Reklama

Reklama

Suchý anglický humor na drsném severu... Neúplné složení ze seskupení Monty Python vypráví příběh Vikinga, který se od svého lidu odlišuje a díky tomu se může stát velkým vůdcem. Erik (Tim Robbins) chce změnit svůj lid a panující poměry, a tak se skupina válečníků vydává na dlouhou a nebezpečnou cestu, aby získala roh, který by zbavil jejich zemi stále přítomných mračen a dovolil jim žít pod slunečnou oblohou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (77)

cubajz 

všechny recenze uživatele

příjemná dobrodružná pohádka s pár ryze Pythonovskými momenty (i když jich dle komentářů není tolik, kolik by mělo) mě na hodinu a půl usadila do křesla a jelikož jsem vůči ní neměl valná očekávání, mile mě překvapila kouzelnou atmosférou, připitomělými charaktery (v dobrém slova smyslu), nařáchlým Timem Robbinsem (ta úřednická sušenka ze Shawshanku!:), přitepleným Jonesem, podlým Cleesem a hlavně nádhernou princeznou Aud. Rozhodně to stojí za vidění! ()

Bohemák 

všechny recenze uživatele

Fantastická kravina!! Tleskám! MothyPythonovský humor tam prostě je, i když ne mnoho. Můžete s tím třeba nesouhlasit, ale to je asi tak všechno, co s tím můžete dělat. Kdo k tomu přistupoval jako k "fantasy", toho je mi moc líto. Kdo čekal komedii, tak si taky nepřišel na své. Je to Jonesovsky prdlý pohádkový příběh s úžasně nápaditou výtvarnou stránkou a se skutečnými základy ve vikingské mytologii. ()

Reklama

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Film, který viděn na velkém plátně, což se mi naštěstí povedlo, je velkofilmem v pythonovském slova smyslu. V televizi to tak nevyzní, ale jde o pohádku plnou barev a nápadů pro dospělé, možná i pár dětí. Je to opravdu epos, to se musí vidět, bavil jsem se náramně. Je třeba ovšem počítat s tím, že výprava a zejména efekty jsou postaršího data, není to holt Avatar... ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Fantasy mam rad, ale tady je to fakt hozeny spis do komedie a bohuzel to neni zas nejak extremne vtipny. Ale az zas tak to nevadi, je tu docela slusnej pribeh, triky nenaserou, obcas nejaka ta akce je natocena slusne a vetsina hlasek pobavi. Jen je skoda, ze jich proste neni vic, takle to ma obcas hluchy misto. To ale obcas zachrani nejakej fajnovej napad nebo paradni camea Jonese a Cleese. Robins mi v roli uplne moc nesed, takovej moc vymydlenej model nez nejakej spinavej viking, ale hral slusne. Nic moc jsem necekal, ale nakonec jsem se tech 90 minut vcelku bavil, i kdyz od Pythonu bych cekal vic. ()

DannyBoy80 

všechny recenze uživatele

Je tam pouze část Monty Pythonu, ale i tak to má jejich nezaměnitelný nádech. Přesto mi to příjde jako asi nejslabší věc, kterou jsem viděl a kde zasahuje aspoň část slavné skupiny. Míst k zasmání je docela málo. Herecké výkony docela obstojné, hlavně největších hvězd. Příběh je taková typická MP pohádka s přesahem. Škoda, že není více humorných pasáží. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (5)

  • Autorem hudby je "sedmý Python", zpěvák, skladatel a spisovatel Neil Innes, který spolupracoval jak na seriálu Monty Pythonův létající cirkus (od r. 1969), tak i na dalších projektech. Zejména se pak proslavil jako autor skladeb skupiny Rutles, v níž ztvárňoval Rona Nastyho. (Dr. Hawkeye)
  • Tento film nečerpá z dětské knížky "Sága o Vikingovi Erikovi", kterou napsal Terry Jones, i když tedy doufá, že se zvedne její prodej. (Terva)

Reklama

Reklama