Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Pohledná a dobrosrdečná čarodějka Isabel Bigelowová se rozhodne začít nový život jako obyčejný člověk, tedy bez kouzel. Usadí se v domě poblíž Hollywoodu, ale brzy zjistí, že dodržet předsevzetí nebude vůbec snadné. Když jí v kavárně nechtějí pět minut po jedenácté přijmout objednávku snídaně, vrátí hodiny o deset minut zpět. Když zapomene peníze, vyčaruje si kreditku. A pokaždé si říká, že tentokrát je to opravdu naposledy. Jednoho dne si jí v knihovně všimne samolibý herec Jack Wyatt, který marně hledá neznámou herečku pro roli mladé čarodějnice do chystaného remakeu kdysi oblíbeného seriálu Moje krásná čarodějka. Podmínkou je, aby herečka uměla krčit nos stejně rozkošně jako kdysi její předchůdkyně. Na tiskovce Jack představí svůj objev, pozornost novinářů však upoutá především slavná Iris Smythsonová, která má hrát Isabelinu matku. Když Isabel krátce po začátku natáčení pochopí, že ji jen využili, rozhodne se pomstít a během chvilky svými nenápadnými kouzly Jacka znemožní… (TV Nova)

(více)

Recenze (299)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Děj je průměrný a obsahuje celkem málo komických situací. Ferrell je snaživý, leč slabý scénář mu poměrně často svazuje roce. Rozkošná je ovšem Nicole Kidman, jejíž roztomilá variace naivní čarodějky jí dostala na vrchol mých oblíbených hereček a pro tento slabý film vybojovala tři hvězdičky... ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Odhodlání nehodnotit film s mou nejoblíbenější herečkou v hlavní roli méně než čtyřmi hvězdičkami mi vydrželo skoro třicet minut, pak jsem musel – ač nerad – od svého úmyslu upustit. Ne, že by Moje krásná čarodějka byla naprostou pohromou. Je hezky barevná a má příjemný soundtrack, ale děje je v ní i americkou romantickou komedii příliš málo. Občasné „zpestření“ nějakým tím Isabeliinym kouzlem vyznívá spíše křečovitě (za samotný nápad „převíjecího“ kouzla by měl byt někdo podroben inkvizičním praktikám). Ač Herci se herci snaží, seč můžou, mdlou režii a nevtipnost filmu odkouzlit nedovedou. 60% Zajímavé komentáře: Faye, wipeout, Honza dAve ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Děsně nezáživná a nudná komedie u které jsem se zasmál opravdu jen ojediněle. Zaujali mě hlavně mini-role S. Carella a M. Caine a samozřejmě samotná Nicol Kidman, která díky svému půvabu dokázala, že samotný film nespadne do absolutní trapnosti. Will Ferrell mi ani zde nedokázal, že je dobrý komik ani herec, a že jsem s ním už pár filmů viděl. Jako rodinný film je to sice vcelku dobré, ale jen pokud se s Vámi dívají malé děti, které tento film na necelé dvě hodiny rozhodně zabaví. --- Chceš dlouho nebo krátkou verzi? A měl bych tě varovat, dlouhá verze je v aramejštině. