Reklama

Reklama

Důkaz

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Catherine je sedmadvacetiletá žena, která je oddaná svému otci Robertovi, geniálnímu a proslulému matematikovi. Zatímco se Robertova obratnost ve světě čísel stále jeví jako neotřesitelná, jeho kontakt s realitou se pomalu vytrácí. Když Robert propadne šílenství, Catherine začne přemýšlet o tom, zda mohla po tátovi zdědit duševní chorobu společně s jeho mimořádným matematickým talentem. Po Robertově smrti se na Catherine obrátí Hal, otcův nadaný, ale příliš horlivý student, který chce nahlédnout do poznámek zesnulého muže v naději, že objeví jeho poslední významný počin. Zatímco Catherine se zdráhá ponořit hluboko do otcovy práce v obavách, že by tam mohla vyčíst něco o své vlastní budoucnosti, Halovi k tomu dá svolení. Odhalení matematického důkazu potenciálně historických rozměrů, který se skrývá v jednom z poznámkových bloků, vyvolá vlny šoku, a to v nejednom slova smyslu. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (338)

phoebess 

všechny recenze uživatele

Gwyneth Paltrow v tomto filmu zahrála báječně... Anthony Hopkins ji skvěle sekundoval a oba dva tomu filmu dodali tu správnou příměs geniality i šílenosti a skvěle ukázali, jak křehká hranice mezi nimi je. Film dokáže člověka vtáhnout do děje a nemáte z něj pocit, že se vám snaží vnutit něco, čím vlastně není - vše, co se v něm odehrává působí věrohodně, a tak to má u dobrého filmu být. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Já v podstatě nemám tomuhle filmu co vyčíst. Snad jen to, že mi přijde pravděpodobný jeden rozhovor mezi tvůrci před natočením snímku: "Hele, máš nějakej nápad o čem udělat film"? "Ne, fakt nemam, teď mě zrovna nic nenapadá". "Tak to je jedno, něco začnem a ono se z toho něco vyvrbí". To, že cítím při sledování nějaký intelektuální růst (což je stejně jenom můj pocit), neomlouvá celkovou nijakost. Důkaz se nesnaží nic dokázat, snaží se být jen obyčejným filmem a já nemám důvod něco takového oceňovat. Pěkné herecké výkony, slušná, "šafránovitá" hudba, prostě dobrý dílko, jen mě to moc neřiká...film, na který se velice snadno zapomene... ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Když mi řeknete jednou větou, o čem ten film je, bude mi to připadat zajímavější než konečný výsledek. Bohužel. Mně ten scénář pořád přišel příliš divadelní a ani flashbacková režie to nedokázala zakrýt. Naštěstí tu aspoň zbyla čtveřice výborných herců a hereček, jejichž výkony nehodlám zpochybňovat. A pouhý fakt, že z těch čtyř mi připadal nejméně zajímavý Anthony Hopkins, svědčí o tom, že laťka byla nastavena hodně vysoko. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tenhle snímek mě nijak zásadně nenadchnul. Herecké výkony jsou dobré, ale celá zápletka je taková nijaká. Ano, jsou tam momenty, které jsou dobré, ale celkově mi to nesedlo. Jake rozhodně nebyl využit tak, jak by si zasluhoval a celé to stojí na Gwyneth, která mě až tak neuchvátila. Hlavně mi ale nesedl scénář. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Gwyneth Paltrow v roli nejisté a zmatené geniální dcery duševně nemocného geniálního matematika je výborná. Nejistá a zmatená režie Johna Maddena ji trochu připomínala, ovšem ke škodě filmu. Protože - přes silný scénář - jsem si byl díky ní nejistý i já, o čem že film vypráví a jaké poselství nese. Trailer je i na csfd: http://www.csfd.cz/film/136156-dukaz/videa/?type=1 ()

Galerie (49)

Zajímavosti (13)

  • Gwyneth Paltrow si ve snímku zopakovala úlohu, kterou ztvárnila už v původní divadelní hře Davida Auburna. Ten je též spoluautorem scénáře k filmu. Představení získalo Pulitzerovu cenu a hrají ho na prknech slavného londýnského West Endu. (imro)

Související novinky

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

14.12.2005

16. února 2006 proběhne v Los Angeles 63. ročník slavnostního udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Těm letošním zřejmě bude dominovat (alespoň, co se počtu nominací… (více)

Reklama

Reklama