Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Shortbus sleduje osudy několika obyvatel New Yorku, kteří se potýkají se svými sexuálními a milostnými vztahy v undergroundovém klubu Shortbus, otevřeném pro lidi všech sexuálních orientací. Film ukazuje možné způsoby, jak najít odpovědi na stále se vracející otázky: jak milovat a být milován. Jak být šťastný... (oficiální text distributora)

Diskuze

PŘIDAT PŘÍSPĚVEK
GoldHair

GoldHair (hodnocení, recenze)

Nevíte, kde se dá tenhle film stáhnout, nebo najít online? Nemůžu ho najít... 

rounen

rounen (hodnocení, recenze)

nadhodnocený film, a to dost hodně... nechápu co lidi na tom bavilo... ten film nic nenabídl ani nepobavil...

DoG(R)

DoG(R) (hodnocení, recenze)

Film, ktory musi nasrat kazdeho puritanskeho asexualneho intolerantneho zakomplexovaneho pseudointelektuala:D

daEmoNickY

daEmoNickY (hodnocení, recenze)

Nadcenění? Myslel jsem podporu? Ale zahrnul bych do toho (už radší ne pod slovem nedcenění) i jejich podhodnocování. Obojí zbytečné. Ale aspoň je materiál na filmy. Tenhle není špatný http://www.csfd.cz/film/74-spatna-vychova-mala-educacion-la/ .

Máš pravdu. Já mezi těmi slovy moc nerozlišuju. Pro mě prostě mají cenu jakou si nezaslouží. Mají totiž žádnou, ostatně jako vše co není na prodej. A ne že bych si jednu nekoupil, mám kde ji přivázat, psa mám, takže by měla i co žrát (psí broky) a neutekla by.

Nechci se hádat o slovíčka, protože o to tady nejde. Ale slovo diskriminace znamená rozlišování viz http://en.wiktionary.org/wiki/discrimination a kritika rozdělovat (asi?) viz http://en.wiktionary.org/wiki/critique . Kontroverzní znamená obrácený proti (něčemu) http://en.wiktionary.org/wiki/controversy. A jak slovo diskriminace tak i kritika se běžně používá pouze v negativním významu. Kontroverzní tedy ten film tedy nejspíš je vůči lidem co mají nudnej sex a bojí se si vyhrát.

Všechny tyhle slova se používaj v běžný řeči, jasný, nechci tady řešit přílišné ptákoviny, občas je taky použiju. Ale podíváš se co skutečně znamenají a občas to překvapí. Koukni na tohle pdf o původu sprostých slov http://sex.systemic.cz/archive/cze/textbook2005/uzel.pdf . To abych přidal něco k tématu lidské sexuality.

Teplí by vnímaly černý děti jako diskriminaci? Jasně že by měli řeči, ale na kom jiným to chceš zkoušet? Cigáni děti z rukou nedají, jsou potřeba na kradení http://www.youtube.com/watch?v=HdNnknTE2OM (z Kusturicova filmu v http://www.csfd.cz/film/174023-all-the-invisible-children/ , titulky si musíš zapnout ručně přes CC na ikonce nastavení). Hehe. Ale i kdyby se zahrálo na city teplých párů a oni to vzali, tak by černé děti přišli mezi bílé spratky a schytali to.

Po troše rasové a sexuální nesnášenlivosti bych hodil nějaké odkazy na uklidnění :

http://uncyclopedia.wikia.com/wiki/Gay
http://uncyclopedia.wikia.com/wiki/Dyke

Xeelee

Xeelee (hodnocení, recenze)

daEmoNickY: Jakýkoliv filmy s otevřeným zobrazováním sexu a homosexuálními motivy jsou pro spoustu lidí pořád nepřijatelný a proto je Shortbus kontroverzní.Nadcenění? Spíš přecenění, ale to není vhodný slovo pro nějakou společenskou skupinu. Dokud budou lidi bojovat proti homosexuálům, tak tu budou jejich odpůrci. My naštěstí žijeme v jedný z nejliberálnějších zemí.To není podceňování ale kritika a diskriminace. Tady nadceňováním očividně myslíš podporu týhle skupiny obyvatel.Myslím, že kdybys homosexuálním párům, chtějícím vychovávat děti, cpal děcka z Afriky, tak by to brali jako provokaci a další druh diskriminace. Navíc ne každej homosexuální pár bude vzornými rodiči, ale to platí i pro heterosexuální páry. V podstatě se většina věcí, vytýkaných homosexuálům dá použít i na jakoukoliv jinou menšinovou i většinovou skupinu obyvatel.

daEmoNickY

daEmoNickY (hodnocení, recenze)

Viděl a proto nechápu kontroverznost. Příběh poměrně jednoduchý, zajímavá postava Jamieho, pěkná psycholožka, všude lampy (ty jsou doslova dovedené až do konce) a pár dalších vychytávek a to je vše. Jo, ještě tam byl sex.

