Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Náš známý hrdina Bastian tentokrát nebojuje s pohádkovými bytostmi,ale se skupinou mladých chuligánů na jeho nové škole. Ti si říkají "Syčáci" a zmocní se kouzelné knihy s pohádkovým Nekonečným příběhem. Když odhalí její moc, začnou zlomyslně vnášet zmatek do říše Fantazie i do našeho skutečného světa. V říši Fantazie řekne mladá císařovna Bastienovi, aby znovu získal knihu, protože jinak její země zanikne. Bastien se proto s pomocí zázračného Orinu vrací zpět domů. Nechtíc se ovšem spolu s ním dostane na svět několik obyvatel Fantazie, kteří zjištují, že svět lidí se ve značné míře liší od jejich země. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (268)

MM11 odpad!

všechny recenze uživatele

Je to hrůza, to ale novinka asi nebude. Důvodů je bohužel nespočet a hned zkraje je třeba říct, že třetí díl naštve či znechutí v první řadě ctitele prvního dílu, těm zvlášť bych tuhle patlaninu nedoporučoval. Nezatížení milovníci špatných filmů snad neodejdou zklamáni a neusnou nudou. Je totiž fakt, že se tam v jednom kuse něco hýbe, něco řve, něco běhá, něco zpívá... Dohromady to dává slušný bolehlav, kde divák nutně fandí těm špatným. Nemůže se nikdo ze štábu divit, až příliš dobrý záporák Jack Black a jeho trapná partička jsou stále o kilometr lepší než ukňouranec Jason James Richter a jeho družina. Nehovoříc o bytostech z říše Fantazie. Zde budou fanoušci originálu utírat slzy hojně, jelikož tak odpornou partičku dementních potvor v čele s myšlenkově vymazaným Falcem jen tak neuvidíte. Tvůrci hláškami nešetří, zvlášť v oblibě mají kulturní odkazy (i třeba k Stevenu Seagalovi?!) a očistcem zůstává nakonec i hudba. Dočkáte se velké míry i známých hitů, ale tak necitelně užitou hudbu jsem snad ještě nikdy neviděl. Že scénárista loví zbytky nápadů z kanálu a nažene postavy z Fantazie do naší reality bych pochopil, ale co s nima provádí je otřes. Celek je otřes, ke konci k nekoukání. P.S - odporně hrající sestře Richtera jsem přál něco velice zlého, drahá Melody Kay, od filmu se drž prosím navěky dál.... ()

Gardenboy 

všechny recenze uživatele

Ani rockový soundtrack tomu nepomôže. Atmosféra nulová, negatívne postavy sú obyčajné karikatúry, z ktorých nejde strach a herci jeden horší ako druhý. Spievajúci kameňožrút a Junior je výsmech a pľuvanec nekonečnému príbehu. Lacné papundeklovo umelohmotné kulisy a Falco(n) ktorý sa ani z ďaleka nepodobá na pôvodného Falca ... a ďalšie a ďalšie faily. Jedna hviezdička za občasný look a rozpohybovanú kameru. ()

Reklama

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Stejně je zajímavé, že někdo připustí, aby se nějaký kult mohl takhle zadupat do země. Muselo to probíhat nějak takhle. "Šéfe, pak tu máme poslední námět. Jedná se o film Nekonečný příběh 3, co to natočit, ať mají děcka radost? Ale to víte že jo, natočte to, ale udělejte to hodně debilní, tady máte peníze." Přesto tomu pořád nemohu uvěřit, že by to někdo mohl dětem udělat. ()

Nancy odpad!

všechny recenze uživatele

Ani první Nekonečný příběh mi nepřišel jako nic extra úchvatného, ale tohle je už opravdu nekoukatelné. Nekonečná nuda, která je až odpudivě stejná jako předchozí dva díly. Filmaři měli skončit u prvního filmu, který se stal legendárním a další mu už jen kazí pověst. Nekonečný příběh měl radši dávno skončit. ()

Ceberus 

všechny recenze uživatele

Ale to snad ne! Nekonečný příběh se znovu posunul věkově se svým původním diváctvem a dostal se do pubertálních let. Nebudu zastírat, že některé scénky mě pobavily ("nikdy mě nenapadlo jít s Orinem na nákup"), ale celý film má skutečně jakýsi pubertální nádech, což potvrzuje například kamenožroutská rodinka jako vystřižená z nějakého amerického sitcomu, načež to celé podtrhává neskutečně zhuleně namluvený Falkor. Kdo však nezklamal, byl Jack Black, který si svou záporáckou roli náramně užíval. Dále stojí za zmínku, že na královnu i na Bastienovu nevlastní sestru se dá koukat. *SPOILER* Dokonce jsem jednu dobu jen čekal na kýč, kdy se jejich rodiče rozvedou, aby spolu mohla mladá dvojice začít regulérně chodit - a málem jsem nebyl daleko od pravdy. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (4)

  • Jelikož byl celý děj původní literární předlohy zpracován již v prvních dvou dílech filmové série, museli si tvůrci vymyslet pro tento díl zcela nový příběh. (fiLLthe3DD)
  • Natáčelo se od 9. srpna do 9. listopadu 1993 v Německu, Kanadě a v Jižní Dakotě (USA). (Varan)

Reklama

Reklama