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $85miliónovTržby USA $63,313,159Tržby Celosvetovo $131,426,169║ Suché, príbehovo stratené, načrtnutí vzťah(Kidman-Ferrell) bez skutočnej iskry, herecký potenciál to malo ale kde nič tu nič, prevažne to je len premávanie po pľace, nič viac, kde tu je závan vtipu ale to nezachráni túto umelú frašku. Strata času! /25%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Nicole Kidman nemá chybu. Sžila se příjemně s postavou do takových rozměrů, že i její mimika mě dokázala chvílemi hodně rozesmát. Oproti tomu jindy skvělá Will Ferrell byl takový nemastný neslaný a jeho roli by opravdu zvládla snad i koala. Na komedii zde není extra moc velkých vtipů, ale pár scének nemá chybu a třeba Michael Caine s Shirley MacLaine jsou opravdu skvělí a své role si užívají. Škoda, že čarodějka nevykouzlila lepší děj a více opravdu skvělých vtipů, pak by šlo o velmi dobrou komedii a takto je to čistý průměr. ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Čarodějka s černým (teda skoro) kocourem a klasickým koštětem (pravda skládacím - pokrok nezastavíš), přestává kouzlit...... .“to bylo naposledy“, “to bylo úplně naposledy“ (i když asi se stejným úspěchem jako kuřák, když tvrdí ta byla poslední) chce být prostě normální. A herec s nezapomenutelným propadákem „Stál 140 miliónů a vydělal 1,6 miliónu, jediné DVD, které si nikdo nekoupil “, ten chce být znovu filmovou hvězdou, ale zatím se musí spokojit s rolí v seriálu, ovšem může si vybrat s kým bude hrát. Jenže dát roli čarodějce a ještě ji naštvat?! Kouzlo průměrné komedii dodává Nicol. U mě, díky ní, bez problému 3*. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Díky evidentní úzké provázanosti s u nás zcela neznámým seriálem je to takřka nehodnotitelné. Nicole Kidman může být roztomilá jak chce, ale podprůměrný, nezajímavý a nevtipný scénář nezachrání. Mezi hlavní dvojicí to nijak nejiskří. Je to hodně ukecené, ale dialogy jsou prázdné a o ničem. Humor je dosti jednoduchý, ale o to (pravděpodobně) vzhledem k předloze tvůrcům šlo. Naznačené linie krom hlavní vyzní do ztracena a ani ta ústřední nevezme za srdce. Přes všechny nesporné zápory a neduhy, kterými může romantická komedie trpět, je výsledek překvapivě koukatelný. Sice průměr ve všech ohledech a sám pořádně nevím proč, ale odsoudit to prostě nelze. Zřejmě kvůli Nicole... ()