Nadcenění gejů a lesb je proto, že o nic nejde a přesto se kafrá, dělají se skandály a další atrakce. Za práva koček a psů si čichat zadky taky nikdo nepořádá průvody, ale připouštím že se moc na zprávy TV Nova nekoukám takže možná jo.

Lesby a gejové neplodí. To je trnem v oku těm co mají rádi manželsví a plození a kafrají (podceňují geje lesby). Gejové a lesby si to nenechají a krafají. A k nim se přidávají ti co si myslí že to je důležité téma a kdoví jak tomu ještě říkají - taky kafrají (nadceňují geje lesby).

Co je důležité je nezblbout děcka, což je čím dál těžší viz http://www.youtube.com/watch?v=FrrgG8zhyn4 . Dále je důležité se postarat o děti v sirotčincích, v Africe ... Místo řešení věcí se dělá cirkus nad pár zmrdanýma p r d e l ema a co na to řekl papež. Achjo.

Teplí manželé by se o některá mohli starat. Proč jim nedat na zkoušku třeba černoušky? Nevím kolik posměchu ale sklidí děcka teploušů. Můžou fungovat a vychovat slušný dítě, nevím, další informace o tomhle jsem nezjišťoval.

Pozn. Předpokládal jsem že lepší dítě vyjde z fungující rodiny než z děcáku. Zase, nevím, nezjišťoval jsem. A jo, vím že to je kázání. A jo, vím že to možná není uskutečnitelné.

Xeelee

Xeelee (hodnocení, recenze)

daEmoNickY: Cože, jaký nadcenění? Nechápu. A taky nechápu, proč hledáš náhradu na slova gay a lesba. Hošánci se hodí tak k těm zženštilejm fiflenám. BTW viděl jsi ten film? Nejde o rebelství, ale o kontroverzní (většinu lidí pořád takový věci bůhví proč pobuřujou) sondu do lidský duše skrz sexualitu postav.

daEmoNickY

daEmoNickY (hodnocení, recenze)

Xeelee : Nečekal jsem někoho rozumného kdo pochopí že to byl citát z xmana (konec toho citátu si říkal o zneužití), takže jsem rád že ses ozval. Jde mi o to, že "veselí hoši" a lesby jsou nadcenění, tím spíš že nevím jaký slovo použít který není anglické (gay) nebo latinské (lesba) a nepůsobí tedy důležitě... možná hošánci? Tento film se veze na vlně rebelství, alespoň komentáře tomu odpovídají. Obojí (hate speech i nadceňování) není zdravé, ale hate speech bývá zábavnější (předpokládám že ten v xmenu si napsali sami).

Xeelee

Xeelee (hodnocení, recenze)

Renton: Místy zajímavej, ale jinak dost povrchní článek.daEmoNickY: Proč jsi vybral zrovna tenhle xenofobní příspěvek, kterej jim kdysi nějakej cvok poslal do redakce?

daEmoNickY

daEmoNickY (hodnocení, recenze)

Holka se nemůže udělat a pak na konci najde Boha. Hmm. To je myšlenkově hluboký. Úplně nejvíc. Kdyby měla aspoň klitoris v krku http://www.csfd.cz/film/200098-deep-throat/ nebo jí to dal prst George W. Bushe http://www.csfd.cz/film/227610-glamorous-life-of-sachiko-hanai-the-hatsujo-kateikyoshi-sensei-no-aijiru/ ...

Disk : "Jsou filmy, které jsou obdivovány všeobecně. Jsou filmy, které jsou všeobecně zamítány. A pak jsou filmy, u kterých se diváci nemohou dohodnout, kam jej zařadit ..."
... a pak jsou filmy co Disk nepochopil.

Xeelee Kde jsi mezi těmi jejich citacemi, popisy a extravagantmími výrazy našel hlubší myšlenku filmu? Bluntman napsal že je to o svobodě? No, vzhledem k tomu, že Socha Svobody je to první (krom titulků) co ve filmu uvidíš ...

