Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Herec Jim Caviezel (Umučení Krista) stojí v čele hvězdného obsazení filmu, který oslavuje život Roberta Bobbyho Jonese. Jones byl pravděpodobně jeden z nejtalentovanějších golfových hráčů v historii této hry. Překonal těžkou nemoc a vlastní prudkou povahu, aby nakonec dosáhl absolutního vrcholu, který v tomto sportu doprovází záplava vydělaných peněz. Jones ale díky tomu pochopil, že čest má větší hodnotu než peníze. BOBBY JONES je vynikající podívaná, která dokáže zaujmout kohokoliv. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (17)

kelet 

všechny recenze uživatele

Snaha o poctu najväčšej legende histórie golfu je natočená bez nejakých vážnych trblietavých a dychberúcich záberov a prejaov. Je to decentne plynúce dielo popisujúce zrod, vývoj, trápenia a víťazstva legendy. Príbeh ukazuje, ako sa Bobby dokázal potrápiť s vlastnou výbušnosťou, vážnou chorobou a tiež, ako vyriešil rodinné problémy svoje, i otcove a dedkove. Znie to až moc fantasticky, no príbeh totho športovca je naozaj pozoruhodný, a film na jeho poctu je určite niečím, čo by ste mali vidieť, už len z princípu. Ja osobne som pred filmom, ako nefanúšik golfu, nevedel, kto je Bobby no pri jeho príbehu a jeho osobnosti dávam klobúk dole. Film ako taký hodnotím na 40% no príbeh tohto človeka má u mňa 100 bodov. ()

Icefist 

všechny recenze uživatele

Je to pochopitelně snímek hlavně o golfu a jednom z největších hráčů jeho historie. Bobby Jones dokázal něco nevídaného a vy budete jeho kariéru sledovat od začátků, kdy jako kluk trénoval na zahradě za domem, až k samotnému vrcholu. Ovšem je to snímek i o tom, jak se vyrovnat s nepříjemnou nemocí a výbušnou povahou. A v neposlední řadě je i o rodině a vztazích v ní. Místy bylo možná tempo pro někoho až moc pomalé, ale já osobně dávám 80 %. Oblíbená část- rozhovor O.B.Keelera na lodi ohledně sázek na Jonese ()

Reklama

k212 

všechny recenze uživatele

Odpal génia se mi jevil jako celkem zajímavý film, golf mi byl odjakživa vzdálený tak proč se nenechat trochu (ne)poučit??? No a jediné, co jsem se přiučila byl výraz Grand Slam a že golfista musí dobře vrtět zadkem, což bylo obzvláště v provedení Jima Caviezela docela příjemné. Jinak, co dodat :----------( Ze začátku se film profiluje jako životopis, což se mi jevilo celkem pozitivně, obzvláště v dětských letech génia bych řekla, že se dá jímavě sledovat. Poté se však začně věnovat víceméně sportovní kariéře a následují jen velké odpaly, sem tam nějaký ten záchvat psychicky labilního hráče, lehce je naznačen rodinný a profesní život. Film je sice celkově řemeslný, ale bez větších kameramanských a režisérských nápadů, James Horner předvedl v hudbě standard, který sice neurazí, ale nijak nepřekvapí. Herci jseu veskrze nic moc, příjemě překvapil Jeremy Northam se svojí pojízdnou převlékárnou a blonďáček Jim Caviezel coby dobrý hazeč holí do obecenstva. ()

Hopper 

všechny recenze uživatele

Ďalší životopisný film, ktorý sa ale bohužiaľ utápa v priemernosti, z ktorej ju nedokáže vytrhnúť ani James Caviezel. Golf mi osobne nie je až tak blízky a pojem Bobby Jones prakticky mi doteraz nič nehovoril. Osobne ma samotný príbeh až tak veľmi nezaujal a film je plný typických klišé. Takže pokiaľ neulietate na golfe, sú aj lepšie životopisné snímky. ()

FrajerTom 

všechny recenze uživatele

Zajímavý příběh o legendárním Bobby Jonesovi se bohužel utápí v přespříliš pomalém tempu a nevýrazné hudbě, z čehož pouze vyskakují příjemné a barvité postavy Jeremyho Northama (v roli úhlavního soka Bobbyho Jonese - rock n' rollové hvězdy golfu té doby - Waltera Hagena) a Malcolma McDowella jako novináře O.B. Keelera.. Až ironicky úsměvná je i přílišná idealizace hlavního hrdiny, který je zde vyobrazen jako ten nejčestnější a nejsprávnější, že by se vedle něj červenal i Mirek Dušín.. Casting Claire Forlani je pak vyloženě těžko omluvitelným přehmatem - Claire se měla (stejně jako producenti, režisér a všichni zůčastnění) podívat na Těžkou váhu, jak se hraje milující a strachující se manželka a jak se točí pořádný životopisný film o sportovním hrdinovi z minulého století. ()

Galerie (41)

Reklama

Reklama