Reklama

Reklama

Bez slitování

  • USA Rolling Thunder (více)
Trailer

Obsahy(1)

Major letectva, Charles Rane, se vrací z vietnamské války, kterou prožil v zajateckém táboře. Zjišťuje, že život jeho rodiny se za sedm let, kdy byl pryč, značně změnil, ale ve svém městě je hrdinou, kterému je hodno prokazovat úctu. V rámci jednoho z ceremoniálů mu místní firma daruje kufřík stříbrných dolarů, jako odměnu, za jeho statečnost. Právě tento kufřík se však stane středem zájmu několika lupičů, kteří při pokusu o jeho získání zabijí Raneovu rodinu a jeho samotného postřelí a zmrzačí. Major se tak vydává na cestu za pomstou... (Jenda)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (38)

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Oprvadu skvělé akční drama o "vietnamském syndromu"... válečnému hrdinovi se podaří utéci z dlouhého zajetí Vietcongu a dostat domů do USA, tady mu banda brutálních chadnokrevných zločinců zabije ženu s milovaným chlapcem a jeho zraní.. po rekonvalescenci se dá hlavní hrdina na cestu pomsty, která je vyřešena brutální přestřřelkou na konci snímku. W.Devane mne velmi mile překvapil.. :-) ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

70kový revenge movie s drsným koncem. Film nám ukazuje příběh zajatce z války ve Vietnamu, který se po sedmi letech vrací do svého města. Tam ho přivítají jako hrdinu, ale bohužel nic není tak, jak to bylo. Ženu mu přebral jiný muž a on se nějak není schopný zařadit do společnosti. Vše se změní, když za ním přijdou zloději a zabijí mu ženu a dítě. Po rekonvalescenci z úrazu se Major vypraví na tvrdou cestu za pomstou, se kterou mu pomáhá místní servírka. Vše se završí velkou akcí v nevěstinci s Tommy Lee Jonesem. "Hledám Tlustého Eda." ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem od toho trošku béčkovější formu, když sem se dozvěděl, že hlavní drsňák má místo ruky hák a v druhý ruce upilovanou brokárnu, nicméně nakonec to byl spíš mrazivej revange film jak od Bronsona, kterej oplývá sedmdesátkovou atmosférou, celkem pomalým tempem a solidním vyhlazovacím závěrem, ale o moc víc se toho tam bohužel neděje a ani celkem slibně vypadající flashbacky ze zajetí nejsou posléze moc rozvinutý, škoda ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Film som si stiahol omylom a bol omyl, že som si ho stiahol. No hej, Schrader a tie jeho nezáživne podané príbehy. Na prvý pohľad klasický film o pomste za vyvraždenie rodinky. Ale kým k tomu dôjde, tak ubehne viac ako pol hodina. Dovtedy sa film snaží budovať charakter hlavnej postavy a ukazuje nám, čo za utrpenie zažil, keď sa nečakane vracia domov po x rokoch zajatia vo Vietname. Lenže okrem pomalého tempa je hlavným problémom nevýkon Williama Devaneho. Celý čas má jeden kamenný výraz. Či už pri spomienkach na utrpenie z Vietnamu, pri scéne vyvraždenia rodinky alebo keď sa mstí. Vyzerá jak keby mal všetko u prdele. S takou postavou sa ťažko súcití. A v polovici som to nadobro vzdal a bolo mi jedno jak to dopadne. Ani krvavé finále to nevytrhne. Je ok, ale žiadne extra cool žrádlo. Možno aj preto, že ani záporáci neboli natoľko slizkí, aby som sa tešil jak ich rozstrieľa na cimpr campr. Trochu ma zaujal len mladučký Tommy Lee Jones ako kamarát hlavného hrdinu z Vietnamu, ktorý mu vo finálnom zúčtovaní vypomôže. Aj na tom malom priestore dokázal svojou charizmou Devaneho zatieniť. Takže celkovo tuctový priemer. 5/10. ()

woody 

všechny recenze uživatele

Wiliam Devane jako těžké macho s hákem místo ruky vystřílí mexický bordel. Víc od toho nečekejte. Atmosférou mi to připomnělo No Country for Old Men. Nikdo mi nevymluví, že se tímhle filmem McCarthy alespoň trošku neinspiroval. Kdo chce od Paula Schradera umění, ať se podívá na Taxikáře... Milovníky 70's to však nadchne. Už jenom kvůli ruce v drtičce odpadu... ()

Galerie (42)

Zajímavosti (2)

  • Rolling Thunder patrí medzi 12 najobľúbenejších filmov Quentina Tarantina. Uviedol to pre britský filmový magazín Sight and Sound. (dom1niq)

Reklama

Reklama