Reklama

Reklama

Curse of the Crimson Altar

  • USA The Crimson Cult (více)
Trailer

Obsahy(1)

Brat hlavného hrdinu Roberta Manninga zmizne a Robert sa ho vydá hľadať. Pátranie ho privádza do vidieckeho sídla. Hostiteľ so svojou neterou ho vítajú až príliš vrúcne a Robert cíti nebezpečenstvo vo vzduchu, kde prežíva legenda o Lavinii Morley, čiernej čarodejnici z Greymarshu... (matriosa)

Videa (1)

Trailer

Recenze (12)

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Curse of the Crimson Altar není vyloženě špatný, ale už bylo natočeno více zdařilejších ztvárnění Lovecraftova literárního díla. Máte tu sice hodně lákavou plejádu herců, jmenovitě třeba legendárního Borise Karloffa, znamenitého Christophera Leea a uhrančivou Barbaru Steele. Leč co na plat, scénář je trošku slaboučký a režie nedokáže udržet film ve stabilních mantinelech hororového děsu. Jako klady bych viděl zmíněnou sebranku a výkony přítomných velikánů plus samozřejmě zneklidňující atmosféru odehrávající se v přepychovém sídle. Bohužel to je asi tak nějak vše. Nebyl jsem znuděný, jen se nejedná o nic, co by vám nemělo uniknout. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nic velkolepého, ale průměrná podívaná jistě. Ano, hvězdná jména nejsou vždy zárukou kvality, jenže v očekávání naprosté mizérie jsem zcela zklamán nebyl. Nejlepší jsou satanské scény, kterým předsedá rohatá Steelová, a tak začátek hezky navnadí. Následný večírek připomínající orgie hippies je milý, leč poněkud krotký. Obecně by filmu bývalo prospělo více nahoty a krve, když už se po většinu děje divák nebojí. Rekvizity černých románů zde jsou - prastarý hřbitov dusící se v mlze, tajné chodby, pavučiny, tajemné sídlo. Avšak ani pěkná kamera a výborná hudbou nedokážou diváka vyděsit. V závěru jsem váhal, jaký konec by mě více potěšil, za druhou variantu bych přihodil hvězdu navíc. Zaryté fanoušky horrorů 60.let by film zaujmout mohl... ()

Reklama

Pan.Antonin 

všechny recenze uživatele

Na tohle jsem se docela těšil, protože to mělo v rukávech hned tři esa - Lovecrafta, Leeho a Karloffa. Jenže prvním jmenovaným se to inspiruje pouze velmi vzdáleně (Sny v čarodějnickém domě) a Lee a Karloff na vozíku nemají ani hlavní ani dobře napsanou roli. Pro posledního jmenovaného šlo o tu poslední v jeho filmové kariéře. A protože film jinak hrozně nudí, má hrozný příběh, ničím moc nezaujme a nezachrání ho ani B. Steelová, ani finále snímku, může být nakonec rád za slabší dvě hvězdy (jedna za hudbu, druhá za herecké obsazení). ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Hodně smutný důkaz toho, že ani velikáni jako Karloff, Lee a tradičně báječná B. Steele, nejsou zárukou dobrého hororu... I když má tento kousek docela dobrou atmosféru (hlavně hned zpočátku), je zdlouhavý, docela nudný a s moc nefungujícím příběhem... Prostě nic, co bych někdy musel vidět znova, snad jen, že bych sjížděl všechny filmy s Barbarou Steele... ()

brasek 

všechny recenze uživatele

Snímok stavia na dvoch tromfoch a to sú Boris Karloff a Christopher Lee. Žiaľ títo dva páni sú tromfom iba menom, ich herecké postavy nemajú v príbehu veľký priestor a nepridávajú tomuto príbehu kvalitu, aby som ho mohol označiť za dobrý klasický horor. Príbeh je biedny a nudí, atmosféra je plytká s nulovým napätím. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (2)

  • V edici z 90. let z USA byla upravena hudba, aby zněla moderněji. (hladass)
  • Během natáčení tohoto filmu kvůli mrazivému dešti onemocněl Boris Karloff zápalem plic. Byl to jeho poslední britský film. (hladass)

Reklama

Reklama