Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve filmu Buď v klidu se John Travolta vrací jako Chili Palmer z filmu Chyťte ho! Tentokrát Chili opouští nevyzpytatelný filmový průmysl a vrhne se do hudební branže, zaplete se s ruskou mafií, s různými gangsterskými skupinami a ještě vezme pod ochranu mladou talentovanou zpěvačku Lindu Moonovou. Barry Sonnenfeld, který režíroval Chyťte ho!, nedávno prohlásil, že když John Travolta přijal roli Chiliho Palmera, chtěl ji hrát jako "pouličního Jamese Bonda." Travolta říká, " Chili je gangster, ale má image příjemného gangstera, jakoby Jamese Bonda. A jeden z mých oblíbených filmových idolů byl Sean Connery, zejména v roli Bonda, tak se stal mou inspirací mého pojetí Chiliho Palmera.

Travolta se nadchnul v okamžiku, kdy roli Edie Athens přijala Uma Thurmanová. "Uma a já si na plátně ohromně rozumíme," říká, "a ve filmu Buď v klidu jsme hráli úplně jiné postavy než ve filmu Pulp Fiction - historky z podsvětí, i když spolu opět tančíme. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (283)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tak dobre, na druhy pokus mi pokracovanie skvelej jednotky nepripada ako tragedia. Pôsobi to ako remake jednotky s uplne identickymi vtipmi v ovela slabsom prevedeni. Len filmove prostredie nahradil hudobny biznis, ktory ani zdaleka nepôsobi tak zaujimavo. Asi najviac mi vadi, ze film uplne ignoruje vztah medzi Travoltom a Rene Russo medzi ktorymi to minule perfektne iskrilo. Jak keby sa vôbec nestal. Dalej ma strasne stvala trapna postava André Benjamina. Jeho sceny by som najradsej vystrihol rovnako ako väcsinu scen s pseudovtipnymi gangsta cernochmi. Zapletka tentoraz tiez nepôsobi tak prirodzene, ale prekombinovane a na konci nemate pocit, ze to vsetko do seba logicky zaklaplo, ale skôr ze sa to vsetko vyriesilo samo rôznymi nahodami. Ale je tu aj dost vela kladnych veci. Travolta pôsobi ako vynaliezavy Chili Palmer stale strasne charizmaticky a viete, ze vsetko zakazdym nejak zvladne. Sklame len v jednej tanecnej scene v ktorej prekvapivo nic extra nepredvedie. Uma Thurman bola este neskutocne sexi a neustale predvadza svoj zadok, ci uz v plavkach alebo na parkete. Je tu viacero vtipnych cameo vystupov. Ale uplne najlepsim a najvtipnejsim na celom filme je roztomily gay Dwayne Johnson a jeho legendarne zdvihnutie obocia ma zakazdym neskutocne rozosmeje. Takeho vtipneho vola si zahral snad uz len vo filme Pain & Gain. Hlavne kvôli jeho scenam stoji za to film vidiet. Takze ak od filmu necakate nic inteligentne a trapnejsie sceny prezijete bez uhony, tak sa na filme da niekolkokrat dobre zasmiat. P.S: V CZ DVD dabingu je tentoraz film fakt vtipnejsi, kedze v originale film ma PG-13 rating a preto si mohli dovolit len jedinu ostrejsiu nadavku, ale v dabingu sa tvrdo nadava ostosest. 5/10. ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Nevim, asi mám vysoké nároky, ale takhle já si (inteligentní) komedii nepředstavuju. Něco mi však říká, že těmi přehnanými nároky to (tentokrát) nebude. Tohle je v prvé řadě (nechtěně) debilní, v té druhé nudné, prázdné, neosobité a zejména NAPROSTO zbytečné. A souhlas (viz uživ. Douglas), („skryté“) narážky (zainteresovaný člověk) lehce pochytí (čti pochopí), tak nějak mi však byly u prdele. A reakce typu, že jde o relax a oddechovku (odreagování se od každodenních starostí) neberu! To já nabízím (řeším) jinak. Třeba si dát pořádně (fyzicky) do těla (ať už při polykání km na kole, ve fitku, na futsale, na ledě, na sněhu, na skále, ve vodě, v hale při badmintonu, tenisu,....) jak je komu libo. Pokud se vám fyzická zátěž nepozdává, stačí vyzvednout (u otce) Bena (Bernského salašnického starého dobráka) a podniknout jednu z dlouhých (ne)konečných procházek. Taky ne? Tak snad nalití šťopičky tulamorky na led (popř. sklenku dobrého vína), do DVD přehrávače zasunout oblíbené hudební DVD, potřebné přítmí a účinek se do několika minut dostaví. (Nejen) pro abstinenty se přímo nabízí (kvalitní) knížka. Ať přemýšlím sebevíc, na Be Cool (mi) rozhodně místo (čas a CHUŤ) nezbývá! NEVER MORE! P.s. přiznávám (se), nedokoukal jsem to..... ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 10/10 Děj 8/10 Hudba 8/10 Prostředí 8/10/// +námět a prostředí, hudba, hvězdná plejáda herců -občas moc zahleděné do sebe, některé situace možná nevyzní tak vtipně jak by měli/// Celkem svižná komedie z hudebního a filmového průmyslu, která si trochu pohrává s žánrem krimi a hraje si s divákem na gangstry. Přitom cituje nejeden film a strefuje se do kdejaké filmové či hudební osobnosti. Komu se ještě neokoukal John Travolta potká tu krásnou Umu a božského Dwaynea Johnsona, který hraje tak zajímavou postavu, že chvilku nebudete věřit, že to je on. Rozhodně jsem si ho vychutnával a u celého filmu se bavil./// Celkem 83%/// ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Tak toto sa na Get Shorty absolútne neťahalo. Tri hviezdy z úcty len kvôli obsadeniu nielen hlavných úloh ale aj malých cameí. Inak blbosť, ktorá z hlavy vyfučí rýchlejšie ako by človek chcel. Get Shorty bola svieža "krimi-komédia", ktorá mala sčasti až gangsterský nádych, ale toto bolo varenie z vody, nič viac, nič menej. ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Nechapem ako sa podarilo tvorcom dostat do takehoto filmu tolko hviezd. Kebyze aspon scenar stoji za nieco,ale vacsina vtipov je absolutne nevtipna a v niektorych pripadoch uplne trapna. Najpozitivnejsie vidim The Rocka a Vincenta Vaughna,ktorym to ako tak ide. Je uplne zrejme, ze aspon herci sa na filme dobre zabavali.Pre divaka ide o dve hodiny priemernej az podpriemernej pseodozabavy.1,5/5* ()

Galerie (92)

Zajímavosti (10)

  • Scény na zápase NBA se natáčely v Staples Center během zápasu L.A. Lakers a Sacramento Kings. (imro)
  • 53 milionové pokračování úspešné komedie Chyťte ho! (1995) vydělalo během úvodního víkendu (4.-6.3. 2005) 23,4 mil. dolarů. Celkově si odneslo z amerických kin 55,8 milionu, zatímco jeho předchůdce 72 milionů. (imro)

Související novinky

Durst míří do Hollywoodu

Durst míří do Hollywoodu

13.04.2006

Frontman rap-metalové formace Limp Bizkit, zpěvák Fred Durst, natočí svůj režijní debut. Nezávislý snímek THE EDUCATION OF CHARLIE BANKS bude hudebníkovým prvním regulérním filmovým počinem, přičemž… (více)

Reklama

Reklama