Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pohádka vypráví o podivném nepořádku v jednom království, o nepohodlném následníku trůnu a jeho úspěšné vzpouře proti omezenosti, hlouposti a strachu, který tu panuje. Ono „kolečko navíc“, které princi Ludvíkovi přisoudili všichni, jimž jeho bystrý rozum nepříjemně překážel, se ukázalo jako jedinečný způsob, jak udělat pořádek v zemi i v královské rodině. Titulní role prince Ludvíka byla svěřena Vladimíru Dlouhému, krále si zahrál Vladimír Brabec. (Česká televize)

(více)

Recenze (52)

Bush13 

všechny recenze uživatele

Pohádková studie coup d'état, ze které čpí ultrarané devadesátky podtržené všemi těmi Pomejemi, Bočanovými a Trávníčky, ve které se nejlépe pitvoří předseda dvorské rady Donutil. Veskrze naivní, nedotažené... těžko vidět pohádku, spíše nastrčené lidi v kostýmech před kamerou na zámečku. Přiblblé, až vlastně místy roztomilé. ()

MBob 

všechny recenze uživatele

Pohadka, ktera mel vetsi potencional, ktery ovsem nevyuzila. Vse zustalo na pul ceste a porad mi zustalo skryto to "neco" co nebylo vyrceno, dotazeno. Pokud byl dan limit 1 hodiny pro tuto pohadku, tak se docela da pochopit ze se nam postavy vesele mizi. Kde je Dlouheho mistrovstvi sehrat bprince predstirajiciho blaznovstvi, aby zachranil kralovstvi - opravdu tech nekolik minut nestaci. Kam zmizeli radove Skopal a Hrusinsky? Co Brabec, Travnicek, Pomeje? Prijemne se na to diva, je to vtipne (zejmena T.  Brodska v prvni polovine), ale co naplat, kdyz vysledek je nedotazeny. ()

Reklama

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Hamletovsky působící princ Ludvík, moudrý a rozvážný, genetika tu předvedla zvláštní skok, ale řekněme, že byl laskavý po mamince (královna bezesporu laskavá byla) a chytrý po tatínkovi, kterého jsme neměli příležitost kritizovat, protože už byl živý jen ve vzpomínkách. Třicet případů krále Ruprechta zahrnovalo to, že z prvního manželství měl děti mladší, než to právě narozené z druhého (rozumějte, oženil se jako vdovec a pak se mu zjevně narodily děti z prvního manželství), jeho rádci kuli pikle, jak tak rádci obvykle kují, Svatopluk Skopal předvedl, že umí i záporáky, i když já ho mám raději jako klaďase. Oproti tomu třeba takový admirál Trávníček nezklamal, od jeho nablblé figury už jsem jen čekala, že zapěje do-re-mi. Celá ta poslední třetina pohádky byla tak nějak samoúčelně a ne příliš podařeně naroubovaná na tu mnohem lepší první část, ale za princovatého prince, princeznovitou princeznu (není myšlena Nelinka Terezy Brodské) a příjemnou atmosféru dávám čtyři a o mých kolečkách, či jiném zahradním náčiní, navíc, si myslete, co chcete. ()

Vasyl 

všechny recenze uživatele

Ještěže nemám děti, protože by se musely dívat se mnou. Princ Ludvík se má stát králem, ale nikdo to nechce uznat. Tak se nasere a...a vlastně nedělá nic, nechá se zavřít do vězení a čeká. A světe div se, hlavní záporák se ožere, usne a klíče mu ukradne Janžurka (asi nějaká služka nebo co). Konec zápletky. Z prince je král, starej král je poslanej na venkov a ostatní kujpiklíni ještě dál. No a nakonec osud princovi přihraje ještě mladou krásnou ženskou. Protože přesně takhle to v pohádkách má byt. Brzo mi bude 30 tak čekám kdy to přijde i na mě. Prosil bych flek nějakýho ředitele firmy co vydělává sama a do postele...co já vím, ať nežeru tak Terez Voříškovou, předem díky. Btw - životní role Jirky Pomeje! ()

Adiemus 

všechny recenze uživatele

Souhlasím z CheGuevarou, že spíš než o pohádku jde o televizní inscenaci; pochybuju, že děti děti docení všechny peripetie. V kontextu s ostatními pohádkami z televizní produkce posledních let je tato beze sporu převyšuje. Pravda, Mahulena mi přišla skoro tak otravná jako hudební doprovod. A propos, nechápu lokaci královských zámků do letních, byť půvabných sídel, i když jde téměř o všeobecně rozšířený nešvar. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama