Film s velmi špatnou vizuální kvalitou. Ne moc zřetelně uvidíte, jak slonice pošlape tři lidi a následně je zabita stejnosměrným proudem. Celé tohle představení má pod sebou podpis věhlasného vědátora a tvůrce Thomase Alvy Edisona. Chtěl tím ukázat, jak je potřebný stejnosměrný proud a jak se dá používat. Po tomto filmu se začaly rozšiřovat elektrická křesla po celých spojených státech. Film má především dokumentární hodnotu. (RadimFišer)
Douglas
Ukázková kinematografie atrakcí.(22.4.2007)
Karlos80
odpad!Tak tohle si nezaslouží masochisti, ani tu jednu, to je opravdu hnus, navíc tam skoro nic není vidět, tomuhle bych své známé jméno skutečně nepropůjčil:-((11.9.2009)
berg.12
Tento film je součástí kampaně, kterou Edison, jako zastánce a distributor stejnosměrného proudu, vedl proti konkurenci, prosazující proud střídavý. I když souboj později prohrál, jeho další vynález během této kampaně - elektrické křeslo - mu sloužil k prosazování svého proudu a proudu obecně jako humánnějšího prostředku k vykonání exekuce. Usmrcení slonice Topsy je vyvrcholením série veřejných demonstrací (především na psech a kočkách), kterými chtěl dokázat nebezpečnost střídavého proudu. Způsob popravy byl jako humánní schválen nakonec i Společností proti krutosti páchaných na zvířatech a slonici byla před popravou podána ještě utišující dávka kyanidu. "Odsouzena" byla za usmrcení tří lidí a Edison využil situace, která by tak jako tak nastala, ke spojení dvou převratných dobových vynálezů. Snímek poměrně velké dokumentační hodnoty.(14.2.2007)
Fingon
Naštěstí tam toho moc vidět není...(28.5.2007)
Webb
Usmrcení slonice elektrickým proudem. Toto video má opravdu špatnou kvalitu, nejde s toho moc vidět tak dávám pouze 1 hvězdu.(23.11.2008)
iamek
Fuj to je kruté :( ...(29.7.2007)
amirgal
odpad!Těžko hodnotit umělecky, těžko hodnotit jako dokument a vyvarovat se emocí. I kdybych si odmyslela obsah, za tento (anti)propagační shot, s negativním a odstrašujícím účinkem, nemohu dát víc než jednu, dvě hvězdy za zpracování - už máme rok 1903 a ta kvalita je průměrná. Pozn. ten obsah si nějak odmyslet nedokážu. Mám neodbytný pocit, že je to jedno z prvních zneužití filmového materiálu.(22.2.2009)
Turiec
odpad!Poprava slonice elektrinou. Ide vraj o slonicu Topsy, ktorá pomáhala pri výstavbe lunaparku na Coney Island. Údajne zabila troch ľudí vrátane opilca, ktorý ju kŕmil cigaretou. Podľa IMDB popravu vykonal aj nakrútil Edison. Morbídne. Úchylné. Thomas A. Edison 12. 1. 1903(14.6.2005)
Mystery13
Dokumentární a historickou hodnotu to má. Zachovala se pouze špatná obrazová kvalita, ale i tak to jistě stojí za shlédnutí. Zde se střetávají protichůdné názory. Jedni Edisona nenávidí za tento film a druzí jsou rádi, že zde máme žárovky. Já se zdržuji hlasování a nevyjádřím svůj názor na celou věc. Je to součást kampaně a tak se to musí brát. 4*(27.7.2011)
Stanislaus
odpad!Nepřečíst si o čem to je, tak bych tam přes tu "skvělou" kvalitu nepoznal, o co jde. Ikdyž tady není o co stát, protože ten námět je naprosto zvrhlý a bezcitný.(2.5.2010)
gjjm
odpad!Cožeto? Agitka na elektrická křesla, která měla prostřednictvím filmvoého média dokázat, že elektřinou jde zabít i slona? Chudák slon, video naprostá blbost. P. S. Pro MarkaT: Nechceš napsat podrobnější srovnání s Cannibal Holocaustem :-)?(11.9.2009)
4daPeace
odpad!Verdikt: Při pokusu zdiskreditovat Westinghouse a Teslu chtěl Edison ukázat, jak nebezpečný je střídavý proud a tak elekřinou zavraždil slonici Topsy. Fuj.(29.7.2007)
lakikaki
Je to hnusné, je to nehumánne, ale je to pravdivé. Priemerný (mikro)dokument.(22.1.2008)
Cimr
odpad!Tím u mě Alva Edison hodně klesl. Tenhle "film" je zlo!(18.3.2009)
Rocky88
odpad!Tak tohle teda neberu. Kochat se smrtí - ať už jde o kohokoli - je hodně ubohé. Asi jako tenhle "film". Tfuj Edisone!(14.12.2006)
Wallas
Tohle se snad nedá ani objektivně hodnotit...(23.5.2007)
Sfinkter
Od dob Edisona se už asi zabití slona proudem jen tak netočilo.(15.1.2012)
MarekT
Tento... ehm... snímek se dá dle mě hodnotit jen velmi těžko. Možné jsou všechny varianty - chápu jak Douglase s jeho známkou, tak všechny, co hodnotili odpadem. Mohl bych hodnotit jakkoli a přesto bych se nebyl jistý, zda to je úplně objektivní. Ani nevím, co tím básník chtěl říct - a ne proto, že snad ani záběr není zřetelný. Edison byl rozhodně geniální vynálezce, jeho přínos nelze nijak popřít a za žárovku, LP desku či fonograf si zaslouží obdiv, ale jako filmový režisér za nic nestojí, aneb jak praví známé české přísloví - ševče, drž se svého kopyta. P.S. Co se týče úlohy slonice v tomto díle, nemohu se zbavit dojmu, že toto je s trochou nadsázky jakýsi přímý předchůdce italských Kanibalů.(11.9.2009)
lennyd
I přes rok vzniku by mohl mít film trochu lepší kvalitu, na druhou stranu by Edisona patrně už tenkrát eko-teroristi umlátili čepicemi, a my bychom dneska svítili svíčkami. Každopádně si to dovedu představit jako reklamní shot firmy vyrábějící elektrická křesla.. hm..(27.1.2012)
Splasher
Alkohol zabíjí, kouření zabíjí a teď už díky Edisonovi vím, že i střídavý proud zabíjí.(30.11.2011)