Reklama

Reklama

O devítileté dívence, která má zázračnou moc - zapalovat vše svýma očima. Používá je však pouze tehdy, pokud je k tomu donucena. Státní moc se snaží jejího zázračného umění využít pro své účely. Dítě i její chudý otec se brání. Opakovaně se obávají, že státní agenti nad ní získají kontrolu, zneužijí ji a nakonec zničí. (Golden Crown)

Videa (1)

Trailer

Recenze (84)

majo25 

všechny recenze uživatele

Tento scifi thriller je zaujímavý aj z dnešného pohladu, už len 8-ročnou Barrymorovou, či Martinom Sheenom v zápornej roli. Takisto George C. Scott exceluje v zápornej roli. Prvá polka je dost nezáživná a možno niekoho aj odradí. Druhá, ked ich chytia a väznia je už o niečom inom, pripudnú pyroefekty na fakt vysokej úrovni, experimenty, intrigy a tiež zaujímavý koniec. Škoda prvej polky filmu. Hodnotenie: 55% ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

"Ten, co stojí za Komandem" natočil sci-fi horor "s tou holkou z E.T.-ho." A je to poměrně slušný kousek, který bohužel v jeho filmografii trochu zapadá. Firestarter se přitom může pyšnit známými ksichty v hlavních i vedlejších rolích (Keith, Sheen, Locklear a hlavně jako vždy vyčnívající George C. Scott), na tu délku příjemným spádem a slušnou akcí. Lester se jako známý detonátor nezapře a vyhazuje do vzduchu všechno, co mu rozpočet dovolí. Trochu je v jeho snímku cítit Cronenbergův vliv (Scanners místy jak vyšitý), jeho mety ale samozřejmě nedosahuje. Každopádně fajn jednohubka. ()

Reklama

BlackTom 

všechny recenze uživatele

Typické béčko podľa Kinga. Minimum ozajstných emócii, priemerní alebo podpriemerní herci (s výnimkou Georga C. Scotta), veľké zmeny oproti predlohe, ale tiež pár milých detailov. Film, ktorý nikoho neurazí, ale ani nenadchne. Rutinné spracovanie jednej z najnapínavejších kníh Stephena Kinga. A pritom to malo tak krásny potenciál - sľubný námet, kopu hviezd... ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Tuhle Kingovku jsem kdysi viděl v rámci shánění jeho adaptací a jediné co jsem si pamatoval bylo finále. A to ohnivé peklo, které ve finále titulní "Firestarter" hrdinka rozpoutá je skutečně působivé a skoro mě přimělo zvednou průměrné hodnocení. Ale jen skoro. Jakkoliv je námět o pyrokinezi skvělý a příběh zajímavý, Lester to celé točí tak nějak nezáživně. Navíc ani béčkař David Keith v roli otce ani Drew Barrymore v titulní roli mě herecky nijak neuchvátili. O mnoho lepší je dvojice záporáků Martin Sheen a především psychopatický George C. Scott. Navíc s vyznění filmu mám problém, protože holčička, která silou vůle zakládá požáry a vraždí lidi po desítkách být opravdu v nějakém ústavu a ne na svobodě. Nicméně celkově je to samozřejmě dobrý film, jen s jinými tvůrci by mohl být mnohem lepší. ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Kingova díla zvlášť ty nadpřirozená nejsou moje parketa, ale vidět tohle v době vzniku dal bych plný počet. Drew Barrymore projevila své skvělé dětské herecké schopnosti už v E.T. mimozemšťanovi, kde jsem ji viděl poprvé a Žhářka mě kvůli pozměněnemu názvu po přečtení knihy ve slovenštině hned v době vydání unikla. Stále jsem si říkal že by to měli zfilmovat a film jsem viděl až dnes po shlédnutí zprasené verze z roku 2022. Nechápu jak v dnešní době mohou natočit horší film. Kdybych nečetl knihu tak bych obě verze neviděl a pokud jo i u této bych dal velmi nízké hodnocení pro svou nadpřirozenost. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (6)

  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného románu Stephena Kinga. (Terva)
  • Natáčení probíhalo ve Wilmingtonu a Chinney Rock v Severní Karolíně. (Terva)

Související novinky

Režisér Odnikud si bude hrát s ohněm

Režisér Odnikud si bude hrát s ohněm

29.06.2018

S adaptacemi Stephena Kinga se v poslední době roztrhl pytel. Dalším chystaným projektem se stává remake hororu Ohnivé oči, o který se postará německý režisér Fatih Akin (Odnikud, Goodbye Berlin).… (více)

Reklama

Reklama