Fr 

všechny recenze uživatele

komu by se nelíbilo, jen tak lusknout prstem, když se něco nedaří a bylo by po problému. prostě být tak trochu (spíš víc) čaroděj. 70 minut má celkem obstojné tempo, hlavně díky N.C., která opravdu umí být nádherně veselá. občas zazní i slušnej ftípek - ,,spojte se s mým agentem!" ,,nemáte agenta." ,,tak se spojte s mým lékařem!" potom to začne sklouzávat k romantice (to by mi nevadilo), ale hlavně to začíná trošku nudit. a tak posledních 20 minut možná prozíváte, aby jste zjistili, že to byla taková lehoučká komedie s miloučkou N.C. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack George Fenton: 1. City of Love - Persephone's Bees [3:45] ,2. And She Was - Talking Heads [3:38] ,3. Witchy Woman - Kristin Chenoweth [3:31] ,4. Witchcraft - Frank Sinatra [2:52] ,5. Escape (The Pina Colada Song) - Rupert Holmes [3:51] ,6. Bewitched - Steve Lawrence [2:03] ,7. Ding Dong! The Witch Is Dead - Ella Fitzgerald [3:17] ,8. L-O-V-E - Natalie Cole [2:31] ,9. Dancing on the Perimeter - The Actual [4:21] ,10. Everybody Hurts - R.E.M. [5:17] ,11. 'Bout Time - Louis Armstrong [2:52] ,12. Every Little Thing She Does Is Magic - The Police [4:21] ,13. I Love You, Samantha - Bing Crosby/Louis Armstrong [4:27], ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Čo keby ste išla do prívesu a dala si niečo na menzes?“ Ach Bože, tak toto bolelo. Neviem, možno ak poznáte seriál „Bewitched“ (1964) a film I MARRIED A WITCH (1942), budete sa smiať o čosi častejšie ako nešťastník, ktorý si ako prvú pozrie až MOJU KRÁSNU ČARODEJNICU, ale niečo mi hovorí, že i pre fanúšikov spomenutých vecí to bude za 40%. Desivo zdĺhavé scény, strata tempa od úvodných minút a na jeden plus (šarmantne starnúci Michael Caine zarábajúci na inkaso svojej preslávenej pobrežnej vily, ktorú si kúpil za honorár ČEĽUSTÍ 4: POMSTY) pripadajú desiatky minút nepredstaviteľnej nudy, bezradne sa topiacej v rušivo opulentnej vizuálnej stránke (milionárske vily, honosné večierky, obrovské hollywoodske štúdiá, počítačové triky, drahé značkové oblečenie). Najsmutnejší nie je ani tak pohľad na odrazu neschopnú režisérku Noru Ephronovú (BEZSENNÉ NOCI V SEATTLI, LÁSKA CEZ INTERNET) a producentku Penny Marshallovú (režisérku VEĽKÉHO), ale na hercov. Slušňácka profesionálka Kidmanová nemá šancu stíhať diablovi Willovi Ferrellovi, druhým menom Pán Improvizácia. Bohužiaľ, ani jeho fanúšikovia si na svoje príliš neprídu, pretože jeho brutálny komediálny prejav je tlmený trápnym scenárom, v ktorom nefunguje ani iný majster improvizácie, Steve Carell. A to už fakt o niečom vypovedá. Niečo ako keď skombinujete ZOZNÁMTE SA, JOE BLACK, celovečerný SEX V MESTE a STEPFORDSKÉ PANIČKY (z roku 2004, náhodou tiež s Kidmanovou). No proste hrôza. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Znacne podhodnocena velice prijemna romanticka komedie. Pribeh neni buhvijak podstatnej, i kdyz napad to je vcelku fajn. Tady jde o hlavni dvojku, na ktery to vse stoji. Ferrell je perfektni at uz jako do sebe zahledenej neprijemnej herec, tak jako zamilovany hovadko. Kidman je zase perfektni at uz jako neskutecne naivni a pitomoucka carodejka, tak kdyz se na Ferrella nastve. A mezi nima to paradne jiskri, takze je porad se cemu smat, obzvlast, kdyz to je parkrat ozvlastneny nejakym tim trikove slusne zvladnutym kouzlem, nebo sympatickym Cainem. Ja se celou dobu dobre bavil, tak nevidim duvod pro nizky hodnoceni. ()

