Reklama

Reklama

Trio z Belleville

  • Francie Les Triplettes de Belleville (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Šampion je osamělý chlapec, kterého adoptovala jeho babička, madan Souza. Ta se postará o to, aby vnuk našel věrného kamaráda v psovi Brunovi a aby našel životní zálibu v jízdě na kole. Pod babiččiným vedením se ze Šampiona stane favorit slavného cyklistického závodu Tour de France. Během závodu, vysoko v horách, je však Šampion spolu se dvěma dalšími kolegy unesen francouzskou mafií. Madam Souza s Brunem se rozhodnou ho zachránit. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (334)

Avalon820 

všechny recenze uživatele

Jak málo slov je potřeba, aby bylo vyřčeno vše a ne, že by toho bylo málo, ba naopak. Velice zajímavý, pro animovaný film navíc také dosti netypickým příběhem oplývací snímek a velmi osobitá, zvláštní, retro, ale stylová animace - to jsou faktory, jenž charakterizují tento film. A také vtip. Ono... lovit žáby granátem a parapletem, to se také hned tak nevidí. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nedokázal jsem přesně určit, o čem by konkrétnějc ten příběh měl vyprávět. Základ zkorumpovanýho světa je ale jasnej. Na druhou stranu je zajímavé vidět tak zajímavou a pěknou animaci a nebýt přitom dítě, pro který by takovéto filmy měli být určeny. Po skončení filmu jsem pořád musel přemýšlet, což byl dost možná i samotný účel. Na druhou stranu mě to ale zaujmout dokázalo, a to i přesto, že hlavní postavy příliš nemluví. Klobouk dolů za zrealizování tak těžkého projektu, který vlastně nemá cílovou skupinu, ale přesto je perfektní. ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

U žádného jiného snímku mi nikdy neutekly minuty tak rychle! Sledovat animovaný film nadaného režiséra Chometa, to pro mne byla fascinující přehlídka karikaturních výjevů. Olbřímí parníky, dlouhatánské nosy postav, spektakulární krajiny a domy... Neuvěřitelné! Opravdu, kdykoliv si na tento osmdesátiminutový zážitek v budoucnosti vzpomenu, tak je mi jasné, že si okamžitě vybavím to slůvko: karikatura. Originální je také minimum použitých dialogů, což prodchnulo snímek neopakovatelnou atmosférou, a výborná hudba. Ano, hudební vystoupení patří vedle výtvarného zpracování k těm největším plusům. A příběh? V jednoduchosti je krása! Mě se Trio z Belleville prostě moc líbilo, a těším se na další návštěvu: rozhodně jsem v tom městečku nebyl naposledy... ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Netradícna "rozpravka", aj ked myslim, ze nie vsetko, co je kreslene musi byt rozpravkove, s originalnou animaciou, vybornou hudbou a celkovo vynimocnym prevedenim...v podstate neme obrazky, ktore prechadzaju obrazovkou...(mozno skoda, ze nie uplne neme, aj ked to uz by bolo vo vodach melancholie...), ktore su vsak tak neuveritelne putavo nasnimane, ze je tazko odtrhnut oci od (platna, telev.obrazovky, monitora, atd.:)) Skoda vsak, mal to byt nemy film....a Bruno a vsetko okolo neho je myslim uz teraz nezabudutelne...(najblizsie ked uvidim vlak, tak...:)) ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Opravdu mimořádné nápady a nevšední pojetí postav. Tady bych dal 5 hvězdiček. Bohužel samotný příběh moc velkou sílu neměl a hodněkrát jsem se přistihl že přěmýšlim o něčem uplně jiném než abych sledoval děj na obrazovce. Tohle něco mezi 2-3 hvězdičkami. Jako celek i díky zdařilému provedení DVD hodnotím slabšími 4 hvězdičkami ()

Galerie (65)

Zajímavosti (13)

  • Když Madam Souza s Brunem prochází domem Tria z Belleville, je možné si v toaletní míse povšimnout exkrementu, který tvarem nápadně připomíná hlavu myšáka Mickeyho. Jedná se o jednu z mnoha satristicky pojatých odkazů, kde si tvůrci utahují z amerického stylu života. Mickeyho hlava v míse paroduje přímo hru na Easter eggs ve „výkladní skříni Ameriky“ samotného Disney Landu nazvané „Hidden Mickey“, kdy jsou po parku rozmístěny formace tří kruhů, které mohou být vnímány jako silueta hlavy a uší Mickey Mouse. (Bertramm)
  • V černobílé pasáži filmu mohou diváci vidět kresleného Djanga Reinharta, který hraje na kytaru, jehož tvorbou je ovlivněný i soundtrack. Sám Django kdysi nahrál píseň Belleville. (imro)
  • Až na pár slov se film obešel bez dialogů! (imro)

Související novinky

Chomet si troufá na italskou legendu

Chomet si troufá na italskou legendu

10.08.2014

Francouzský animátor a režisér Sylvain Chomet za sebou ještě mnoho celovečerních filmů nemá, ale vždy, když s něčím přijde, je to velká událost. Jeho Trio z Belleville a Iluzionista jsou špičkou… (více)

Reklama

Reklama