Reklama

Reklama

Let Fénixe

  • USA Flight of the Phoenix (více)
Trailer

Obsahy(1)

Skupina zaměstnanců petrolejářské firmy pracuje na pokusném ropném vrtu uprostřed mongolské pouště. Pak ale náhle přichází příkaz práce zastavit a vrt opustit. Kelly Johnsonové se to vůbec nelíbí a stejně tak se jí nelíbí Frank Towns, kapitán letadla, které pro ně přiletělo. Přesto si ale všichni rychle sbalí a nastupují na palubu. Na poslední chvíli nastoupí i Elliott, mladík, který se tu ocitl s tím, že hledá po světě práci. Brzy po startu přijde prudká bouře, do které se letadlo dostane. Frank se tváří zasvěceně a prohlašuje, že ji obletí. Situace se ale stále zhoršuje a na palubě brzy zavládne panika. Už je jasné, že bude nutno někde nouzově přistát. Vzhledem k podmínkám a poškozenému letadlu se to podaří jen s velkou námahou. Ještě před tím ale z paluby otvorem vzniklým po kolizi vypadne jeden z cestujících. Další dva během ztroskotání zahynou. Zbylí pasažéři jsou celkem v pořádku, zjišťují ale, že se ocitli kdesi hluboko v poušti Gobi, možná už na čínském území, a že je dost pravděpodobné, že se firma, která je zaměstnává, ani příliš nebude snažit je najít...  Když jednou v noci z improvizovaného tábora odejde James Liddle, jeho přítel Rodney se ho vydá hledat, přestože mu to kapitán Frank vymlouvá. Nakonec se oba sejdou a najdou i tělo Kelyho, který vypadl z letadla. Zjistí přitom podivnou věc: chybí mu hodinky, které měl během letu na ruce, a všude na zemi jsou prázdné nábojnice. Zdá se, že daleko v poušti přece jen nejsou úplně sami… Kapitán Frank chce čekat, až je někdo začne hledat, ale mladý Elliott přijde s překvapivým návrhem: z dvoutrupového poničeného letadla by se dalo postavit jiné, které by mohlo létat. Všem se to zdá jako čirá utopie, Elliott ale tvrdí, že je povoláním letecký konstruktér. Možnost stavby letadla skupinu na jistou dobu rozdělí, zejména Frank není tomuto řešení vůbec nakloněn. Nakonec ale souhlasí i on, že je lepší se o něco pokusit než jen sedět a čekat na zázrak. Tím spíš, že zásoby vody se rychle tenčí a také jídla je pomálu. Ve dne je navíc nesnesitelné vedro… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (246)

honajz 

všechny recenze uživatele

Jako, a to bylo vše? Pořád jsem čekal, co se vyvrbí z těch čínských beduínů, co skrývá ten malej nácek, jestli tamten chlap skutečně neřekl před smrtí něco zajímavého... A celé je to vlastně jen o stavění letadýlka. Nikde žádné napětí, prostě ztroskotají, jsou v poušti. Vlastně ani netušíme, proč ztroskotali, co bylo chybou, proč se uvolnila v letadle lanka a proč najednou začal haprovat motor. Nebo proč se raději nevrátili na základnu, i když by neměli dost paliva, ale měli by tam zásoby a minimálně vysílačku? A jak mohli v poušti používat nástroje, které je jinak potřeba strčit do zásuvky? Kde furt brali baterie, třeba do rádia? Nebo když v noci zakopnete (o co se dá asi v písku zakopnout?) a skutálíte se, je fakt tak těžké zjistit, odkud jste se kutáleli a jít cestou zpět? Když má konečně pršet, proč nevytáhnou nádoby, aby vodu chytali? A když už dostavěli letadlo, na co kurnik čekali, proč neletěli hned? Aby je mohli obklíčit čínští pašeráci (co vypadají kdovíproč jak beduíni)? A proč běhají pašeráci stovky kilometrů od nějakého města? A když už vyhrajete nad pašeráky, proč si nevezmete jejich velbloudy a věci? Pár dobrých scén, zvláště katastrofy, dobré lokace, ale jinak to stálo za starou belu včetně hereckých výkonů, protože herci neměli moc co hrát. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Ta podobnost s původním filmem je tu bohužel spíše jen tak mimochodem a naprosto nevyužitá. Škoda, že remake musí automaticky přijít se zničením původního konceptu, který měl smysl a přinést jen pár herců v podivných rolích, kteří ten film nějak zmáknout. Slušné obsazení je tu pak v podstatě k ničemu, protože od první do poslední minuty není divák výrazně překvapen (ano, občas někdo z ničeho nic odejde se projít do nekonečné pouště). Naštěstí Giovanni Ribisi ví, jak zahrát namyšleného inženýra, kterému dělá dobře vláda nad "mentálně slabšími" a tak vedle Dennise Quaida určitě potěší. Výsledek je přesně ten průměr, který divák očekává, než samotný film začne. Odhadnutelné a obyčejné, ale ujde to. Druhé shlédnutí si neumím příliš představit... ()

Reklama

LadyVader 

všechny recenze uživatele

Mile mně to překvapilo, oddechový dobrodružný film na sobotní večer. Sice místama klišoidní, čekala jsem tam i nejakej ten kanibalismus, kterýho jsem se nedočkala, ale ve výsledku fajn. Opravdu super byla přestřelka v noční poušti. Navíc pro mně hvězdička plus, za Hugha Laurieho a trochu i za toho freaka s modylkama letadýlek :-). ()

Greg 

všechny recenze uživatele

"The design is perfect, the only flaw is that we have to rely on you to fly it." Povedený dobrodružný film se skvělým obsazením a hereckými výkony, kterému trochu uškodil předvídatelný závěr. Scénář filmu měl rozhodně vyšší potenciál a podle mě se z něho dalo vytěžit mnohem víc. Normálně bych dal méně hvězdiček, ale kvůli obsazení mých oblíbených herců Dennise Quaida a Mirandy Otto dávám ještě o jednu víc. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

70%ní nedobrovolná Old Spice testovací jízda, jejíž původní verzi jsem neviděl, ale přesto se nemůžu nezeptat - proč je tam vůbec ženská? Nic ve zlém, Mirando, ale tvoje postava nemá nejmenší důvod být žena:) No, to je jedno. Herci v hlavních rolích si odehráli svoje jasně vyprofilované postavy, z nichž žádná neprodělá nějaký překvapivý vývoj, kameraman dokázal natočit několik skutečně velmi působivých záběrů a animátoři dali dohromady jednu z nejlepších havárií letadla jakou jsem kdy viděl (samozřejmě že havárie letadla je vždycky tragédie, myslel jsem to jako hold realistickému vzhledu animace;)). Ale, a to pro mě osobně hlavně, Marco Beltrami složil další ze svých dunivých hudebních doprovodů, a tentokrát to ještě ozvláštnil orientálními motivy a rozpáleným sluncem, rozpáleným pískem, no rozpáleným úplně vším;) Škoda, že doprovodný obrazový materiál tu atmosféru udržet nedokáže:P To, co je nad padesát aka průměr, dávám za árijského zakrslíka Giovanniho Ribisi a za hudbu. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (9)

  • Phoenix ve filmu nelétal. Jednalo se o rádiem řízený model. (Terva)
  • Původní film se odehrával na Sahaře, tento snímek se však odehrává v poušti Gobi v Asii. (Cetnik_42)
  • Hugh Laurie se při nátáčení filmu ucházel o hlavní roli v seriálu Dr. House (od r. 2004). Jelikož ale nemohl být na castingu, nahrál v hotelovém pokoji v Namíbii na video několik replik a poslal je do studia. (SLOTH)

Související novinky

Wahlbergovy zpomalené kulky

Wahlbergovy zpomalené kulky

12.11.2007

Mark Wahlberg si v Odstřelovači a Skryté identitě vydatně natrénoval polohu nekompromisního drsňáka, který před striktním dodržováním zákona upřednostňuje přímočarou kulku mezi padouchovy oči. Tenhle… (více)

Mezi námi kluky

Mezi námi kluky

17.07.2007

U sledování traileru na fantasy Kronika rodu Spiderwicků, v níž Freddie Highmore opět objeví na zahradě úžasný svět kouzel (nedávno něco podobného zažíval v Athurovi a Minimojích) se člověk ptá, kde… (více)

Reklama

Reklama