Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve filmu Buď v klidu se John Travolta vrací jako Chili Palmer z filmu Chyťte ho! Tentokrát Chili opouští nevyzpytatelný filmový průmysl a vrhne se do hudební branže, zaplete se s ruskou mafií, s různými gangsterskými skupinami a ještě vezme pod ochranu mladou talentovanou zpěvačku Lindu Moonovou. Barry Sonnenfeld, který režíroval Chyťte ho!, nedávno prohlásil, že když John Travolta přijal roli Chiliho Palmera, chtěl ji hrát jako "pouličního Jamese Bonda." Travolta říká, " Chili je gangster, ale má image příjemného gangstera, jakoby Jamese Bonda. A jeden z mých oblíbených filmových idolů byl Sean Connery, zejména v roli Bonda, tak se stal mou inspirací mého pojetí Chiliho Palmera.

Travolta se nadchnul v okamžiku, kdy roli Edie Athens přijala Uma Thurmanová. "Uma a já si na plátně ohromně rozumíme," říká, "a ve filmu Buď v klidu jsme hráli úplně jiné postavy než ve filmu Pulp Fiction - historky z podsvětí, i když spolu opět tančíme. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (283)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Další v řadě těch průměrných komedií, které ničím neurazí,ale také ničím přímo nenadchnou. Je sice pravda,že některé vtipy jsou opravdu povedené a některé hlášky taky stojí za to. Je zde ale i několik nudných míst a scény,které byly naprosto o ničem. Stejně tak mě zklamala i hlavní dvojice Travolta-Thurman. Oba byly takový nemastní neslaní a většinu těch nudných míst zabíraly oni. Nebýt několik dalších herců (např. Vaughn,Rock,Keitel), tak by na tom byl tento film opravdu velmi špatně. Takhle je to aspoň docela dobrý průměr na jedno zkouknutí. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Abych pravdu řek, tak mi to přišlo tak debilní, že jsem to ani nedokoukal a radši jsem šel natírat stěnu v pokoji. Ale mam pocit, že jsem se tam něčemu snad jednou zasmál a navíc, kdyby to nebylo tak debilní, tak se k tomu natření stěny asi nikdy nedokopu, takže dávám 1 hvězdičku. Možná se na to někdy zkusim podívat znovu na celý (teď to stejně na HBO běží snad každej tejden), jestli třeba nezměnim náhodou názor, ale dost pochybuju. Momentálně se mi dere na jazyk akorát jeden výrok z filmu Pelíšky... Víš co, Travolto? Di do prdele. ()

Reklama

RAiken 

všechny recenze uživatele

Teda nevim, jak pro vás, ale pro mě pohodová oddychovka. Velice příjemné herecké výkony a světe drž se, vůbec jsem nepoznal The Rocka - neuvěřitelná proměna a musim přiznat, že mu to seklo a byl úžasně roztomilej :-). Spousta skvělých herců vás rozhodně přinutí sledovat komedii až do konce a určitě se nebudete nudit. Sice se nebudete smát od začátku do konce, ale pár scének si vás zaručeně dostane, hlavně ta negerská sebeparodie je úžasná a Dabu skutečně válí... ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Hvězda vedle hvězdy. Jinak dějově slabší, ale co. Jednou za čas mi takovej film nevadí, naopak jsem se párkrát i dost zasmála. Přece jen jsem obyčejný divák a nehraju si na to, že po večerech v laboratoři štěpím atom nebo píšu recenze na Ibsenova dramata. Nejlepší je tady pan Skála s nalepeným kobercem na hlavě a setsakramentsky pohyblivým obočím a ruskej mafián, kterýmu při každé ráně z pistole o kus poposkočilo tupé. Vyloženě odpočinková záležitost. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

U Chytte ho jsem se moc nepobavil a to samy muzu rict bohuzel i o tomhle filmu. Ale snaha se tvurcum uprit neda. Je tu spousta tu vice, tu mene uchylnejch postav, pricemz spousta z nich nema pro dej zadnej zasadni vyznam a jsou tu jen proto, aby neco vtipnyho udelali. Tyhle postavy navic hraje spousta perfektnich a mnou oblibenejch hercu. No a nektery dialogy se snazi vykradat Tarantina a podobny hlaskare, coz se jim parkrat podari a dokazou pobavit, pripadne nabidnout neco drobet originalniho. Navic, jelikoz jsme se od filmovyho prumyslu z prvniho dilu presunuli do hudebniho, je tu i spousta pisnicek, jejichz vyber se vcelku poved. Az potud je vse v naprostym poradku, problem je, ze tohle vsechno tvurci nedokazali navliknout na nejakej smysluplnej pribeh, takze se vetsinou absolutne nic nedeje, film zacina nudit a na komedii ma priserny dve hodiny. Ke konci se to sice lehce zamota, ale to je spis, jen tak, aby se nereklo, ze se ve filmu vubec nic nestalo. Jinak co se tyce hercu, Travolta je ve svy roli drsnaka a pohodare naprosto perfektni a sympatickej, Keitel a Woods by si zaslouzili vic prostoru, Uma je sexy, The Rock by uz konecne mel zapadnout do nejaky akcni rezby a ne furt lizt do komedii, pricemz tady klesl asi na uplny dno. Ne ze by nebyl vtipnej, je to jedna z nejvtipnejsich postav, jenze tohle si proste nezaslouzi, musi delat priteplenyho bodyguarda, kteryho kazdej sereze a dela priteplaly tanecky pred zrcadlem. Ze vsech nejvic me asi pobavil Vince Vaughn, snazici se napodobovat cernochy, jak gestama, tak mluvou. Skoda, ze film nemel poradnej pribeh nebo netrval jen 80 minut, v tom pripade by to asi byla paradni komedie, takle jsou bohuzel vtipny momenty zhruba na stejno s tema nudnejma a vic jak 3* to neda. ()

Galerie (92)

Zajímavosti (10)

  • Na začátku filmu Chili (John Travolta) mluví o tom, že film potřebuje na získání nejvyššího ratingu přístupnosti R víc než jedno použití slůvka f*ck. A hned ho řekne. Tím, že toto slovo v celém filmu zazní jen jednou, dostal mírnější rating PG-13. (imro)

Související novinky

Durst míří do Hollywoodu

Durst míří do Hollywoodu

13.04.2006

Frontman rap-metalové formace Limp Bizkit, zpěvák Fred Durst, natočí svůj režijní debut. Nezávislý snímek THE EDUCATION OF CHARLIE BANKS bude hudebníkovým prvním regulérním filmovým počinem, přičemž… (více)

Reklama

Reklama