Reklama

Reklama

Důkaz

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Catherine je sedmadvacetiletá žena, která je oddaná svému otci Robertovi, geniálnímu a proslulému matematikovi. Zatímco se Robertova obratnost ve světě čísel stále jeví jako neotřesitelná, jeho kontakt s realitou se pomalu vytrácí. Když Robert propadne šílenství, Catherine začne přemýšlet o tom, zda mohla po tátovi zdědit duševní chorobu společně s jeho mimořádným matematickým talentem. Po Robertově smrti se na Catherine obrátí Hal, otcův nadaný, ale příliš horlivý student, který chce nahlédnout do poznámek zesnulého muže v naději, že objeví jeho poslední významný počin. Zatímco Catherine se zdráhá ponořit hluboko do otcovy práce v obavách, že by tam mohla vyčíst něco o své vlastní budoucnosti, Halovi k tomu dá svolení. Odhalení matematického důkazu potenciálně historických rozměrů, který se skrývá v jednom z poznámkových bloků, vyvolá vlny šoku, a to v nejednom slova smyslu. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (338)

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 6/10 Hudba 7/10 Efekty 6/10/// +dobré herecké výkony, dramatické scény, dialogy, hudba -čekal jsem víc, hlavně lepší finále/// Spoiler: Důkaz mě naprosto odrovnal dvěma scénama, hlavně pětiminutový rozhovor završený slovy "To já jsem ho napsala" Konec spoileru. To jsem prostě čuměl jak to tele na vrata jaký to na mě mělo dopad. Jenže zhruba od poloviny jsem se v tom začal ztrácet. Časté prolínaní s tím co bylo mě to moc neosvětlilo a pozdější dokazování důkazu jsem si představoval jinak. Velkolepěji. Takže po této stránce jsem od filmu čekal víc. Pokud bych ho však měl brát jako rodinné drama, tak je to na 4*, jenže nejsem si jist, jestli to tak tvůrci zamýšleli. Každopádně Důkaz ve mě ještě dlouho zůstane jako silný filmový zážitek./// Celkem 65%/// ()

Reiniš 

všechny recenze uživatele

Kvalitní drama stojí hlavně na hereckém výkonu Gwyneth Paltrow. Ke konci už sice snímku dochází dech, i tak bych ale nikdy nevěřil, že filmu o matematice a depresích (což jsou dvě věci které nesnáším) někdy dám nadprůměrné hodnocení a ještě se mi bude líbit. To je zásluhou hlavně skvělého scénáře Davida Auburna a všech věrohodných emocí a vztahů, o kterých Důkaz vypráví. ()

Reklama

k212 

všechny recenze uživatele

Hodinka a půl ve společnosti tohoto matematicko-psychologického filmu rozhodně nemůže uškodit, je to komorní drama o čtyřech lidech a jejich spřízněnosti - profesní a osobní, také o velmi nepatrné hranici mezi šílenstvím a normálností. Což je v podstatě v Důkazu tou největší otázkou předloženou, nicméně nezodpovězenou. Herecké výkony jsou opravdu obdivuhodné a nejen bezchybné postavy Catherine a otce v podání Gwyneth Paltrow a Anthony Hopkinse, ale rovněž Hal Jakea Gyllenhalla a pragmatická sestra Hope Davisové. Jemný a bolestný koncert dvou excentrických, dvou relativně normálních postav, je umocňován citlivou hudbou a přesnou režií. Co víc chtít od takového filmu? Snad onen důkaz? Těžko říct. ()

Aidan 

všechny recenze uživatele

Génius je můj oblíbený filmový hrdina. Léčím si na něm své mindráky a procvičuji závist. Nejraději mám Amadea, neboť má po svém boku Salieriho a s ním i truchlý svět těch, kdo jsou jen "velmi nadaní" a chtějí víc. Na druhém místě je sympaťák Will Hunting. Trojka je Catherine z Důkazu - patřičně složitá, patřičně excentrická, balancující na hranici vyšinutosti a rozhodně ne prvoplánově sympatická. Hollywoodsky nakýčlou Čistou duši nechává s bramborovou medailí za sebou. ()

phoebess 

všechny recenze uživatele

Gwyneth Paltrow v tomto filmu zahrála báječně... Anthony Hopkins ji skvěle sekundoval a oba dva tomu filmu dodali tu správnou příměs geniality i šílenosti a skvěle ukázali, jak křehká hranice mezi nimi je. Film dokáže člověka vtáhnout do děje a nemáte z něj pocit, že se vám snaží vnutit něco, čím vlastně není - vše, co se v něm odehrává působí věrohodně, a tak to má u dobrého filmu být. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (13)

  • Celosvětová premiéra proběhla 5. září 2005 na Mezinárodním filmovém festivalu v Benátkách. (BMW12)

Související novinky

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

14.12.2005

16. února 2006 proběhne v Los Angeles 63. ročník slavnostního udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Těm letošním zřejmě bude dominovat (alespoň, co se počtu nominací… (více)

Reklama

Reklama