Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Tlumočnice Spojených národů Silvia Broomeová (Nicole Kidman) zaslechne rozhovor o plánovaném atentátu na hlavu jednoho afrického státu. Agent Tobin Keller (Sean Penn) z americké tajné služby, který případ vyšetřuje, Silvii už od počátku podezřívá, že neříká celou pravdu. Silvia si začíná uvědomovat, že se stala novým terčem atentátníků a ze všech sil se snaží jejich plány překazit. Než jí ale někdo uvěří, může být už mrtvá. Tlumočnice režiséra Sydneho Pollacka (Firma) v sobě dovedně spojuje všechny přísady, které patří do správného thrilleru: napětí i akci, chytrý příběh a skvělé herecké výkony držitelů Oscara Nicole Kidman a Seana Penna. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (391)

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Dvě třetiny filmu houstla atmosféra, napětí, situace se zamotávala a já se náramně bavil, fakt paráda. Pak přišel zlom, změna tempa a předchozí poutavost šla o řád dolů. A zabil to tuctový závěru, který na mě působil až trapně; nebýt něj, bylo by to za 4*. # [viděno: monitor, 5.1] # příběh 7 | hudba 7 | humor 0 | akce 3 | napětí 4 | pustil bych si znovu 6 ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Upřímně, čekal jsem víc, mnohem víc. Pollacka mám rád (např. film Tootsie můžu kdykoliv) ale tohle byla nuda. Začátek vypadá slibně, pak se film hodinu prakticky "nehýbe" a já se nudil, pak je asi 10 minut akčnější sekvence (jízda autobusem) a pak… zase nuda. Konec byl lepší, ale ani ten nedokáže mé hodnocení dostat na víc než 60 %. Což u filmu, kde hraje Sean Penn, má hodně oblíbená herečka Nicole Kidman a který režíruje právě Sydney, je zatraceně málo. Opravdu jsem čekal mnohem víc. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Tak zaprvé.. Obdivuju herectví Seana Penna a Catherine Keener (ta bohužel nedostává tolik prostoru jako ústřední duo), a taky retrostyl vyprávění režisérské legendy Sydneyho Pollacka, který po nedávných nezdarech (Náhodné setkání) chytá další dech. Slovo thriller bere podstatně neuspěchaněji a realističtěji než v podání depresivní a masivní akce Michaela Baye či mladšího z bratrů Scottů. Pollack svým hrdinům dává prostor, nechává je jednat logicky (i když to scenáristům občas SILNĚ škobrtne) i spontánně. Tlumočnice ve službách OSN vyslechne šeptem vedený rozhovor, rozproudí tak obavy z možného atentátu. A i agent, který je na ní nasazen, jí nakonec uvěří, zároveň ale vidí možné vedlejší úmysly. Filmařům bylo zároveň i umožněno natáčet přímo v sídle OSN, což pomáhá realističnosti, zrovna jako bravurně zvládnutá scéna z druhé poloviny snímku v autobuse, kdy se spojí shodou okolností několik dějových linií. Omlouvám se za menší „úvahu“ a nevím, proč právě v tomto případě se mi to dostávalo do hlavy, ale při sledování uvěřitelných dialogů mezi Kidmanovou a Pennem, při práci s psychologií postav, se scénářem, s režií, střihem, kamerovými a zvukovými možnostmi, hudebními motivy atd. atd., uvědomil jsem si (POCHOPITELNĚ s přihlédnutím nejen na finanční možnosti) v jak propastné krizi je tuzemská kinematografie! Tady jsou to sice slabé 4hvězdičky, ale za tu "staromódnost" stále 4.. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Není to poctivých 5*, ale mohu s jistotou říci, že jsem velmi... velmi spokojen. Patřím mezi milovníky Pollackovy režie a myslím, že nejsem jediný, kdo si myslí, že tento skvělý režisér, který se nebál žádného tématu šel do každého svého filmu, ať už se jednalo o politický provokativní thriller či romantický film, s velkým odhodláním. Svou režisérskou kariéru zakončil dle mého názoru velice úspěšně. Čest vaší památce mistře! 85% ()

klerik 

všechny recenze uživatele

VYCHÁDZAJÚCE SLNKO+OSOBNÝ STRÁŽCA Konečne zase poriadny triler! Dostatočne komplikovaný, aby bol divák stále v pozore, napínavý a skvelo zahraný. Možno Kidmanovej postava (ktorá, vyzerá nečakane dobre v blond) mohla byť menej zaangažovaná do celej veci, čo by pridalo na uveriteľnosti, ale skvelé dialógy a iskrenie medzi hlavnou dvojicou to skvelo vyvážia... ()

Galerie (87)

Zajímavosti (26)

  • Režisér Sydney Pollack sa stretol s vtedajším generálnym tajomníkom OSN Kofi Annanom, aby mohol získať povolenie natáčať vnútri sídla OSN v New Yorku. (MikaelSVK)
  • Vo viacerých scénach vystupujú skutoční zamestnanci OSN. (Arsenal83)
  • Scenár bol ponúknutý aj Jackie Chanovi, čo je jediný krát, čo mu ponúkli dramatickú rolu v americkom filme. Odmietol ju, pretože mal pocit, že jeho angličtina v tom čase nebola dosť silná na náročné dialógy. (Arsenal83)

Související novinky

Politika Sydneyho Pollacka

Politika Sydneyho Pollacka

05.04.2007

Sydney Pollack se politickým thrillerům rozhodně nevyhýbá, což dokázal i jeho předposledním filmem Tlumočnice, který se odehrávala na horké půdě OSN. Po tomto snímku si odpočinul dokumentem o svém… (více)

Reklama

Reklama