Reklama

Reklama

Combat

všechny plakáty
Krátkometrážní
Velká Británie, 1999, 8 min

Obsahy(1)

Skupinka mladíků si vyrazí do baru sbalit nějakou tu ženskou. Vše se odehraje bez jediného dialogu a za netradičního hudebního doprovodu. (destroy83)

Recenze (18)

castor 

všechny recenze uživatele

Osmiminutová (nakonec zbytečně osmiminutová) báchorka bez dialogů o několika různě směřujících (náhodných i nenáhodných) vztazích v jedné britské hospůdce. Poměrně zdařilá souhra zvuků palby zbraní různého kalibru a obrazu, po dvou minutách je ale nápad vyčerpaný a variující už viděné. Neila Marshalla ale v jeho pozdější celovečerní tvorbě můžu.. vlastně docela dost!! Mimochodem herec Craig Conway ho následoval hned v dalších třech filmech.. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Combat" (Súboj) je skromný filmový debut anglického, béčkového režiséra Neila Marshalla. Krátkometrážny snímok, v ktorom sú dialógy nahradené zvukmi z vojnových bojísk. Výbuchy granátov, prelety stíhačiek, rachot guľometov, svišťanie guliek, bomby, streľba z automatických zbraní... Ono aj obyčajný bar je vlastne takým malým bojiskom. Nápad zaujímavý, spracovanie nič moc. Dej sa nikam neposúva a finále vlastne ani nie je. ** ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Partička k sexu ochotných mladíků vtrhne do baru a svými zaměřovači ihned kontroluje fyzické parametry přítomných dívek. Chlapci za zvuků k útoku vyzývající palby zbraní různého kalibru diagnostikují pronikavými pohledy své budoucí partnerky a přesvědčují se o správnosti volby. Útok je pak veden pomalu za naprostého ticha a pouze volba nesprávné taktiky ve správnou chvíli zaručuje totální neúspěch bojovníků na všech frontách. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Marshall je jeden z mála režisérů,u kterého jsem viděl celou filmografii,i když jí nemá moc obsáhlou.Abych to zkompletoval pustil jsem si tuhle jeho prvotinu.Origiální námět,který nabízí spoustu možností a díky rychlému a dobrému střihu nabídne hned několik vtipných situací,kdyby to o 3 minuty zkrátil a nedělal tak divný konec,bylo by to údernější a možná i geniální.Ale jako prvotní kraťas více než slušné a jsem za Marshalla rád,jeho áčková béčka jsou film od filmu lepší.Škoda že divácí to jaksi nechápou jeho filmy si na sebe bohužel nevydělávájí,tudíž se od něj něčeho nového jen tak nedočkáme,můžete mít totiž talentu tři prdele,ale když zadlužíte dvě studia po sobě,to nese následky.Přitom Soudný Den a více než povedený Centurion jsou akční špičky a nevydělali ani hovno,to je dost smutnéí a nevim co si mám myslet,když např. přiteplený Orel Deváte legie vydělá 40 mega a pokryje náklady a osobitý a drsný Centurion nevydělá ani setinu,diváci jsou bohužel dementní a opět si nechávají protéct mezi prsty nejtalentovanějšího akčního režiséra posledních let.Mimochodem žádný film od něj nedostal míň jak 3* , což se nedá říct o 90% ´´lepších´´ režisérů. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Ako baliť baby in "army-style". Nápadité, dokonca bez jediného dialógu, ale aj tak som sa nudil. Asi ako pri DOOMSDAY. (3.1.2009) ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Skvělej nápad i zpracování, ale po pár minutách jsem se začal nudit. Děj se nikam neposouvá a jen pořád dokola variuje původní myšlenku. | ► Combat ()

Derek 

všechny recenze uživatele

zo zaciatku celkom dobry napad a sranda ale je to dlhsie nez ako by to malo byt a tym padom to zacina byt aj trochu nuda, ale napad je to vazne vtipny ()

destroy83 

všechny recenze uživatele

Marshallův režisérský start kraťasem Combat nedopadl vůbec špatně. Dílko disponuje hlavně dobrým nápadem a efektním zpracováním. Miniděj nabízí pohled na partičku mladíků, kteří si vyrazí do baru ulovit nějakou tu ženskou. Celý příběh se odehrává za doprovodu válečných zvuků, které vtipně pasují na zobrazované scény. Bohužel se to celé divákovi brzy okouká a snímek, i když je tak krátký, ztrácí šťávu. Takže se z toho ve finále vyklube lehce nadprůměrný vtipný kraťas, který celkem dobře pobaví. Já se bavil na tři hvězdy. ()

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Rat ta ta ta, bum bum. Nápad zajímavý ale celkově nicneříkající. Problém je totiž právě v tom, že nejde o nic zajímavého a bez onoho hudebního doprovodu by to nevyznělo jinak než jako nějaké domácí video. ()

martalini 

všechny recenze uživatele

Masrhal svym debutovym kraťasem dokazuje,že v něm asi možná něco bude, jenže i přes zajímavej nápad a docela slušný zpracování s v něm jinak nic neděje a zase tak extra invenční,aby to udrželo pozornost na celejch 8 minut to opravdu neni... ()

zdenur 

všechny recenze uživatele

Marshallova prvotina krom originálního nápadu nějak neoslní, ale jinak dává vědět, že se nepoveze na stejné vlně jako ostatní. ()

Reklama

Reklama