Reklama

Reklama

VOD (1)

Obyvatelé Haddonfieldu to zatím netuší, ale smrt přichází do jejich ospalého městečka. Před patnácti roky vyvraždil Michael Meyers polovinu svojí rodiny, bylo mu tehdy jen 11 let. Od té doby byl pod zámkem v psychiatrické léčebně. Nyní v podvečer Halloweenu, svátku zesnulých, přichází zpět, aby našel svou malou sestru. Dr. Loomis (Malcolm McDowell) jako jediný opravdu ví, čeho je maniak schopen a vydává se varovat městečko. Úspěšné znovuzrození jednoho z nejslavnějších hororů nově odhaluje pozadí patologicky narušené mysli a oslovuje jak nové diváky tak i fanoušky původní série. Režisér Rob Zombie obrací čas a pátrá po původu čistého zla jménem Michael Meyers. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (639)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Carpenterův hudební motiv nechybí, i některé scény v druhé půli jsou nachlup stejné - jen psychouš Michael je podroben psychologizaci a navíc v léčebně evidentně dostával vetší porce ovesné kaše, fazolí a kukuřice.. Když Zombie obnažuje kořeny Myersova vražedného běsnění, má to ještě šťávu režisérova osobního vkladu, ovšem někde od nástupu sestry v adopci (hloupá berlička, ovšem na rozdíl od originálu, alespoň něco) se vše začne stáčet do uniformního slasheru s místy opravdu žalostnými dialogy. Pobavil dvojsmyslný moment, kdy při prezentaci knihy doktora Loomise zabere kamera detail očí M.McDowella („Tohle jsou oči psychopata.“).. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Rob Zombie je pro mě nikdo, ale dokázal vytáhnout Halloween z té nejhlubší stoky, která prochází Haddonfieldem. Návrat k počátkům se vyvedl stejně jako obsazení Malcolma McDowella, který pomocí jemných triků v maskérně dokázal omládnout. Jsem velmi rád, že nezmizela krvavost a dravost, která se vždy k této sérii pojila a konečně zmizel ten pištivý hlas "křičící královny" Jamie Lee Curtis. Nikdy jsem ji neměl rád a tenhle snímek mi dokázal, že Halloween může bez ní být mnohem lepší. U původního snímku mistra hororu Johna Carpentera jsem se prakticky nebál, ale zde mi byl předložen horor sázející ne tolik na atmosféru jako na krev a vraždy. Po dlouhé době to je film, který opravdu dokáže zajímavým způsobem podat vraždu a rozsekání nožem. Rob Zombie je ode dneška režisér, co dokáže polít všechny protagonisty krví a nechat hlavní postavu zabíjet, jak se mu chce. A to se mi prostě líbí. ()

Reklama

Jossie 

všechny recenze uživatele

Po slibném rozjezdu (Michaelovo dětství se mi dost líbilo, chlapec byl skvěle obsazen, ta zuřivost a šílenství z něj doslova čišely) následuje příliš dlouhý film bez atmosféry s použitím kompletního Carpenterova filmu, kde Michael, který mezitím vyrostl do obrovských rozměrů, vraždí doslova každého, na koho narazí, přičemž všechny mladé ženy zásadně alespoń částečně svlečené a všechny se někam zbytečně plazí. Jenomže ono příliš mnoho vražd už ztrácí tu sílu předat nějaké emoce divákovi. Ještě pochválím herce a je to taková slabší 3*. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Neškolený Rob Zombie je určitě talentovaný hororový tvůrce, což zde dokazují zručně zrežírované Myersovy ataky, které mají neskutečné grády a občas při nich Zombie přijde se zajímavým nápadem, ale jinak vše ostatní je slabota. Je to pro něj krok zpět, v předchozí ´The Devil´s Rejects´ dokáže Zombie dějově překvapit i příjemně šokovat, ale ´Halloween´ je až nudně předvídatelný ve svém vršení stokrát omletých hororových klišátek (hlavně ve 2.půli), bez špetky překvapení a s nulovou dávkou napětí. Nemyslím, že by zařazení Myersových osudů do jakési prapodivné psychologizační roviny filmu prospělo a hlavně - Carpenterova klasika měla velký trumf v podobě sympatické Jamie Lee Curtis, zatímco tady mi byly všechny postavy veskrze protivné, nebo měli minimální prostor, takže když Myers v druhé půli rozpoutá svůj "koncert pro jeden kuchyňský nůž", bylo mi úplně putna, koho v následujích chvílích vykuchá a jak brutálním způsobem. Tvůrčí laťku, nastavenou svojí předchozí peckou The Devil´s Rejects, Zombie nejen nepřeskočil, ale doslova se pod ní proplazil jako zraněná Myersova sestra.... ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že jsem šel na Zombieho remake víceméně bez jakéhokoli očekávání, čistě ze "zištných" pohnutek :), nijak zásadně mě vlastně nezklamal. Což ho ale na druhou stranu rozhodně neospravedlňuje a nový Halloween pro mě zůstává slabým, nevyváženým filmem a pouze průměrným slasherem (i když nejsem v žánru zvlášť kovaný). Podobně jako mnohým ze zde hodnotících mi přišla racionalizace Myersova patologismu zbytečná a pro celkový zážitek spíš kontraproduktivní. Na druhou stranu je pro mě jedna scéna z Michaelova dětství - ta kdy pomalu následuje svou zděšenou sestru s komicky/děsivě nepadnoucí maskou a nožem v ruce - předčasným vrcholem filmu. Co se týče chudáka Malcolma... řekněme jen, že se tam objevil především kvůli jménu (a z jeho strany kvůli honoráři). Některé repliky, s kterýma tam šermuje by se daly tesat do zlatých desek "hororových klišé"... 40% ()

Galerie (37)

Zajímavosti (37)

  • Původní premiéra byla plánována na halloweenský víkend, ale distributor se bál konkurence filmu Saw 4 (2007), takže se nakonec uskutečnila o dva měsíce dříve. (HellFire)
  • Snímek obsahuje dosud nejvíce sprostých slov z celé série. (JasonIX)

Související novinky

Americký vlkodlak opět vyje na měsíc

Americký vlkodlak opět vyje na měsíc

30.06.2009

Samozřejmě v remaku. Hollywoodská studia už vyzobala snad všechny slavné hororové série, teď půjdou i po těch méně slavných. Americký vlkodlak v Londýně je sice žánrovou klasikou, ale zůstal spíš v… (více)

Probuďte mrtvé!

Probuďte mrtvé!

04.06.2008

Včera nám tu dělal bu-bu-bu Tim Burton (ve smyslu vyhrožování dalším filmem ve stejném stylu), dnes probudíme pár dalších strašidel. Především je tady adaptace komiksu Stevea Nilese, autora předlohy… (více)

Jděte s těmi remaky do háje!

Jděte s těmi remaky do háje!

08.04.2007

...chce se člověku zařvat, když na něj webové filmové zpravodajství prakticky denně chrlí zvěsti o dalších a dalších předělávkách klasických kusů. Člověk by čekal, že ten otravný trend bude slábnout,… (více)

I nemrtví točí filmy

I nemrtví točí filmy

10.01.2007

Rob Zombie, frontman metalové kapely White Zombie, má za sebou již mnoho úspěchů jako zpěvák a skladatel a tak se před pár lety střemhlav vrhl na kariéru režiséra a scénáristy v jedné osobě. Po dvou… (více)

Reklama

Reklama