumpa anebo Christopher Lee coby Wonka senior). Nápadité, vizuálně naprosto dokonalé, milé, vtipné, lepší originálu. A ty odkazy na slavné filmy jako 2001: Vesmírná odysea, Ben Hur či Psycho, jsou povedené. Jedinečná zábava, film má být především fantazií a tady to stoprocentně sedí. Takhle to má vypadat. ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Momentálně není na světě druhý takový člověk s TAKOVOU fantazií, jakou má Tim Burton. Na jeho film bych šla, i kdyby to byl dvouhodinový statický obrázek jeho rodiny. Vizuální pestrost a kouzelnost všech Burtonových filmů je zcela geniální. A když ty filmy natočí se svým alter egem, Johnnym Deppem, není již potřeba více. Sice mi u "Karlíka" maličko vadilo morální ponaučení na závěr, ale to prostě nemohlo nic změnit na tom, že jsem zase nevěděla, kam dřív s očima a Deppova kreace je zas dalším lístkem na oscarový ceremoniál. K tomu všemu jako třešnička na dortu skvělí dětští představitelé. No klobouk dolů, Time ! ()

Galerie (185)

Zajímavosti (83)

Související novinky

Chalamet bude Willy Wonka

Chalamet bude Willy Wonka

25.05.2021

Hvězda filmů Dej mi své jméno a Duna Timothée Chalamet získal po předchozích spekulacích hlavní roli v nadcházejícím prequelovém filmu o Willy Wonkovi. Snímek od studia Warner Bros. pojmenovaný… (více)

Willy Wonka se dočká prequelu

Willy Wonka se dočká prequelu

20.01.2021

Studio Warner Bros. oznámilo chystaný prequel Karlíka a továrny na čokoládu jednoduše pojmenovaný Wonka na 17. března roku 2023. Bude se tak jednat o prequel vyprávějící origin postavy Willyho Wonky,… (více)

Waititi, Netflix a knihy Roalda Dahla

Waititi, Netflix a knihy Roalda Dahla

06.03.2020

Režisér Taika Waititi (Králíček Jojo, Thor: Ragnarok) napíše a natočí dva nové chystané animované seriály pro Netflix. Ty pak budou vycházet ze známého dětského díla spisovatele Roalda Dahla Karlík a… (více)

Willy Wonka shání obsazení

Willy Wonka shání obsazení

06.06.2018

Studio Warner Bros. by rádo další miliardový úspěch a jedním z projektů, který by této mety mohl potenciálně dosáhnout, je remake oblíbené muzikálové klasiky Pan Wonka a jeho čokoládovna. Ten se… (více)

Reklama

Reklama