Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve filmu Buď v klidu se John Travolta vrací jako Chili Palmer z filmu Chyťte ho! Tentokrát Chili opouští nevyzpytatelný filmový průmysl a vrhne se do hudební branže, zaplete se s ruskou mafií, s různými gangsterskými skupinami a ještě vezme pod ochranu mladou talentovanou zpěvačku Lindu Moonovou. Barry Sonnenfeld, který režíroval Chyťte ho!, nedávno prohlásil, že když John Travolta přijal roli Chiliho Palmera, chtěl ji hrát jako "pouličního Jamese Bonda." Travolta říká, " Chili je gangster, ale má image příjemného gangstera, jakoby Jamese Bonda. A jeden z mých oblíbených filmových idolů byl Sean Connery, zejména v roli Bonda, tak se stal mou inspirací mého pojetí Chiliho Palmera.

Travolta se nadchnul v okamžiku, kdy roli Edie Athens přijala Uma Thurmanová. "Uma a já si na plátně ohromně rozumíme," říká, "a ve filmu Buď v klidu jsme hráli úplně jiné postavy než ve filmu Pulp Fiction - historky z podsvětí, i když spolu opět tančíme. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (283)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Poté co Chill Palmer (John Travolta) ovládl filmovou branži, pokouší se o to samé v té hudební. Zvlášť když je jeho přítel Tommy Athens, hudební producent zavražděn ruskou mafií, a nechává po sobě krásnou vdovu Edie (Uma Thurman) a hudební studio v dluzích. Chill Palmer objeví v jednom klubu talentovanou zpěvačku Lindu Moon, a rozhodne se jí za pomoci Edie prosadit - navzdory všem... Film jsem (bohužel / bohudík) viděl po kouskách, takže mi ani nepřišlo, že má skoro dvě hodiny, a takřka jsem se vůbec nenudil. Naopak, chladný drsňák John Travolta v roli Chilliho Palmera mne bavil možná více než v původním Chyťte ho, a navíc mu sekundovala Uma Thurman, které to tady ale fakt moc seklo. Zbytek hereckého ansámblu byl pak poněkud nevyužit - Vince Vaugn, Dwayne Johnson, James Woods či Danny DeVitto, škoda. Ale palec nahoru za angažování hromady hudebních hvězd, od Black Eyed Peas, Wyclefa Jean či skvělých Aerosmith v koncertním podání. Jo a ještě jedna věc, konečně je jasné, odkud se berou takové ty "jednohitové" hvězdičky, co nám rádia cpou dennodenně do uší ... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jednohvězdičkových filmů mám podle statistiky nejméně, ale občas se některý urodí, u něhož nelze říct jiného než, že koukat na to kvůli jednomu vtipu ze sta nebo jeden herec je tam dobrý až celý film stojí za zmínku rozhodně nedokáže donutit diváka, aby se na něj podíval. Buď v klidu je hvězdami napráskaná komedie, u který si člověk musí říct, že špatná prostě být nemůže. Jediný kdo se tohoto pravidla vcelku drží je Vince Vaughn. Tak trapný a nudný film, který příběhově uvadá jak nafouknutá žížala pro mě není film, který by dokázal bavit a utišit nejedno divákovo oko. Režisér ty možnosti měl a tak vytáhl takových Hollywoodských jmen, že to ani nešlo, aby to dopadlo tak špatně. Opak je nejspíš pravdou a i ve filmovém průmyslu se ději zázraky i když nechtěné. Být v klidu u této komedie skutečně být nemůžu. --- Kdy mi zavoláš? - Až ti zazvoní telefon. ()

