Reklama

Reklama

Pippi dlouhá punčocha

  • Česko Pipi Punčochatá (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jednoho letního dne se do opuštěné vily v malém švédském městečku nastěhuje devítiletá holčička i se svou opičkou, koněm a kufrem plným zlatých peněz. Ihned vzbudí pozornost celého městečka. Copak může malé dítě bydlet úplně samo? Pipi dlouhá punčocha je nebojácná, svobodomyslná, a když si zamane, uzvedne i koně. Není divu, že děti ze sousedství Tomík a Anika si Pipi doslova zamilují a zažijí s ní mnoho neobyčejných dobrodružství. (NFA)

(více)

Recenze (81)

Fr 

všechny recenze uživatele

U Pipi je to senzační! Můžeme dělat to, co doma ne!... Mé setkání s Pipi po téměř 25 letech pro ni nevyznívá vůbec špatně (kéž by tomu tak bylo vždy). Stále je tu ta bezstarostnost, vrací se touha nemít žádný povinnosti, dělat si co a kdy chci. Čas pro ni není důležitý a hlavně!!! NEMUSÍ DO ŠKOLY!!! To se zaručeně musí líbit všem dětem. A dortová bitva na závěr! Že je to starý? Kdypak děti nějakou naposledy viděli? Prostě: já to v pohodě zhlédl a připomněl si dětství, starší syn to vydržel a mladší byl nadšen. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Jako dítě jsem jsem tuto roztomilou rusovlásku s dvěma culíky neuvěřitelně žral, také jsem chtěl dělat různé skotačinky tak jako ona, nechodit do školy, mít pro sebe jen tak celou vilu Vilekulu, penízky po otci pirátovi mořském vlku, a především tu úžasnou medvědí sílu a bláznivé nápady. Švédská spisovatelka Astrid Lindgrenová opravdu uměla pohladit na duši ,především dětské diváky, s kouzelnou fantazií napsal neuvěřitelně silnou knížku, která vyšla již v roce 1949 a prodává se dodnes. Filmové příběhy se jí myslím alespoň v tom zásadním na míru vyrovnají jsou přirozené a to je hlavní. Nevím jestli to zrovna bylo v tomto prvním celovečerním filmu o Pippi. Ale nejvíce se mě právě líbil ten díl s piráty, ale ten byl tuším buď samostatný a nebo později až jako seriál. Jak říkám příběhy s Pippi byly poté zfilmovány ještě mnohokrát, ať už v úspěšnějších a nebo v méně úspěšnějších pokračováních. Vždy ale se starými známými, a sice s Pipilotou Citónií Cimprlíny Mucholapky Punčochatý (jak znělo officiálně její celé právé jméno), s opičkou panem Nilsonem (typicky švédské jméno), puntíkovaným koněm, s přáteli Tomem a Anikou a hlavně se slečnou Rosenblomovou která vždy tak trpěla rozpustilými ale jinak moc zábavnými kousky zlobivé Pippi. Slečna Ambersonová by totiž Pippi nejraději viděla v dětském domově a to hned od začátku!Ale to by nebylo ono že..? Takže nakonec abych to konečně už nějak uzavřel no dávám určitě za 4* je to přeci jenom kus mého dětství. Ať si každý říká co chce, a to neznámkuji s odstupem času.Nehledně nato že každé dítě přeci jednou mělo chuť vždy alespoň na okamžik jen tak někam utéct být sám na svobodě, prostě být samostatný. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Nikdy som nemal rád podivné dobrodružstvá, ešte podivnejšej malej, drzej sopľane, ktorú všetci volali "Pippi dlhá pančucha" (Pippi Långstrump). Celé mi to pripadalo akési odpudivo bizarné. Seriál o deväť ročnom decku, čo žije samo len s opičiakom pánom Galánom a koňom Alfrédom. Jej otec je starý námorník, ktorý sa stal náčelníkom černošského kmeňa a jej matka je dokonca anjel. Fakt divné. Musím však uznať, že švédske televízne spracovanie je povšimnutiahodné a Inger Nilsson v titulnej úlohe typologicky perfektná. V roku 1969 bol vyprodukovaný aj celovečerný film "Pipi dlhá pančucha: Pippi sa sťahuje do vily Vilôčky". Bolo to rovnako divoko divné, bizarne šialené ako seriál. Neviem tomu prísť na chuť. Ja tomu proste viac ako dve hviezdičky nedám. ** ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Pipka lange fuska, Metráček a Robinsonka ze mě nadělaly již v mém útlém věku takového mysogina, jak Starý zákon káže. Naprosté nepochopení pro dívčí (ženský) pohled na svět obrátilo mou touhu k fešákům typu Honzíka, co šel svou cestou, Carlose Maříků, Timura (a jeho párty, na které se děly ale prostopášné věci!), Meresjeva či medvídka Bú. Netuším, nakolik oné zrzaté příšerce ublížila i polární představivost paní Bullerbynové, ale její herecký výkon, zuby jako z reklamy na vydru a defektní poskakování způsobily, že jsem při své první návštěvě severských venkovanů již při výstupu z lodi svíral klíče vtisknuté mezi prsty, zatímco druhá ruka, ovládnutá třasem, přidržovala u úst píšťalku, kterou jsem chtěl burcovat po napadení obdobnou kreaturou na poplach. Hvězdu dávám z jediného důvodu - abych jí upozornil na můj další vědecký přínos lidstvu, který bude následovat! Pokud nějakému úlisnému, baloňákem zahalenému strýdovi s bonparkama v kapse (všichni víme, o koho kráčí) pustí naše milá a kvalitní vězeňská služba Piči pičochatou a oba výše zmíněné skvosty ve smyčce po alespoň tři dny, zaručeně si ho raději urve, než aby na nějakou unudlanou holčinu v budoucnosti byť jen pohlédl. Pedíci se slabostí pro chlapce obdobné řešení nepotřebují, neboť automaticky vstupují do řádu, tudíž jsou pod božím dozorem a už by je ani ve snu nenapadlo nějak hřešit, že.... ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Pro děti ohromně zábavný film s roztomilouo rošťandou (i když její veverčí zuby mi vadily už tehdy) v hlavní roli. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Prořízlá pusa, dítkovské hry, culíkatá princezna starého mořeplavce... To je Pippi.!! Pamatuji si z počátku devadesátých let tento seriálek... dávali jej u nás na ČT a docela mne, jako dítě, bavil. Nostalgie.. :-) ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Keď som Pippi videl naposledy, mal som toľko rokov, že som ich ešte nevedel spočítať. A teraz je december, ja mám zas môj vianočný priečinok, v ňom gíče nazbierané za celý rok a strašne ich nadhodnocujem.  Ale nebojte sa, dám si konečne potom aj nejaký horor. 🤗 ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Nesmrteľná Pipilota Viktuália Roleta Zlatka Pančušisková Efraimová a jej spoločníci opička Pán Galán a kôň Alfréd majú vďaka nadčasovému námetu čo povedať aj dnešnému divákovi. A to už je na filmovom plátne prosím 40 rokov a v knižnej podobe ešte o 20 viac. Bravó. ()

