Animatrix: Světový rekord

(USA)

Animovaný / Krátkometrážní / Sci-Fi

USA, 2003, 11 min

Takeshi Koike

Souhlasím, že mi nějak uniká logika, proč byl tenhle díl vůbec do Animatrixu zařazen. Ani ta grafická stránka mě moc nezaujala.(20.9.2004)

V mém soukromém hodnocení jednotlivých Animatrixů má The World Record vyhrazena superlativa "nejpropracovanější" (scénáristicky) a "nejextravagantnější" (výtvarně). Bohužel vám neprozradím, proč tomu tak je, protože bych za a) prozradil skvělý příběh a b) vizuální stránka je nepopsatelná. A pokud už jste World Record viděli, možná mě chápete...(17.9.2003)

Hodně statický animák nabízející vlastní vysvětlení nečekaných a náhlých úmrtích/zraněních sportovců, nic moc dojem podporuje slabý scénář. 60%(31.8.2006)

Animací, ale i tématem nejvíce odlišný díl oproti ostatním. Je možné dostat se z Matrixu i jinak, než pomocí sledovací pilulky a několika pomocníků s brýlemi? Je člověk ve svém potenciálu schopen překonat všechny umělé bariéry? A jakou oběť dokáže položit sportovec za překonání těchto nejzazších hranic? Velmi silné.(5.9.2010)

Asi nejlepší segment z Animatrixu.(6.7.2005)

Tak nevim, ale tohle mi prislo takovy o nicem. Sice se tu chvilkama projevuje Matrix, ale celkove to mezi ostatni pribehy moc nezapada. Jeden z nejslabsich dilu.(3.12.2006)

Světový rekord, jakožto příběh s Matrixem nejméně propojený, resp. atmosférou Matrixu nejméně ověnšený, se mi zdá také příběhem nejslabším. Emoce jsou z něj ždímány trošku okatě a kromě té své "neporazitelnosti lidské vůle" více k zamyšlení nenabízí. 6/10(13.11.2009)

Určitě nejhorší díl, který bych tam klidně mohl postrádat. Nehezké výtvarné zpracování a uhozený příběh. V závěru jsem se přistihl, jak volám "Run, Forrest, run!":)(30.10.2003)

Free!!!!!!!!!!!!!(11.9.2005)

Kratas, ktory si zo sveta matrixu berie to najmystickejsie, nahlbsie a sklbil to v prbehu plnom jemnych a velmi silnych pocitov. Nadherna animacia od tvorcu Ninja scroll a Vampire hunter D. (10/10)(4.5.2008)

Nielen táto časť, ale celý Animatrix mi proste nijak zvlášť neimponuje. 55%.(18.5.2006)

Zvláštní, oku nepříliš lahodící animace, která vás ovšem vtáhne do příběhu..."Světový rekord" mluví o lidské vůli, která dokáže překonat všechny nástrahy a osvobodit člověčí duši. Z celého "Animatrixu" je to právě "World Record", který v sobě skrývá největší naději.(21.3.2006)

|| Scenár: Wachowski brothers, Koji Morimoto, Shinichiro Watanabe, Yoshiaki Kawajiri, Peter Chung, Mahiro Maeda | Hudba: Don Davis, Machine Head, Photek | Produkcia: Michael Arias, Spencer Lamm, Wachowski Brothers | Distribúcia: Warner Home Video ||(21.8.2011)

Překonání vlastních schopností se člověku může někdy krutě vymstít. Finální scéna, kdy se běžec zvedá z křesla je pohlcující, jako bych se zvedal s ním. Přesto jde o trošičku slabší díl.(21.10.2007)

Až na zpomalené záběry toho černocha v běhu je to nuda.(14.11.2004)

Asi největší zklamání. Moc jsem nepochopil "co tím chtěl autor říct", a ani animace a kresba mě nezaujaly.(8.12.2003)

v rámci animatrixů zatím nejslabší díl - dost odpudivá animace, příběh takový nijaký... 50%. k vidění zde: Animatrix: Světový rekord(13.3.2008)

80%(10.12.2007)

http://www.youtube.com/watch?v=7i6cajQhAok&feature=related 55% - 3*(8.6.2011)

The Animatrix .. není třeba více doplňovat.(23.1.2012)

<< předchozí 1 2 3 4