Reklama

Reklama

Důkaz

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Catherine je sedmadvacetiletá žena, která je oddaná svému otci Robertovi, geniálnímu a proslulému matematikovi. Zatímco se Robertova obratnost ve světě čísel stále jeví jako neotřesitelná, jeho kontakt s realitou se pomalu vytrácí. Když Robert propadne šílenství, Catherine začne přemýšlet o tom, zda mohla po tátovi zdědit duševní chorobu společně s jeho mimořádným matematickým talentem. Po Robertově smrti se na Catherine obrátí Hal, otcův nadaný, ale příliš horlivý student, který chce nahlédnout do poznámek zesnulého muže v naději, že objeví jeho poslední významný počin. Zatímco Catherine se zdráhá ponořit hluboko do otcovy práce v obavách, že by tam mohla vyčíst něco o své vlastní budoucnosti, Halovi k tomu dá svolení. Odhalení matematického důkazu potenciálně historických rozměrů, který se skrývá v jednom z poznámkových bloků, vyvolá vlny šoku, a to v nejednom slova smyslu. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (338)

Janek 

všechny recenze uživatele

Prkna skřípají jen co je pravda....pravda i je, že bych raději zašel na divadelní hru, než do kina na hraný film...tady to ale zachraňují herecké výkony - ty jsou pozoruhodné, film je pomalý, ale má určité tempo, které vás chytí (teda mě alespoň ano), takže těšil jsem se v celku oprávněně - kvalitní filmařina, která má sice pár hluchých míst, ale nicméně i tak poslouží jako kvalitní a koukavé drama... ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Matematiku a fyziku jsem vždy nenáviděl a nezmění se to ani po shlédnutí Důkazu. Nicméně tady to ani není tolik o matice, jako o lásce, šílenství a rodinných vztazích. Gwyneth Paltrow nepatří k mým oblíbeným herečkám a jsem toho názoru, že tahle role byla psána pro někoho jiného. I přes snahu a nadprůměrný výkon sdílím názor, že s někým jiným by byl film ještě o pár procent lepší. Takhle je to "jen" za 80%. ()

Reklama

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Gwyneth v roli "švihlé" matematičky dcery skvěle zvládla vybalancovat mezi šílenstvím a genialitou, Anthony Hopkins v roli "švihlého" matematika otce vyloženě potěší, Jake v roli matematika je roztomilý. Snímek má atmosféru, napětí, líbil se mi i po scénáristické stránce. Pro mě jde o důkaz, že se dá naučit i kvalitní a příjemný film o matematicích (a nemusí to být zrovna psychárna typu "Pí") ()

petero 

všechny recenze uživatele

Wow. No tak toto bolo .. wow. V živote by som si nebol pomyslel, že herečka ktorá ma ohúri svojím hereckým výkonom bude práve Gwineth Paltrow a to ešte v úlohe šialenej dcéry matematického nemenej šialeného génia, kde po celí čas na niekoho vrieska a pritom je tak milá, že by som ju najradšej objal aby sa ukľudnila. Herecký výkon Anthonyho Hopkinsa je potom prinajmenšom zadosťučinením za jeho trápny a bezvýznamný výstup v Alexandrovi. A čo Jake Gyllenhaal? Tak tento herec má inak dobrý vkus pri výbere svojich úloh (Donnie Darko, Jarhead). Proste toto je film so skvelím scenárom, super hercami, fantastickou réžiou a presne pasujúcou hudbou. Čo viac si človek môže priať. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

S Auburnovým Důkazem jsem se nejprve seznámila v Městských divadlech pražských, kde na scéně Rokoka zářila Veronika Kubařová a Oldřich Vízner. Hra se hrála pět let (2011 - 2016), nicméně film je samozřejmě výraznější trvalkou, ke které se můžeme vracet kdykoli. Je okouzlující sledovat dramatickou stavbu textu, jak si s ní poradil Madden a Paltrow, kteří se již přesvědčili o vzájemné kompatibilitě při Zamilovaném Shakespearu. Téma je nosné samo o sobě, dialogy mají nápad a tempo. Z divadelních textů, které zpracoval i Hollywood, patří Důkaz mezi ty lepší. Stojí určitě za pozornost. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (13)

Související novinky

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

14.12.2005

16. února 2006 proběhne v Los Angeles 63. ročník slavnostního udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Těm letošním zřejmě bude dominovat (alespoň, co se počtu nominací… (více)

Reklama

Reklama