Nettrass 

všechny recenze uživatele

Nemohu hodnotit jinak, když je to nejspíš první film ( nebo jeden z prvních 3 ), který jsem v životě viděl. Když potom babička volala na slepice pipi, pipi, tak jsem hned věděl, že mám nové kamarádky na válčení. No prostě, ze všech Pipin co jsem v životě potkal byla tahle první a nejlepší. ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Jako dítě jsem to miloval a to i knižní předlohu. Sice v hlavě mi víc utkvěl seriál,ale i tento film,který jsem právě zhlédl cca po 15ti letech mně celkem bavil. Je to milé,dětské,hravé a z nostalgie si to tři hvězdy zaslouží..:)) ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Pippi punčochatá z vily Vilekully. Velmi pěkné dobrodružství téhle dívenky ze Švédska. Pippi obývá svůj velký dům jenom s koněm a papouškem v malém městečku a čeká na svého otce. Zkamarádíse se sousedními dětmi, které zaučuje :-). Je to jeden z prvních pohádkových filmů, který by se mi vybavil, kdyby se mě někdo zeptal, který dobrodružný film se mi líbil v dětství. Film jsem viděl asi dvakrát. Prvně před 8 lety a podruhé nedávno a líbilo se mi to i dnes v mém už pokročilejším věku :-). Nezapomenu na scénu, kdy Pipi dokazuje jak je silná když zvedá svého koně a pak si hravě poradí s těmi zlodějíčky. ()

Reklama

Reklama