Eodeon 

všechny recenze uživatele

nízké hodnocení, které tu teď vidím, mě ale ani trochu nepřekvapuje. však to není poprvé, kdy se Nora Ephron ocitá v roli nepochopené režisérky a ano, jistě, sám nejsem v tomto směru ani zdaleka bez viny. ale pokud chci být spravedlivý, musím Bewitched ocenit vysoko, i přestože jindy mívám k žánru komedie velkou nedůvěru. /// přebujelé barvičky jsou symptomatické. herci nová pravidla hry zjevně dokonale pochopili. tak co je špatně s divákem? možná si dovolím trochu spekulovat, co se mohlo stát, že tolik zdejších uživatelů film odmítlo, nebo alespoň nedocenilo. jde o komedii pochopitelně velice nadsazenou, únikovou a velice vzdálenou realismu jakéhokoliv druhu, ale to je pro mnoho filmů daného žánru typické a věřím, že právě proto je oblíbený. dnes, spíš než před pěti lety v době vzniku, musí působit kombinace pohádkového motivu a autentického fiktivního světa, pohádkové bytosti a karikatur reálných profesí, jako velmi atraktivní námět. ovšem zpracování je příliš komplexní a mnohovrstevnaté, což je v mainstreamu vždy veliký risk. natočit film, který se odvíjí velice hbitým tempem, to je běžné a diváci jsou navyklí. přeplnit ho dialogy, které oni sotva stačí sledovat, až je z toho může bolet hlava, to také nic až tak nezvyklého není. dodat těmto dialogům subtilní humor, který může být velmi náročné už jen postřehnout (já se bavil nepřetržitě, ještě více, než u typické explicitní situační komiky), to už jsme na tenkém ledě. nadsadit pak celý film tak vysoko a učinit z něj obtížně rozklíčovatelnou subverzi namířenou proti určitým tendencím uvnitř vlastního žánru a nejen to, ještě k tomu mnohem explicitněji parodovat všechny ty slaboduché sentimentální vztahovky, u kterých se dojímá tolik samozvaných náročných diváků, to už je hereze. a ta nezůstala nepotrestána. mimo jiné už jen proto, že zmíněný způsob diváctví už není možný. lidé jsou možná uvyklí nevážným filmům na vážná témata, ale filmy, které znevažují i samotná "pravidla hry", to už si nedokáže užít každý, protože se nedovede ani povznést nad vlastní omezená kritéria a očekávání. anebo příliš lpí na zde příliš patrné iluzivnosti filmů. zvláště těch domněle únikových. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Jako příjemná oddechovka se to dalo, už kvůli výběru herců (jen ten Will Ferrell jako chlap, do kterého se na první pohled zamiluje dívka formátu Nicole Kidman, mi tam těžce nesednul). Příjemné zpestření bylo to čarování. Takže vypněte mozek a bavte se. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Zdál se tak rozháraný a upřímný. Ale ve skutečnosti je to podvodník." To herci bývají, ale čarodějky zase mají své zbraně, jak jim to vrátit. Samozřejmě tím nemyslím otrávené jablko, protože na to musí být povolení - to dá rozum. Já se tedy přiznám, že čarodějku za partnerku nechci, protože já jsem pán tvorstva, mám ohromné koule a řídím svět. Vlastně to tak úplně není pravda a Isabel by asi mohla zařídit, aby to tak bylo, ale já nechci být řízený ředitel. Takže ji nechám Jackovi, ať spolu žijí, natáčejí a létají na koštěti. Já je přitom sledovat nebudu, mně to jednou stačilo, ale pokud to bude nutné pro záchranu Země, tak se klidně obětuju. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Stylem humoru a kvalitou to odpovídá původnímu seriálu, který byl svého času k vidění na rakouské televizi. Typická slabomyslná popkulturní záležitost, kterou ze zapomění vytáhl právě tenhle film. Nic víc o jeho kvalitách nemůže vypovídat než to, že se ukrutně líbil mým dvěma dětem ve středním školním věku. Na druhou stranu musím ocenit herecké kvality a půvaby Nicole Kidman, jejíž naivita a bezprostřednost může leckterého, především mužského, uživatele motivovat k vyššímu hodnocení. Celkový dojem: 25 %. ()

choze odpad!

všechny recenze uživatele

Málokterý film naplňuje pojem PIČOVINA tak dokonale jako tenhle. Sice je nutné vzít do úvahy, že i původní seriál byl evidentně trapný až na půdu, za zmínku by stála i jistá originalita, kdy místo klasického (celovečerního) remaku seriálu tvůrci natočili film o remaku seriálu a rovněž by nemělo být opomenuto, že vzdor s demencí hraničící naivitou své hrdinky je Nicole (která si čarodějku zahrála už v MAGICKÉ POSEDLOSTI) roztomilá, ale na mém verdiktu to nic nemění. Úchylárna nejúchylnější, zrada na kinematografii a zločin proti lidstvu. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Inkviziční tribunál v čarodějnickém procesu s Norou Ephron vynesl následující rozsudek: Režisérka za úsvitu podstoupí tzv. "zkoušku balvanem", kdy s dvouset librovým kamenem přivázaným na zádech bude vhozena z Mostu spravedlivých do Řeky beznaděje. Když se udrží na hladině, znamená to, že je spolčena s ďáblem a bude ji následně setnuta hlava. Pokud však klesne ke dnu a utopí se, bude zproštěna veškerých obvinění z čarodějnictví a může dále režírovat snímky podobné charakteru.. Některým uživatelům stačí rozkošná naivita Nicole, či její malá prsa, což jsou však pro mě atributy pro komedii nedostačující. I když na druhou stranu, obcování na Petrových kamenech by mě asi obměkčilo.. ()

Reklama

Reklama