O princi, který měl o kolečko víc (TV film)
Pohádka
Československo, 1992, 66 min
Svatava SimonováObsah
Pohádkový příběh o království, v němž jsou rodinné vztahy poněkud složitější, je komedií o nepohodlném následníku trůnu a jeho úspěšné revoltě proti despotismu, hlouposti a strachu, který tu panuje. Ono kolečko navíc, které princi Ludvíkovi přisoudili všichni, jimž jeho bystrý rozum nepříjemně překážel, se ukázalo jako jedinečný způsob, jak udělat pořádek v zemi i v královské rodině (oficiální text distributora)
CheGuevara
Víc než pohádka to byla spíše televizní iscenace, která je vkusná, inteligentní i humorná. Nad zdejším hodnocením něvěřícně kroutím hlavou. Herci se snažili a nejvíce vyniknul náš velkoadmirál skvěle ztvárněný Trávníčkem. V této inscenaci mě nevadil ani Miroslav Donutil, který byl dokonce i vtipný. Nadprůměrná záležitost.(11.2.2007)
WANDRWALL
Rozverná pohádka, kde prim hrají král V. Brabec a princ V. Dlouhý.Vadí mi jako v jiných pohádkách, že tam nehraje pěkná a přitažlivá i herecky zdatná princezna. Škoda. Jinak bych hodnotil vyšším počtem hvězdiček.(4.9.2010)
Elyssea
Dobrá pohádka s kvalitním obsazením, kterou zabila poslední dvacetiminutovka s pitomým Admirálem a ukníkanou Bočanovou.(9.8.2010)
mirkaaa
I mě se tato pohádka velmi líbila a stejně jako ostaní nechápu nízké hodnocení. Myslím, že je to jedna z mála inteligentních pohádek, které po revoluci vznikly, ale to jen opakuji, co je tady již napsáno. Vladimír Dlouhý je výborný herec a hodí se k němu role spravedlivého a moudrého prince.(8.8.2010)
Vejrrr
Já mám pohádky rád. Pobavím se u nich, uvolním se ... Většinou jsou plný hlášek, který se mi pak zaryjou do paměti a třebas pak u nějaký pohádky rád strávím s přítelkyní nedělní odpoledne. Ale u této pohádky... Nic. Nepřišel smích.. a toho pohádkového vtipu, který mámtak rád .. jsem se nedohledal.(11.8.2010)
wictoria
vadila mi tam snad akorát ta Mahu. Jindy mi nevadí, občas je i hodně vtipná, ale tady ty role pohádkových klaďasek mi k ní prostě nesedí(5.9.2010)
HappyDeath
Vladimír Dlouhý vážně potěšil.(8.8.2010)
rakovnik
Výborná pohádka s vynikajícím hereckým obsazením. Na to, že vznikla v raných devadesátých letech, je orpavdu nadprůměrná. Celkem hezká je výprava, interiéry a cením si toho, že bylo natáčeno i v exteriérech. "Představte si, že mluvil s učitelem francouzštiny francouzsky, abysme mu nerozuměli!" :-)(8.8.2010)
Mykhaluu
No jooo... vždyť to bylo fajn!! Viva la revolución!! ;-)(24.12.2009)
natalanka
Tahle pohádka se mi líbila. Vladimír Dlouhý hraje skvěle a po pohádce s čerty nejsou žerty je pro mě podruhé správným sympaťákem. Taky se divím nízkému hodnocení. Pohádka je opravdu ineligentní a humorná. :-))(16.3.2010)
Spike86
Celkem dobrá oddychová kratší pohádka, která je místy vtipná a herecky dobře obsazená. Dobří zde byli hlavně Donutil s Dlouhým. 70%(8.8.2010)
infernet
Vladimír Dlouhý táhne celou pohádku nahoru a tak se na to dá koukat. Naproti tomu mi příjde, že Jiří Pomeje hraje sám sebe, blba.(5.9.2010)
DadysGirl
Skoro až nepohádková pohádka se skvělým Vladimírem Dlouhým...(22.8.2011)