Reklama

petaspur 

všechny recenze uživatele

Bývalý mafiánský vyděrač Chili Palmer s xichtíčkem bývalého krále tanečních parketů se v byznysu rozhodl přeběhnout od filmu k muzice. Je to docela zajímavé rozhodnutí v době, kdy je prodejnost alb přímo úměrná rozpáleným mechanikám posluchačů. Jenže do hudby fušuje kdejaká gangsterská svoloč a v takovém prostředí se Chili vyzná. Občas na něj sice míří chrchlající samopaly černoušků v bílých oblecích nebo si s jeho vnitřnostmi chtějí popovídat molodci z lůna matičky Rusi, ale pokud jde o zachování klidu, tak v tom Chili nemá výraznější konkurenci. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Super skvělá zábavná komedie na kterou se v životě podívám ještě asi tak milionkrát. A je to hlavně díky obsazení Travolta je přesnej a působí takovym nabouchanym dojmem a přitom je ale slušnej a sedí mi do role "chlápka nad věcí co v tom umí chodit". Uma si tu roli užívá a čím je starší tím je hezčí (dřív se mi nelíbila a teď jsem zvědavej co z ní vyleze až jí bude 80). navíc se opět dočkám společného tancování jakéhosi odkazu na Pulp Fiction. Harvey Keitel jak jsme ho ještě neviděli a asi tak 70% filmu s někym telefonuje. Christina Millan je hezká a roli zvládla, nevím jestli to fakt zpívala ona, ale jestli jo tak taky umí zpívat :-) . Cedric The Entertainer a André Benjamin prostě hrajou "nigga gangstas" a to zvládne každej černoch na jedničku. Oproti nim mě zklamali Rusáci kteří furt jen dostávali do držky nebo chcípali, i když ten týpek s tupé a monoklama byl opravdu "cool". Vince Vaughn opět potvrdil že komedie mu sedne jako praseti drbání, ale to hlavní a nejhustější je The Rock kterej mě naprosto posadil na prdel. Sice jsem koukal na wrestling když jsem byl malej takže vim že je to showman ale to co předvádí tady... No nejenže novej akční král ale bezvadnej komik kterej opravdu umí rozesmát (a taky skvěle tancuje ňáký polynészký tance nebo co to bylo). Přičtěte dobrý nápady s plakátama super hudbu (aby ne když je celej film o hudbě) a dostanete film na kterej se nezapomíná. ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Nechapem ako sa podarilo tvorcom dostat do takehoto filmu tolko hviezd. Kebyze aspon scenar stoji za nieco,ale vacsina vtipov je absolutne nevtipna a v niektorych pripadoch uplne trapna. Najpozitivnejsie vidim The Rocka a Vincenta Vaughna,ktorym to ako tak ide. Je uplne zrejme, ze aspon herci sa na filme dobre zabavali.Pre divaka ide o dve hodiny priemernej az podpriemernej pseodozabavy.1,5/5* ()

Galerie (92)

Zajímavosti (10)

  • Po filmu Malý svědek (2001) se jedná již o druhý snímek, ve kterém si společně zahráli John Travolta a Vince Vaughn. Podobně se jedná o druhý společný projekt i pro hereckou trojice Uma Thurman, John Travolta a Harvey Keitel, kteří se setkali již během natáčení filmu Pulp Fiction: Historky z podsvětí (1994). (x_silver)
  • Na začátku filmu Chili (John Travolta) mluví o tom, že film potřebuje na získání nejvyššího ratingu přístupnosti R víc než jedno použití slůvka f*ck. A hned ho řekne. Tím, že toto slovo v celém filmu zazní jen jednou, dostal mírnější rating PG-13. (imro)
  • 53 milionové pokračování úspešné komedie Chyťte ho! (1995) vydělalo během úvodního víkendu (4.-6.3. 2005) 23,4 mil. dolarů. Celkově si odneslo z amerických kin 55,8 milionu, zatímco jeho předchůdce 72 milionů. (imro)

Související novinky

Durst míří do Hollywoodu

Durst míří do Hollywoodu

13.04.2006

Frontman rap-metalové formace Limp Bizkit, zpěvák Fred Durst, natočí svůj režijní debut. Nezávislý snímek THE EDUCATION OF CHARLIE BANKS bude hudebníkovým prvním regulérním filmovým počinem, přičemž… (více)

Reklama

Reklama