Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cady Heronovou (Lindsay Lohanová) vychovávali její rodiče zoologové v africké buši a ona si myslí, že o "přežití nejsilnějších" ví všechno. Když ale tahle patnáctiletá dívka, která se vždycky učila doma, poprvé vkročí na půdu veřejné střední školy, zákon džungle dostane úplně nový význam. Cady se pokouší najít své místo mezi frajery, šprty a jinými subkulturami a narazí přitom i na nejhorší druh ze všech – včelí královnu, jinak řečeno chladnou a vypočítavou Reginu Georgeovou (Rachel McAdamsová), velitelku nejelegantnější partičky ve škole zvané Plastik. Když se pak Cady zamiluje do Reginina bývalého přítele Aarona Samuelse (Jonathan Bennett), včelí královnu jako když bodne – a začne plánovat, jak zničí Cadyinu společenskou budoucnost. Cady má ale taky drápy, a když se dostane do ďábelské "války dívčích světů,“ vystrčí je – a celá škola se bude muset spasit útěkem. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (495)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Jedna z mála teenagerských, stredoškolských komédií, pri ktorých som nemal chuť vyhodiť televízor z okna a nakopať po prdele všetkých ľudí, čo v ňom hrali. Na toto sa dalo celkom v pohodičke pozerať a trocha sa aj pobaviť. Naviac v tom hrá hlavnú úlohu pohľadná rebelka Lindsay Lohanová. Moje sympatie voči tejto z reťaze utrhnutej, hollywoodskej hviezdičke vzrastajú úmerne s jej súkromými aférami, ktoré ju v poslednom čase sprevádzajú. Také "Protivný sprostý holky" ako je Lindsay sa mi páčia. *** ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem klasickou teenagerskou komedii akorát s holkama a dostal jsem něco kapičku jiného. Jasně, je tam střední škola pak ty jejich nakopírovaný jídelny a záchody atd. Ale zároveň je to taková jemnější komedie bez spermatu hoven sraček a blitky jsou tam jen sekundu a to ještě mimo záběr. Lindsey Lohan je příjemná a taková roztomilá a i ty ostatní holky jsou hezký. Pokud se doma nudíte, nemáte zrovna hyperintelektuální náladu a někde se vám válí tenhle film tak je to jasná volba. ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Prvé dve tretiny sú úplne fenomenálne. Riadna satira s množstvom hlášok a skvelými hercami (Tina Fey si vložila do vlastných úst veľa z tých najlepších hlášok), bohužiaľ tretie dejstvo je v línii klasických tínedžerských komédií s priblbými zvratmi, neuveriteľnými charakterovými obratmi a prebujneným sentimentom. Aj tak ide dozaista o jednu z najlepších teen komédií. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Nevim, jestli je to tim, že už jsem prostě na teen-komedie moc starej, nebo ten film opravdu stál za hovno, ale zasmál jsem se u toho dohromady asi tak 5×. A to mi přišlo asi nejvtipnější hlavně to, jak Lindsay Lohan tady měla odmítavej postoj k drogám a alkoholu. Jinak nejlepší na celym filmu je písnička Halcyon od Orbital v úplnym závěru. Pak se celkem dalo koukat na ty buchty tvořící společenství Plastics. Dost lidí se tady rozplývá nad Lindsay ještě před její kokainovou kariérou, ale mně se teda nejvíc z nich líbila Lacey Chabert. Dvě hvězdy jsou až až... ()

Algernons 

všechny recenze uživatele

Dravé, nápadité a neokoukané teen drama s nutnou dávkou nadsázky a humoru. Perfektní obsazení hlavní mrchy to už jen pozvedává. Režie je sice místy nesourodá a styly se tu míchají hala bala, přesto to do velké míry funguje. Udržuje to filmu svěžest po celou stopáž. Jednoduše náramná, ikonická a vtipná podívaná z prostředí střední školy, která má zapamatovatelné postavy, momenty a jednu z nejlepších záporaček v rámci žánru. Vlastně mi tu sedí i to finále, ať už poselstvím nebo emocemi. Škoda jen nerozvinutých vedlejších postav a vztahů, jinak se jedná o kultovní podívanou. Jeden z mála filmů, co jsem byl nucen vidět při vyrůstání se starší sestrou a rád se k němu i vrátím. ()

Galerie (185)

Zajímavosti (40)

  • Amy Poehler (paní Georgeová) je ve skutečnosti jen o 7 let starší než představitelka její filmové dcery Rachel McAdams (Regina George). (imro)
  • Kostýmní návrhářka Mary Jane Fortová vytvořila pro hlavní představitelku Cady (Lindsay Lohan) více než 40 různých kostýmů a pro každou z příslušnic party Plastiků na 30 druhů oblečení. (Amplifier)

Související novinky

Protivný sprostý nemrtvý holky

Protivný sprostý nemrtvý holky

05.02.2013

Nemáte dost zamilovaných upírů? Blbá otázka, já vím. Všichni jsme si oddechli, když Twilight sága přestala otravovat na plátnech kin... no, možná ne úplně všichni. Pro ty z vás, kterým žánr… (více)

Když si někdo koleduje o „odpad“

Když si někdo koleduje o „odpad“

24.08.2008

Direct-to-DVD. Zní to jako nadávka, že? A většinou zaslouženě. Hollywoodská studia už dávno zjistila, že DVD (resp. blu-ray) trh je pro ně zlatým dolem. Zisky z prodeje na „plackách“ dosahují… (více)

Sacha rockovým zpěvákem

Sacha rockovým zpěvákem

01.01.2006

Herec Sacha Baron Cohen (kultovní postava Ali G-ho, či hlas lemuřího krále Juliana z Madagaskaru) si v připravovaném biografickém snímku CURLY OXIDE AND VIC THRILLS zahraje postavu rockera Curlyho… (více)

MTV Movie Awards 2005

MTV Movie Awards 2005

07.06.2005

Štrnásty ročník odovzdávania filmových cien MTV Movie Awards moderovaný hercom Jimmym Fallonom sa už tradične blýskal hviezdnými menami, no zároveň sa (narozdiel od vážnych Oscarov) niesol vo veľmi… (více)

Reklama

Reklama