Co způsobil Winn-Dixie

Za všetko môže Winn Dixie

Rodinný / Komedie / Drama

USA, 2005, 102 min

Wayne Wang

Rozpočet $14miliónovTržby USA $32,647,042Tržby Celosvetovo $33,589,427║ Klasická rodinná záležitosť, kde svoje čaro spraví detsky zlatá AnnaSophia Robb. /55%/(5.12.2008)

• mandes

rozpočet : $14 million tržby celosvetovo : $33,589,427(24.4.2007)

• bassator

17. 11. 2009 - 30%(17.11.2009)

Rodinný film podľa románu spisovateľky Kate DiCamillo. Skúsený Wang síce nemrhá zbytočným sentimentom, no v závere filmu som mal aj ja slzy v očiach. Čakal som rodinnú zbesilosť typu Beethovena, no dočkal som sa milého civilného filmu, kde vzťah dievčatka so psom neslúži ako priorita príbehu, lež vodítko k príbehu o potrebe priateľstva medzi ľuďmi, ktorí ho potrebujú možno najviac a ktorým život nedáva často druhú šancu. K veľmi pozitívnemu zážitku pomáhajú aj skvelí, ale aj netradiční herci: AnnaSophia Robb si zahrala v podobne ladenom filme Cesta do Terabithie, Jeff Daniels ako melancholický pastor bol presvedčivý, Cicely Tyson ako takmer slepá a osamelo žijúca vdova, ktorá má skúseností zo života na rozdávanie či legendárny hudobník Dave Matthews ako bývalý trestanec, s vrelým vzťahom k zvieratám a ku gitare. Milé prekvapenie, ktorému by sa možno darilo aj v kinách, zatiaľčo to distribútor odignoroval aj na DVD. Ďakujem!(8.9.2007)

Nudíte se? Pořiďte si medvídka mývala (AnnuSophiu si rezervuji pro sebe =)!(20.8.2008)

Máte nejaký problém? Pijete alebo vás opustila manželka? Kúpte si psa a všetko sa tým vyrieši, pomôže vám vyrovnať sa zo životom. Hotový komisár Rex v oblasti psychológie. Do príbehu je ako inak vtesnané americké klišé o rodine a vzťahoch, ktoré sú najpodstatnejšie na svete. Film s postupujúcim dejom je stále viac a v závere až neúnosne sladký a sentimentálny. Anna Sophia Rob síce vyzerá pekne a milo, ale jej herecký výkon sa obmedzuje na tvárenie sa zaskočene, prekvapene alebo potešene podľa situácie, inak nič. Koniec koncov Moste do krajiny Terabithia na tom bola podobne .Na druhej strane v porovnaní s viacerými dospelými hercami, ktorých výkon bol gýčovitý až zúfalý hrala slušne. Dávam 3 hviezdy, ale iba preto, že sa jedná o detský film, úmyselne koncipovaný ako poučný príbeh, tak nech si ním je. Inak by to bolo zrelé len na 2 hviezdy.(14.11.2007)

• Rodriguez

"Vůbec nejsem násilník. Jen mám hroznou smůlu."(13.2.2010)

• Montezuma3

Když to zhodnotím dost přísně. Můžu říct, že je tento film standardní odpad! Ale zde účinně platí jedno důležité přírodní pravidlo, které se úspěšně uplatňuje i ve filmovém světě. Hromady a hromady seriálového hnoje spolu s žumpou TV filmů a filmových odpadů tvoří něco, do čeho by jen málo kdo šťouchal třímetrovým klackem, natož holýma rukama. Zároveň je to ale zdroj živin a ideální prostředí pro vznik nových forem života. A v tomto odpadu roste nejedna rostlinka. Bezesporu tou největší a nejzdařilejší bylinou je zde AnnaSophia Robb*. Povšimněte si však ale i toho sedmiletého růžového kvítku co si cumlá palce. To je Elle Fanning* (mladší sestra Dakoty Fanning). A někde tady se rodí fankluby těchto hereček. Kdo budou jejich prvními členy? (sečteno podtrženo = **)(7.3.2011)

Překvapivě příjemnej dětskej film.(17.11.2009)

Milý film s vynikající AnnouSophií Robb a cool pejskem.(19.5.2009)

• Dimo

Winn-Dixie je takový ten klasický poučovatelský film s jasně daným schématem, který pluje po povrchu a nic hloubavého tu není. Holčina v podání Anny-Sophie Robb je takový otloukánek, který se nebaví, najde si přerostlého chlupáče, který dělá starosti zapšklému sousedovi, tatínkovi - kazatel (ufff) a kdekomu. Dále tu najdeme starou černošskou outsiderku žijící za městem, dva nakrátko střižené mladé raubíře, trhlého policistu, který vytváří "vtipné" scénky a postarší knihovnici. No a všichni nakonec se sejdou na párty, pomodlí se a jsou napravení a šťastní.(13.4.2009)

Poměrně méně známý film, neurazí, ale ani nenadchne, dodíváte se a za 10 minut nevíte o čem to vlastně celý bylo.(6.5.2007)