Reklama

Reklama

Dějiny násilí

  • USA A History of Violence (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Majitel malého bistra Tom Stall si poklidně žije se svou manželkou, právničkou Edie, a jejich dvěma dětmi na malém městě Millbrook ve státě Indiana. Jediná noc však navždy změní jejich životy. Tom se stane mediálním hrdinou poté, co zneškodní dva brutální vrahy, kteří přepadli jeho podnik. Snaží se vrátit zpět ke svému obyčejnému životu, ale marně. Náhlá sláva přitahuje nežádoucí pozornost okolního světa a přivádí k němu záhadného muže Carla, který tvrdí, že Tom není tím, za koho se vydává. Vztah jeho rodiny je vystaven zkoušce a oni jsou najednou nuceni řešit vzájemné vztahy, které se pod vlivem okolností začnou pomalu hroutit. Tom si je vědom toho, že musí bojovat nejen o svůj život, ale i o život své rodiny. (Nova Cinema)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (726)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Tom Sall žil spokojený život do té doby dokud se mu v něm někdo začal pitvat. Od té chvíle je zle se všemi kdo na něj vytáhnou zbraň. Viggo Mortensen překvapil dokonalými akčními schopnostmi a Maria Bello hodně odvážnými erotickými scénami plus jednou, za kterou by se nemusela stydět ani Sharon Stone v Základním instinktu. 75% ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Aj mne uniká dôvod ale i zmysel rozruchu okolo tohto filmu. Baliaci papier má síce na prvý pohľad peknú a zaujímavú vzorku, ale pod ním je len sito s dierami na halušky. Nepopieram, že film je ako píše Tron - napínavý, pôsobivý a má kvalitných hercov. No počínajúc typizovanými americkými rodinkami a mestečkami, z ktorých sa mi už chce blinkať, umňaučanými dokonalými manželkami, ktoré stále pištia "hanííí", až po tie čudné nezrovnalosti a diery v scenári to bolo jedno obrovské sklamanie. 3* za herecké výkony, inak by som dala len 2. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Cronenberg Září !! Hypnotizující,nervydrásající a překvapivě chytrý Thriller! Viggo Mortensen je jednoduše výkonný a předvádí perfektní herecký výkon taktéž Ed Harris! Násilí číhá na každém kroku, Sex ztvárněný ve filmu byl jeden z nejlépe zahraných, co jsem kdy viděl... Tenhle film mi po celou stopáž vyrážel Dech ! Bomba! 85% ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně je fascinující, když tvůrce převážně béčkových horrorů zčistajasna "vyzraje" a natočí nádherně precizní, režijně perfektně ukočírované komorní drama o pár postavách, z jejichž charakterů vytěží maximum. Dějiny násilí jsou o kontrastu idylické rodinky a násilí v okolním světě, přičemž tyto dvě věci na sebe spoléhají a ruku v ruce spolupracují na vytvoření silného filmového zážitku. Po čtvrtém shlédnutí dodávám, že nejvíce mě na filmu fascinuje, jak dokonale pracuje s emocemi postav - jejich prožitky jsou velice reálné, věříte jim každý pohled... 9/10 ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Až neskutečně idylické vztahy v rodině zboří jeden okolnostmi vynucený čin, a najednou jsou pryč všechny dosavadní jistoty a místo nich svět, ke kterému by se člověk vůbec nechtěl znát, ale není návratu. Skvělá Maria Bello (doktorka Anna del Amico z E.R. vůbec nestárne), ale i Viggo Mortensen a samozřejmě David Cronenberg a jeho pohled na manželský sex (opět poněkud jiný než je ve filmu obvyklé!), dělají z filmu, ve kterém nechybí ani detailní záběry na rozstřílené hlavy, víc než nadprůměrný snímek. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (22)

  • Děj je zasazený do fiktivního města Millbrook v Indianě. Název je převzaný podle Millbrooku, ve kterém se skutečně natáčelo, ale nachází se v Kanadě. Scény, odehrávající se ve Philadelphii, se zase natáčely v Torontu. Točilo se od 2. srpna do 14. listopadu 2004. (imro)
  • Jedná sa o posledný film oficiálne vydaný na VHS. (Hamaradža)

Související novinky

Zemřel herec William Hurt

Zemřel herec William Hurt

13.03.2022

Svět filmu dnes opustil další z velkých talentů. Pouhý týden před svými dvaasedmdesátými narozeninami zemřel držitel Oscara, uznávaný americký herec William Hurt. Smutnou zprávu médiím předal hercův… (více)

David Cronenberg plánuje seriál

David Cronenberg plánuje seriál

02.09.2018

Režisér Východních příslibů nebo Dějin násilí David Cronenberg si poprvé vyzkouší televizní formát. Na festivalu v Benátkách to oznámil novinářům, podle jeho vlastních slov se pak jedná dlouhodobě o… (více)

Verbinski a doktor Bucky

Verbinski a doktor Bucky

03.04.2018

Gore Verbinski (Kruh) se loňským Lékem na život konečně vrátil k hororům. Dlouho to vypadalo, že bude jeho dalším filmem comicsovka Gambit. Od té však v lednu utekl a nyní by se měl vrhnout na akční… (více)

Comicsové Mýty mají scenáristku

Comicsové Mýty mají scenáristku

20.01.2015

Stříbrnému plátnu střídavě kralují comicsové adaptace od Marvelu a DC, neměli bychom ale zapomínat ani na Vertigo. Dospělácká odnož DC nám dala filmy jako Constantine, Dějiny násilí, V jako Vendeta… (více)

Reklama

Reklama