Reklama

Reklama

Karlík a továrna na čokoládu

  • USA Charlie and the Chocolate Factory (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Karlík Bucket žije se svými rodiči a prarodiči v polorozpadlém domku. Jsou chudí, ale milují se a nedali by jeden na druhého dopustit. Nedaleko se nachází obří továrna na čokoládu, kde kdysi Karlíkův děda pracoval a poznal osobně samotného majitele Willyho Wonku. Karlík, který miluje čokoládu má sen se do továrny jednou podívat, ale to se zdá celkem nemožné až do té doby, kdy Willy Wonka vyhlásí soutěž, jejíž pět dětských vítězů z celého světa bude moct strávit jeden den v továrně. Stačí jen v jedné z čokolád najít zlatý kupon... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1 309)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Film tak snivý a kouzelný, jako Střihoruký Edward, s tak zajímavým příběhem a poselstvím, jako Velká ryba a tak krásně vizuálně a atmosfericky zvládnutý jako Batman (i když samozřejmě v naprosto odlišném duchu). Všechny charaktery postav ve filmu vystupujících jsou dovedeny do naprostého extrému, ale tyto karikatury nepůsobí směšně ani trapně, ale naopak do příběhu krásně zapadají. Kapitolou samotnou pro sebe je vizuální a hudební stránka. Kulisy jsou ohromně kýčovité a účelné, ale toto má svůj smysl a opět do do filmu patří. A hudba a písničky Dannyho Elfmana jsou úchvatné, kdyby nebyly nazpívány hlasy Umpa-lumpů, mohly by vévodit světovým hitparádám. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

K čokoládě mám vyloženě kladný vztah, ale za šunku od kosti, smažák a hranolky bych ji rozhodně nevyměnil. V tomto snímku však figuruje pouze čokoláda, jejíž chuti šéfuje hláškující úleťák Willy Wonka a ten je skutečně vynikající. Sestava výherních fracků ve mně však probudila dosud skryté sadistické choutky i touhy po škodolibém konci. Sice jsem ho nedostal, ale bavil jsem se velmi slušně. ()

Reklama

berg.12 

všechny recenze uživatele

Přál bych si dvě věci: aby byl film méně pro děti a aby ho Tim Burton bral trochu víc vážně. Místy se až vkrádá pocit, že Burton na diváky naprosto kašle a baví se hlavně sám sebou. To samé v bledě modrém platí i pro Dannyho Elfmana. Tentokrát vám ta úleťárna ještě vyšla, ale pro příště si, pánové, dejte pozor! ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Burton v plné síle zase s Deppem. Co víc si přát? Plejádu barev všeho druhu, cukroví všech tvarů a chutí, malé pomocníky ze země kdesi v džungli. Neuvěřitelná hromada jmen, od již dávno slavných přes dnešní superhvězdy až po hvězdy budoucnosti. Tento film spojuje generace herců stejně jako generace diváků, protože není nikdo, kdo by nepochopil a nepřijal krásu a sladkost tohoto čokoládového příběhu. O úchylnosti a perfektnímu převtělení Johnyho Deppa snad ani nemusím nic říkat. Ten člověk je víc než ostatní a s Burtonem jsou nepřekonatelnou dvojicí. Snad toho ještě hodně natočí... ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Tim Burton kašle na temnotu a daleko za hranicí kýče opulentní barevnosti vytváří dechberoucí svět vytvořený z těch (doslova) nejsladších ingrediencí. Maximálně práce s nadsázkou mu jdete naprosto skvěle a tak přehnaně patetický příběh o rodinné soudržnosti nepůsobí trapně, nýbrž mile. Excentrická herecká kreace Johnnyho Deppa je stejně tak zábavná jako malí Umpa-Lumpové, jejichž pěvecké kreace jsou možná trochu samoúčelné, ale co v tomto filmu není? Burton zde všechno tak nádherně přemrštil, až jsem mu to sežral i s navijákem. Ale chutnalo mi ()

Galerie (185)

Zajímavosti (83)

  • Mike Teavee (Jordan Fry) počas toho, ako odpovedá na otázky novinárov po tom, ako našiel zlatý lístok, hrá hru "Splinter Cell". (Raccoon.city)
  • Zlatý lístok z filmu ponúkal špecializovaný londýnsky obchod s rekvizitami na začiatku roka 2015 za 22 800 amerických dolárov.
    (kacer4)

Související novinky

Chalamet bude Willy Wonka

Chalamet bude Willy Wonka

25.05.2021

Hvězda filmů Dej mi své jméno a Duna Timothée Chalamet získal po předchozích spekulacích hlavní roli v nadcházejícím prequelovém filmu o Willy Wonkovi. Snímek od studia Warner Bros. pojmenovaný… (více)

Willy Wonka se dočká prequelu

Willy Wonka se dočká prequelu

20.01.2021

Studio Warner Bros. oznámilo chystaný prequel Karlíka a továrny na čokoládu jednoduše pojmenovaný Wonka na 17. března roku 2023. Bude se tak jednat o prequel vyprávějící origin postavy Willyho Wonky,… (více)

Waititi, Netflix a knihy Roalda Dahla

Waititi, Netflix a knihy Roalda Dahla

06.03.2020

Režisér Taika Waititi (Králíček Jojo, Thor: Ragnarok) napíše a natočí dva nové chystané animované seriály pro Netflix. Ty pak budou vycházet ze známého dětského díla spisovatele Roalda Dahla Karlík a… (více)

Willy Wonka shání obsazení

Willy Wonka shání obsazení

06.06.2018

Studio Warner Bros. by rádo další miliardový úspěch a jedním z projektů, který by této mety mohl potenciálně dosáhnout, je remake oblíbené muzikálové klasiky Pan Wonka a jeho čokoládovna. Ten se… (více)

Reklama

Reklama