Renton : Je podivné, že buzeranti po listopadu 1989 vylezli ven na veřejnost a že o nich píšete. Jsou to prasata, úchyláci, nemocní lidé, kteří mezi sebou provádějí cosi nemravného, proti přírodě, nechají si od svých druhů kouřit penis a po rande chodí se zadkem plným spermií. Pán Bůh je trestá, většina trpí AIDS, žloutenkou a podobně – to jim patří. Pokud už nemáš co linkovat, tak než o teplouších, to radši nelinkuj nic. ----- Výbornej článek, díky. Dlouho jsem se tak nenasmál.

hirnlego

hirnlego (hodnocení, recenze)

Nestyď se a normálně jí přiznej, že jsi teplej - k tomu přece nepotřebuješ film.

daEmoNickY

daEmoNickY (hodnocení, recenze)

Da se u toho filmu vyhonit a pritom vypadat jakoze sleduju hluboce intelektualni film? Chci totiz prekvapit starou (ktera me uz nebavi) a zacit jit poznvolna zpravovavat (opoustet) a chci aby to melo 2 mozny vyklady. Jednak nechci aby si to brala a druhak nechci bejt za curaka ... chapate, ne?
PS Navic nezna muj nick (jedu totiz multi, psst), takze kdyz by todle, co je tady napsany, vydela (nebo ji to nekdo naznacil), tak by mi to jenom pomohlo.

HAL

HAL (hodnocení, recenze)

Disk: Okatěji už jsi řvát: "Všichni si přečtěte můj komentář!" vážně nemohl.

Disk

Disk (hodnocení, recenze)

S mým komentem k Shortbusu jsem si to pěkně pohnojil na Moviezone. Někdo řekl, že jsem sexuálně frustrovaný, jiný mi přisuzuje homosexuální orientaci. Není snadné vychválit kontroverzní film a ještě se u komentáře vyřádit. Jenže co mám dělat, když mě snímky, které zkouší hranice diváků a nutí k přemýšlení o lidské sexualitě, baví. Ano, Disk je černá ovce ČSFD. Ale za svým komentářem si stojím a nebudu ho nijak měnit, ani se za něj omlouvat.

Xeelee

Xeelee (hodnocení, recenze)

ptomain: Z toho co (nebo spíš jak) jsi napsal jsem byl kolosálně zmaten, ale tak po desátém přečtení už asi začínám chápat, cos tím chtěl říct. Mám ale pocit, že sis spletl domýšlivost (samolibost, ješitnost, nafoukanost) s netolerancí. A to není něco, co by se dalo léčit shlédnutím jakkoliv volnomyšlenkářského filmu.Film má mnohem hlubší myšlenku. Přečti si třeba komentáře uživatelů Radek99 a Bluntman.

ptomain

ptomain (hodnocení, recenze)

ano myslím, že jsou a taky, že je to hlavni myšlenka filmu a zpracovaní je takové aby se ti domýšlivý u toho zastavily a udělali si obrázek do kterého už s probíhajícím dějem jen dokreslují barvičky a nakonec až to pochopí se chytnou za nos a zasmějí se vlastní hlouposti a vůbec se tak nebudou odlišovat od těch, kteří to nepochopili vůbec...jinými slovy budou za stejny dementy...proto jsem tomu dal 5 rudých hvězd...určitě existuje i lepší vysvětlení tak sem s ním když je to diskuze od slova diskutovat :-D

Xeelee

Xeelee (hodnocení, recenze)

ptomain: Tvůj druhý příspěvek měl vysvětlit, co jsi myslel tou domýšlivostí? Pobírá to tu někdo? To jako že jsou ty tři postavy domýšlivé? Mohl bys mi přiblížit tvoje myšlenkové pochody?

ptomain

ptomain (hodnocení, recenze)

Jamie, Severin, Sophia...pokud mám odpovědět na všechny 3 otázky, a cos tam viděl ty kromě problikavajících políček?

HAL

HAL (hodnocení, recenze)

martasek: Já bych řekl že ne lehce, ale hodně těžce... jako většina jeho komentů.

Maslord

Maslord (hodnocení, recenze)

Úžasný film, ohrmujúce množstvo porna a priame riešenie bez obrúsku / obratov / otázok. Herci aj keď pravdepodobne s neveľkými skúsebosťami zahrali svoje úlohy skutočne prirodzene. Tento film je skutočne ako život, veľmi prirodzený a priamy. Exxxtremly romatic comedy je dobrý popis.

Renton

Renton (hodnocení, recenze)

Jestli čekal, až mu vytvrďme péro, měl si pustit jiný film :o)

Související novinky

Prachy dělaj člověka

Prachy dělaj člověka

12.01.2007

Charlie Kaufman, slavný a Oscarem oceněný scénárista Věčného svitu neposkvrněné mysli, se rozhodnul režírovat svůj první film. To není žádná novinka, o filmu s prapodivným názvem SYNEKDOCHA se mluví… (více)

Reklama

Reklama