Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jason Bourne, bývalý zabiják CIA trpící ztrátou paměti, se domnívá, že se mu podařilo utéct před vlastní minulostí a se svou přítelkyní Marií si užívají klidu v jejich dočasném domově v zapadlé indické vesnici. Ale i tam jsou vystopováni. Jason s Marií místo kvapně opouštějí. Mezitím byli v Berlíně zavražděni dva agenti CIA a vše nasvědčuje tomu, že je zabil právě Bourne. Znovu se tak kolem něj začne stahovat smrtící smyčka a Jason se opět vydává na cestu. Je odhodlán vypátrat strůjce falešného obvinění a přitom postupně objevuje i svou ztracenou minulost. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1 006)

novoten 

všechny recenze uživatele

Nejjednodušší návod, jak se vrátit v královském stylu. Zdravě překombinovaná hierarchie protivníků, ještě chladnější přístup a záplava strhující a formálně rozcuchané akce, která se stala měřítkem pro každý další akčňák, který si vypůjčil ruční kameru. Pro příběh je největším plusem určitě chladnokrevné duo Urban - Roden jako protiklad k mojí favoritce Pamele Landy. To, že srdeční tep okamžitě zařadí vyšší stupeň jen se Jason objeví na ulici, mě nikdy nepřestane udivovat. ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Jízda pokračuje. Bourne snad ještě zmatenější než v prvé částí, což ještě umocňuje použití ruční kamery. Bloumá ulicemi, svou myslí a přemítá, kdo vlastně je. A v patách mu je pokaždé nějaké to komando či policejní jednotka. Bournova minulost je postupně odkrývána a kousky hádanky se začínají kompletovat. Greengrass opět ukázal, že patří mezi současnou režisérskou špičku, co se týče hereckých výkonů: One Damon Show. ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem se docela těšil, protože jsem na něj čet a slyšel plno chvály. Bohužel, pro mě to bylo celkově spíš zklamání. Asi je to tim, že jsem neviděl Agenta bez minulosti, protože jsem se nějak nedokázal pořádně dostat do děje. Film mi připadal trochu moc komplikovanej a zmatenej a ze zběsilýho střihu mě chvílema skoro bolela hlava. Sem tam nějaká akce, jinak spíš nuda. No aspoň jsem se u toho v klidu navečeřel. Navíc Matt Damon mi nějak moc neseděl v roli takovýho posledního akčního hrdiny. Hodně průměrnej film. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

„Bourne Supremacy - druhý díl série (třetí díl je nasnadě, i vzhledem k fantastickým tržbám v USA - aktuálně přes 170 milionů) je parádní .Akčními momenty, jako jsou souboje, klasické přestřelky a automobilové honičky (žádný strach, jedna naprosto úžasná na konci tady je:o), se zde sice hodně šetří, v podstatě všechny jsou vidět buď celé, nebo naznačené, v dlouhém traileru, ale to vůbec nevadí. Bourne Supremacy je sám o sobě jedná velká akce, celý film by se dal lakonicky shrnout do věty "Bourne pátrá a nahání agenty a agenti nahánějí Bournea :o). Příběh po úvodních deseti minutách nabere veliké obrátky, působí dojmem rozjetého stroje, který se ani na chvilku nezastaví a tenhle dojem umocňuje i fantasticky našláplý soundtrack, který poslouchat sám o sobě je veliký zážitek. Mattu Damonovi jsem věřil každou sekundu, co byl na plátně, vynikající byl i Karl Urban coby ledově klidný zabiják. Jedinou malou výtku bych měl ke kameře, na můj vkus byla místama až příliš roztěkaná, ale dalo se na to zvyknout. Celkově vzato bezchybná podívaná a jeden z nejlepších filmů roku....A opakovaným shlédnutím se zážitek umocňuje :o) ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Inteligentní špionážní akční thriller. Chytrý, neotřele originální režisér. Výborný dynamický stroj značky Matt Damon. Desítky pečlivě vybraných lokací. Napětí, zoufalství, touha, impuls. Krása, uspokojení, zážitek, harmonie. 100%! Matt Damon je zcela přesvědčivý a v každé scéně naprosto realistický, věřím mu každý pohyb, každé slovo. Z agenta Jamese Bonda by za dvě vteřiny udělal drobení do polívky a zapil by to protřepanou nemíchanou láhví vody. Scénář napínavě poodkrývá Bournovu minulost a sám Bourne skládá střípky své mozaiky tajného agenta. Dvě perfektně mrazivé scény, špičkově syrová automobilová honička, drsný Karl Urban, nevyzpytatelný Brian Cox, neústupná Joan Allen a jedinečný Moby a jeho nesmrtelná Extreme Ways. A mimochodem, tento komentář píšu na notebooku, zatímco stojím frontu na lístek na Bourneovo ultimátum... 75 miliónů dolarů(rozpočet)/288,5 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Galerie (86)

Zajímavosti (45)

  • Skutečné práce na filmu proběhly přesně naopak, než jak plyne děj: začínalo se v Moskvě a končilo v indickém Goa. (Kulmon)
  • V Indii má Jason Bourne (Matt Damon) v autě pistoli Beretta 92SB. Když poté balí a odjíždí pryč, jedná se o zbraň Beretta 92FS. Po příjezdu z Indie používá výrobek SIG-Sauer P225. Při konfrontaci s Wardem Abbottem (Brian Cox) ho Jason ohrožuje pistolí Walther PP. Další ex-agent Treadstone Jarda (Marton Csokas) má stejnou zbraň jako Bourne při odjezdu z Indie - Berettu 92FS. Agenti zajišťující Jardův dům jsou vyzbrojeni pistolemi Glock 19, samopaly Heckler & Koch MP5A3 a Micro Uzi. Německá zásahová jednotka disponuje pistolemi Glock 17, samopaly Heckler & Koch MP5SD3, puškami Heckler & Koch SL8-4. Ruští policisté mají pistole Makarov PM. Ochranka, která vypouští vozy FSB z brány, nosí útočnou pušku AKS-74. Nájemný vrah Kirill (Karl Urban) používá v Indii pušku Sauer Model 202. (Maulincio)
  • Při bitce na celnici mezi Bournem (Matt Damon) a Johnem Nevisem (Tim Griffin) neodhadl Matt dobře razanci úderu a Tima nešťastnou náhodou knokautoval. (HellFire)

Související novinky

Připomeňte si začátky kultovních postav

Připomeňte si začátky kultovních postav

13.10.2017

Oblíbené filmové postavy zažívají v posledních měsících hned několikanásobné návraty. Roztomilí mimoňové opět potěšili (nejen) dětské diváky ve třetím dílu Já, padouch. Jason Bourne skládal další… (více)

Greengrassův neuvěřitelný špión

Greengrassův neuvěřitelný špión

30.07.2014

Paul Greengrass je sice známý především díky Bourneově mýtu a Bourneově ultimátu, jeho specialitou jsou ale dramata podle skutečných událostí. Krvavá neděle, Let číslo 93 nebo Kapitán Phillips patří… (více)

Další Ludlumovka na obzoru

Další Ludlumovka na obzoru

15.02.2014

Spisovatel Robert Ludlum má na kontě skoro 30 převážně špionážních románů. A jelikož se 3 z nich nedávno proměnily v úspěšné filmy, studio Universal zaměřilo další z jeho výtvorů. Po Agentu bez… (více)

Reklama

Reklama