Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jason Bourne, bývalý zabiják CIA trpící ztrátou paměti, se domnívá, že se mu podařilo utéct před vlastní minulostí a se svou přítelkyní Marií si užívají klidu v jejich dočasném domově v zapadlé indické vesnici. Ale i tam jsou vystopováni. Jason s Marií místo kvapně opouštějí. Mezitím byli v Berlíně zavražděni dva agenti CIA a vše nasvědčuje tomu, že je zabil právě Bourne. Znovu se tak kolem něj začne stahovat smrtící smyčka a Jason se opět vydává na cestu. Je odhodlán vypátrat strůjce falešného obvinění a přitom postupně objevuje i svou ztracenou minulost. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1 005)

Shit 

všechny recenze uživatele

Jason Bourne je zátky a zase nabušenej, možná ještě nabušenější než v prvním díle, ale přece jenom jsem čekal daleko víc akce, je sice pravda, že film je v pěkně rychlým tempu, ale akce je tam snad míň než v jedničce, ale zase na druhou stranu je tady propracovanější a ta honička je opravdu špičková a taky je to o dost kratší, takže ty prodlevy mezi akcemi nejsou tak strašný a ještě k tomu, když neni akce, tak se pořád děje něco jinýho a rozhodně tady neni nějaký místo pro nudu. Příběh je dobrej, ale mě připadalo, že neni moc výraznej a je docela škoda, že nedali víc prostoru Rodenovi, mohl z něj být docela slušnej ruskej padouch. Na čistých pět* to nebude, ale přece jenom film je natolik dobrej, že na slabších 5* to vytáhe ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Bohužel jsem nikdy nebyl velkým fanouškem Paula Greengrasse. Zběsilé akční scény sice umí, snad jako jediný na světě v nich umí prodat jednotlivé záběry tak, aby se v nich člověk tolik neztrácel, pořád to ale nezakrývá fakt, že tenhle styl mi nikdy příliš neseděl a nebýt ještě stále silného scénáře, který obzvlášť v úvodu filmu parádně staví na tom, co jsme v prvním díle opustili, aniž by něco z toho mazal nebo popíral, už bych se fakt tolik neradoval. Přidejte skvělého Karla Urbana a zajímavé prostředí a máte pořád skvělý akční thriller, k němuž se s radostí můžete rok co rok vracet. Proč ne - The Bourne Supremacy 80%. ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Vyšperkovaná, strhující (a stále realistická) nonstop akce, která nepoleví ani na sekundu. V Bourne Supremacy již nelze rozlišovat na akční scény a "výplň", neboť celý film je jedna dlouhá adrenalinová jízda. Dynamická kamera se ani na sekundu nezastaví a spolu s mistrnou režií maximálně vtáhnou diváka do tísnivé a depresivní atmosféry. Agent Bourne, bezchybně ztvárněn talentovaným Mattem Damonem, jakožto vlk samotář, jenž vyniká nad všemi ostatními vlky svou chytrostí a vynalézavostí, projíždí (a probíhá) filmem doslova jako nůž máslem - tohle je akce, kterou zaručeně oceníte i při opakovaných zhlédnutích. 9/10 ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Nejjednodušší návod, jak se vrátit v královském stylu. Zdravě překombinovaná hierarchie protivníků, ještě chladnější přístup a záplava strhující a formálně rozcuchané akce, která se stala měřítkem pro každý další akčňák, který si vypůjčil ruční kameru. Pro příběh je největším plusem určitě chladnokrevné duo Urban - Roden jako protiklad k mojí favoritce Pamele Landy. To, že srdeční tep okamžitě zařadí vyšší stupeň jen se Jason objeví na ulici, mě nikdy nepřestane udivovat. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Milé děti. Dnes večer si řekneme pohádku o tom, jak jednou jedna dvojka trumfla jedničku. Nestává se to moc často ani v pohádkách, natožpak v životě, ale tahle dvojka je fakt lepší, než první díl. Odpouštím několik klišé i třesoucí se kameru, protože napětí i akce mě ruku v ruce přikovaly do křesla a já se skvěle bavil. Matt Damon v roli Bourna dozrál ve výtečného akčního herce a já už se teď těším na trojku. Do páté hvězdičky chybí jen malilinkatý kousilíneček. ()

Galerie (86)

Zajímavosti (44)

  • V Indii má Jason Bourne (Matt Damon) v autě pistoli Beretta 92SB. Když poté balí a odjíždí pryč, jedná se o zbraň Beretta 92FS. Po příjezdu z Indie používá výrobek SIG-Sauer P225. Při konfrontaci s Wardem Abbottem (Brian Cox) ho Jason ohrožuje pistolí Walther PP. Další ex-agent Treadstone Jarda (Marton Csokas) má stejnou zbraň jako Bourne při odjezdu z Indie - Berettu 92FS. Agenti zajišťující Jardův dům jsou vyzbrojeni pistolemi Glock 19, samopaly Heckler & Koch MP5A3 a Micro Uzi. Německá zásahová jednotka disponuje pistolemi Glock 17, samopaly Heckler & Koch MP5SD3, puškami Heckler & Koch SL8-4. Ruští policisté mají pistole Makarov PM. Ochranka, která vypouští vozy FSB z brány, nosí útočnou pušku AKS-74. Nájemný vrah Kirill (Karl Urban) používá v Indii pušku Sauer Model 202. (Maulincio)
  • V Moskvě Jason Bourne (Matt Damon) používá pistoli Sig Sauer PRO, jeho protivník Kirill (Karl Urban) má k dispozici Walther P99. (HellFire)
  • Film původně uzavíralo setkání Jasona Bournea (Matt Damon) s Neskiho dcerou Irenou (Oksana Akinshina). Po několika zkušebních promítáních a nepříliš dobrých ohlasech se byla dotočena scéna mezi Bournem a Pamelou Landy (Joan Allen). Realizace této pasáže proběhla jen několik týdnů před premiérou. (don corleone)

Související novinky

Připomeňte si začátky kultovních postav

Připomeňte si začátky kultovních postav

13.10.2017

Oblíbené filmové postavy zažívají v posledních měsících hned několikanásobné návraty. Roztomilí mimoňové opět potěšili (nejen) dětské diváky ve třetím dílu Já, padouch. Jason Bourne skládal další… (více)

Greengrassův neuvěřitelný špión

Greengrassův neuvěřitelný špión

30.07.2014

Paul Greengrass je sice známý především díky Bourneově mýtu a Bourneově ultimátu, jeho specialitou jsou ale dramata podle skutečných událostí. Krvavá neděle, Let číslo 93 nebo Kapitán Phillips patří… (více)

Další Ludlumovka na obzoru

Další Ludlumovka na obzoru

15.02.2014

Spisovatel Robert Ludlum má na kontě skoro 30 převážně špionážních románů. A jelikož se 3 z nich nedávno proměnily v úspěšné filmy, studio Universal zaměřilo další z jeho výtvorů. Po Agentu bez… (více)

Reklama

Reklama