Reklama

Reklama

Život je zázrak

  • Srbsko a Černá Hora Život je čudo (více)

Obsahy(1)

Bosna 1992. Luka, srbský inženýr z Bělehradu, se usadí ve vesnici na konci světa se svojí ženou Jadrankou,operní pěvkyní, a se synem Milosem. Luka připravuje stavbu železnice, která přemění tento zapomenutý kraj v turistický ráj. Hluboce ponořen do práce a zaslepen přirozeným optimismem, Luka jako by ani nevnímal stálé hřmění blížící se války. Když boje vypuknou, Lukův život je vzhůru nohama. Jeho žena Jadranka se mu ztratí v objetí jednoho muzikanta, zatímco jeho syn je povolán na frontu. Luka s neutuchajícím optimismem čeká na svou rodinu, aby mohli odjet, ale Jadranka se nevrací a Milos se stává zajatcem. A pak potká Sabahu Život je zázrak je oslavou radosti ze života, lásky a humanity. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (192)

Faye 

všechny recenze uživatele

Absurdní, to je snad to první co mě napadne. Podivné místo ztracené v čase. Píše se sice rok 1992, ale tahle část Jugoslávie se tváří, jako by se čas zastavil o pár desítek let před tím. Civilizaci připomínají snad jen koleje, část trati, která má spojit Bosnu a Srbsko. Na nich oslice, která má splín „Trápí se, láskou. Chce, aby jí přejel vlak.“ Láska k „zajaté“ muslimce „Jak je nebezpečné přilnout k člověku“ a absurdita dobré zprávy „žena se ti vrátila“. Absurdní občanská válka a prázdná náruč do které vběhne někdo jiný, koho jsme velmi milovali, než jsme pro samou lásku ..... málem zapomněli. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Život je šílený, minimálně na hranicích Bosny a Srbska. Jak jinak si totiž vysvětlit auta jezdící po kolejích, vojáky šňupající koks z kolejí nebo osla věčně stojícího v cestě. Strašná šílenost, tolik věcí se tam přebíjí a žádná neni tak dokonalá. Nejvíc se mi líbila atmosféra na fotbalovém zápase. Zdejší vysoký hodnocení moc nechápu, ale možná jsem jen zbytečně konzervativní a takové šílenosti mě vážně neoslovují. Mix všech možný stylů, chvilku válka, chvilku romantika, chvilku rodina, chvilku vtip, ale celé je to takové nijaké. ()

Reklama

Bubble74 

všechny recenze uživatele

Toto je Kusturica podle mého gusta. Sundal trochu nohu z plynu, ubral přehnanou, ztřeštěnou zběsilost a s lehkostí, nadneseností i šíleností sobě vlastní namíchal tento energický koktejl z dramatu, komedie a absurdity a poprvé se se značným citem vypořádal i s romancí. A vyšlo mu to. U mě na plný počet. Vše klasicky doprovázeno živočišným balkánským soundtrackem, v kterém absence Bregoviče nebyla nijak znát. Oslavná óda na život, který v režii temperamentního filmového mága působí jako pravdivý zázrak. ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Láska a válka si nevybírají místo, čas ani osoby, které zasáhnou. Život je zázrak i když může být pěkné trápení. Emir Nemanja Kusturica opět zaujmul sice jsem jednu hvězdičku možná trochu přidal, ale proč ne, když pán režisér má Čechy rád. Luka a Sabaha jsou absurdní dvojice v absurdní válce, ale absurdních postav je tu víc. Zajímavé je účinkování syna Kusturici Stibora v roli kapitána Alexiče. Když se vám trefí film Život je zázrak do nálady, tak je to film na nejen na nedělní zhlédnutí. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Život je zázrak, ale tenhle film žádný zázrak není. Emir Kusturica si prostě nasadil laťku moc vysoko a tenhle film je dobrý, ale zase ne tak dobrý, jak jsem od něho čekal. Řada scén je přitom vyloženě kouzelných a hudba je parádní celou dobu, ale vážně jsem měl dojem, že snad každý z předchozích režisérových filmů se mi líbil víc. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama