Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Tlumočnice Spojených národů Silvia Broomeová (Nicole Kidman) zaslechne rozhovor o plánovaném atentátu na hlavu jednoho afrického státu. Agent Tobin Keller (Sean Penn) z americké tajné služby, který případ vyšetřuje, Silvii už od počátku podezřívá, že neříká celou pravdu. Silvia si začíná uvědomovat, že se stala novým terčem atentátníků a ze všech sil se snaží jejich plány překazit. Než jí ale někdo uvěří, může být už mrtvá. Tlumočnice režiséra Sydneho Pollacka (Firma) v sobě dovedně spojuje všechny přísady, které patří do správného thrilleru: napětí i akci, chytrý příběh a skvělé herecké výkony držitelů Oscara Nicole Kidman a Seana Penna. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (391)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Sydney Pollack si na závěr kariéry mírně napravil reputaci po dvou nepovedených romantických limonádách a vrátil se k žánru, který mu sluší nejvíc. Tlumočnice není zrovna dechberoucí podívanou a obsahuje snad jen jednu akční scénu, která vyvrcholí výbuchem autobusu, ta stojí za to. Zbytek se potácí často spíše v průměru a konec se blíží snad až hlemýždím tempem. Duo Kidman/Penn hraje nezpochybnitelně na jedničku. O tom nemůže být sporu. K nim se ovšem nikdo moc nepřidává a scénář také nepůsobí nejchytřejším dojmem. Divák správně vytuší jakou asi bude mít úlohu Jesper Christensen a stejně tak ohromí i fakt že přestože agentovi Kellerovi před 14 dni tragicky zahyne žena, jeho nejlepší terapií je vrátit jej zpět, aby mohl pobíhat po New Yorku se zbraní v ruce. 60% ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Pomsta je pohodlná forma zármutku.“ Okrem inteligentného, neuponáhľaného scenára, si ma TLMOČNÍČKA získala jedna radosť plynúcim dialógom. Pritom len v hŕstke scén sa zvýši hlas. Ďalej rozvážnou réžiou skúseného Sydneyho Pollacka, pútavou kamerou nenahraditeľného Dariusza Khondjiho a dobrým hereckým obsadením titulných (životom ubolených a unavených) postáv. Nicole Kidman mi po dlhom čase znova pripadala dobrá a zraniteľná a rezervovaný Penn ma zaujal kamennou tvárou a nečitateľným hlasovým prejavom. Takže si síce nie ste istí, čo si myslí, ste si ale istí tým, že mu to myslí. Spolu tvoria zaujímavý, originálny pár. Režisér mi po slabom NÁHODNOM STRETNUTÍ sprostredkoval niekoľko príjemných pocitov z pozerania svojho najnovšieho filmu (vtedy som nevedel, že posledného). Ale možno i kvôli prehnanej dĺžke (kvôli čomu postupne príde rad aj na veci, ktoré pokojne mohli byť vystrihnuté) som váhal v hodnotení. Volím prísnejšie 3*napriek tomu, že snímka strhne, dojme, ponapína diváka ako posteľnú plachtu, donúti ho zamyslieť sa a ukáže, kam až môže viesť sklamanie nad človekom, ktorému ste verili. Predčasným vrcholom je adrenalínom naprataná scéna v autobuse, ktorá ale zároveň paradoxne vôbec nepasuje do „pokojnej“ hitchcockovskej atmosféry filmu. ()

Reklama

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Dvě třetiny filmu houstla atmosféra, napětí, situace se zamotávala a já se náramně bavil, fakt paráda. Pak přišel zlom, změna tempa a předchozí poutavost šla o řád dolů. A zabil to tuctový závěru, který na mě působil až trapně; nebýt něj, bylo by to za 4*. # [viděno: monitor, 5.1] # příběh 7 | hudba 7 | humor 0 | akce 3 | napětí 4 | pustil bych si znovu 6 ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Velmi dobré výkony Nicole Kidman a Seana Penna filmu velice pomáhají. V tomto politickém thrilleru je několik různých linií, vše je vyprávěno v celkem poklidném tempu - tak nějak příjemně po staru (Pollack si nejspíš vzpomněl na své Tři dny Kondora z roku 1975). Příjemná je i hudba Jamese Newtona Howarda, samozřejmě se v ní objevují africké motivy, nejvíce se mi hudba ve spojení s obrazem líbila při příjezdu Zuwanieho do New Yorku. Hlavní problém je, že vrchol filmu je asi v polovině (ano ta výborná scéna v autobuse), naproti tomu závěr, kdyby vše mělo gradovat, je poněkud natahovaný a tak nějak "do ztracena". ()

anais 

všechny recenze uživatele

V budově OSN zůstane přes čas jedna překladatelka (Kidmanová), a zaslechne co nemá. Někdo plánuje atentát na diktátora odněkud z Afriky. Druhý den to nahlásí. Vyšetřujícímu agentovi (Penn) před pár dny zemřela manželka (to je náhoda!). Díky svému traumatu se s překladatelkou sblíží. Ovšem situaci zkomplikuje její revoluční minulostJe snad do atentátu nějak zapletená? Má ji věřit? Dojde k atentátu? Založí rodinu? Chvíli se to zdálo jako skvělý staromódní thriller, jenže potom se začnou příliš řešit citové problémy ústředních postav a celá poctivě budovaná gradace je ta tam. Naprosto nudné rýpání se v bolavé minulosti ubíjí pátrání. Člověka často napadne, kde je ten časový tlak, který vyšetřovatele tak tíží? Mají 3 dny na odhalení teroristů, a zatím se buď někde brečí, nebo randí Penn i Kidmanová jsou skvělí, ale na záchranu zpackaného scénáře to nestačí. A to platí i o Sydney Pollackovi. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (26)

  • Ve scéně, kdy Nicole Kidman poprvé mluví se Seanem Penem o rozhovoru, který vyslechla, mění se jí ofina. Jednou ji má přes celé čelo i přes oko, v druhém střihu ji má zcela stranou. Stejně tak když Sean Penn vypráví Nicole Kidman o smrti své ženy, má Nicole chvíli límec dole, chvíli nahoře a pak zase dole. (Terva)
  • Vo viacerých scénach vystupujú skutoční zamestnanci OSN. (Arsenal83)
  • Když parťačka Tobina (Sean Penn) říká, že Silvii (Nicol Kidman) sleduje "PBS", má tím na mysli kanál Public Broadcasting Service. Jedná se o program, zaměřující se na dokumenty se širokým záběrem z historie, přírody nebo například politiky. (cze.Oi)

Související novinky

Politika Sydneyho Pollacka

Politika Sydneyho Pollacka

05.04.2007

Sydney Pollack se politickým thrillerům rozhodně nevyhýbá, což dokázal i jeho předposledním filmem Tlumočnice, který se odehrávala na horké půdě OSN. Po tomto snímku si odpočinul dokumentem o svém… (více)

Reklama

Reklama