Reklama

Reklama

Záhada jezera Lochness

  • Velká Británie Incident at Loch Ness (více)

Obsahy(1)

V létě 2003 se uznávaný německý režisér Werner Herzog rozhodl natočit dokument o skotské Loch Ness, jež má být domovem prehistorické příšery známé pod jménem Nessie. (oficiální text distributora)

Recenze (19)

foundation odpad!

všechny recenze uživatele

Naletel som do puntíku. Naletel som na to že to bol dokument, že to bola komédia. Proste na všetko. Vyklubal sa z toho proste jeden pre mňa absolútne nepozerateľný humus z ktorého ma bolela hlava ešte hodinu potom ako to skončilo. A v momente keď Herzog otvoril ústa a začal hovoriť tou svojou uši trhajúcou pomalou angličtinou chcel som si vytrhať všetky vlasy. Objektívne sa k tomu vážne vyjadriť nedokážem. Pre mňa sračka jak delo. Ani ,,sonar operator,, to nezachránila. ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Werner Herzog v dokumentu o tom jak točí dokument? Sem s tím. Zak Penn může svoji hravou mockumentary směle postavit i vedle kultovních snímků jako je Hraje skupina Spinal Tap či mainstreemovějšího Borata, protože se mu angažováním věrohodných protagonistů (Herzog není jediná známá osobnost) podařilo divákovi pořádně zamotat hlavu. Jenom snad v závěru už moc tlačí na pilu a celá ta falešná hra se až moc odhaluje než by bylo záhodno. 75 % ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Found footage pseudo-dokument o tom, jak Werner Herzog natáčí dokument o Lochnessce a do toho se všem začnou dít nadpřirozené věci? To působí jako geniální nápad už na první pohled. Lákavý námět je ovšem jedna věc, ale stěžejní věcí je, jestli se ho povedlo dobře podat. A ačkoli mi to ze začátku přišlo poněkud mdlé a krapet nudné, musím uznat, že časem se mi do toho povedlo dostat a pak už jsem se jen bavil. Není to ten typ komedie, u které jdete co chvíli do kolen, ale ten, kde se příjemně pousmíváte nad tím, jak se tvůrcům skvěle povedlo podat některé prvky, ať už třeba napodobení Herzogova stylu, tak i nápaditou práci s found footage a hlavně nápaditou práci s uvěřitelností toho všeho. Vlastně bych se ani nedivil tomu, kdyby to někdo bral opravdu vážně, protože tohle se "vážně" tváří celou dobu včetně konce, ale ve skutečnosti je to celé skrytá parodie, která sice není dokonalá, ale má dostatek kladů a funkčních scén na to, abych tomu bez problémů dal čtyři hvězdy. Jen teda mohli víc vychytat záživnost v první polovině a buď ta část měla být kratší, nebo začít o něco dřív a vše obohatit o něco absurdního, co v tom námětu i trochu chybí... Každopádně, pokud jste někdy chtěli vidět Herzoga v survivalu, tady máte jedinečnou možnost. A pro mě je to i jeden z nejlepších found footage filmů vůbec, vzhledem k tomu, že se to od ostatních filmů svého subžánru výrazně odlišuje a konečně ho používá k tomu, co má být jeho cílem. Slabé 4* ()

Květula 

všechny recenze uživatele

Začátek poněkud nuda, pořád nějaké domluvy, přípravy a seznamování... ano, paráda, že tenhle pán dělal zvuk u Tance s vlky a tamten kámoší s bůhvíkym slavnym, ale co je mi do toho? Já chci Nessie sakra! Nicméně ve chvíli, kdy se tam všichni začnou dohadovat a vzájemně obviňovat z podvodu, to začalo být opravdu zábavné... Obzvlášť ty chvíle s věrohodným zapáleným vědcem:) Závěr předčil veškerá má očekávání, Nessie existuje. Zkuste říct že ne! ()

JamesSi 

všechny recenze uživatele

První hodina je celkem nudná. Nic se nestane, všechny postavy se dají popsat jednou větou a "vtipy" nejsou dostatečně vtipné. Vypadá to prostě jako velmi laciný dokument, který pouštějí v neděli ráno na lokální stanici. Po zhruba hodině se mockument rozjede a dostaví se konečně néjak vtipné situace, vidíme Nessie a získáme pár ponaučení (Realita je lepší než hoax a při každém dobrém filmu musí umřít pár lidí). Raději bych, kdyby poučení bylo, aby jste nepoužívali font Arial. Taky by mě zajímalo, proč to stálo 3,3 milionů usd. Pořekadlo: Modelky od Playboye nejlépe obsluhují sonar. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama