Reklama

Reklama

Le Débarquement du congrès de photographie à Lyon

všechny plakáty
Dokumentární / Krátkometrážní
Francie, 1895, 1 min

Obsahy(1)

Krátký snímek o příjezdu účastníků na sjezd francouzské fotografické společnosti v červenci roku 1895. (Mertax)

Recenze (13)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Klasický problém. Hodnotit s ohledem na minulost? Vidět to očima diváka roku 1895, tak buď chci zapálit stan kvůli kacířství nebo na to jdu ještě asi 358krát:). Hodnotit s ohledem na současnost? Ty reklamy v televizi jsou zajímavější... Výsledek je akorát mezi. ()

PEZ 

všechny recenze uživatele

Jeden z prvych kratkych filmov Lumierovcov. Vynimocne na tomto minifilme je to, ze je tam natocene obecentstvo pozvane na fotograficky kongres (ludia z fachu) za ucelom, ze im bude v ten den predstaveny revolucny vynalez - cinematograf a filmy s nim natocene. V ten isty vecer sa obvecenstvo docka, ba dokonca na jednom z filmov sa uvidia sami divaci, ako rano prichadzali na miesto urcenia. :) ()

Reklama

Morien 

všechny recenze uživatele

Tenhle snímek už je takový, že kromě žasnutí nad tehdejší módou už nemám nad čím jiným žasnout. Některé z těch dalších mívají náznak konceptu nebo naznačují, jaké žánry vzniknou - dokument, rodinný, poetický, groteska... Ale stejně mívám občas pocit, že kdyby se daly všechny ty lumieří kraťasy za sebe či "mezi sebe", tak vznikne něco ještě tisíckrát úžasnějšího než Dzigův Muž s kinoaparátem. Protože při opakovaném sledování má zástup od někud někam jdoucích lidí něco do sebe. Na mě to působí skoro hypnoticky. TO je historie. Nejde ani tak o historii kinematografie, i když samozřejmě taky, ale tak nějak o dějiny lidstva. Jsou to stejní lidé jako jsme my dnes. Mě když někdo natočí a potom se někde vidím, tak pořád žasnu, jak je to vůbec možné. V jakém úžasném světě to žijeme. Tihle lidé to možná viděli taky tak a nejspíš si vůbec nemysleli, že za sto dvacet let se na ně někdo bude dívat a pořád u toho bude v údivu. Fascinující. -- A ještě ke komentáři uživatele Master19 ("Že jde o kongres fotografů dokáže až poslední maník s přístrojem.") - to je blbost, protože u mnohem víc lidí předtím jde vidět, že si nesou různé mašinky a stativy a kufříky. ()

Zajímavosti (2)

  • Film byl natočen 12. 6. 1895 ráno a ještě ten den odpoledne byl promítán návštěvníkům. (Mr.Ocek)
  • Zjazd francúzskej fotografickej spoločnosti v Lyone, natáčal sa v Neuville-sur-Saône. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama