Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Will Ferrell (Mládí v trapu, Elf) hraje Rona Burgundyho, jednoho z nejlepších televizních hlasatelů zpráv v San Diegu v roce 1970. Ron je přesvědčený, že ženy mohou hlásit maximálně zprávy o módních přehlídkách a možná ještě o nejnovějších kulinářských receptech. Jenže Ronův nový kolega v hlasatelně už nebude muž, ale inteligentní mladá žena (Christina Applegate), která je i krásná, i chytrá, i ambiciózní! Když se tyto dvě výrazné televizní osobnosti setkají před kamerou, vypukne hotová válka! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (399)

Matty 

všechny recenze uživatele

Nejúčinnější tajnou zbraní tohoto filmu je Will Ferrell. Will Ferrell, jehož excentrický herecký projev zachraňuje nejednu zdánlivě nudnou scénu. Will Ferrell, jehož dvouminutový hysterický pláč je tak trapný, až začne být vtipný. Will Ferrell - herec, který dokáže "utáhnout" celý film a zastínit přitom všechny své kolegy. Will Ferrell, jehož jméno si zaslouží být napsáno na začátku čtyř po sobě následujících vět. 80% Zajímavé komentáře: pshimi, anais ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ježíšku já chci bejt zprávař. No umíte si představit, že přijdu do TV NOVA a tam Rejko Danken dostává přes držku od Lucie Borhyové nebo že Voříšek hraje Charvátové na klarinet nebo co to bylo za klacek. Rád bych se po tomhle filmu vrátil do sedmé třídy kde jsme psali na papír své vytoužené zaměstnání. Tenkrát jsem napsal POMO, dneska bych napsal zprávař na státní ! ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Komedie podle skutečné události u které Vám předem bude jasný, že skutečného na tomto není prakticky nic. Ztřeštěný příběh o zprávaři hrajícího Will Ferrell, který mi jako jediný ze skupenství "Frat Pack" příliš nesedí. Celkově mi vadí jeho herecký styl a zde si k tomu řádí jako pominutý. Zase je to na druhou stranu zřejmě zatím jediná komedie, kde se objevili snad všichni členi výše zmíněného "Frat Packu"...at už v cameo rolích nebo jako sekundanti Willa Ferrella...Steve Carell, Danny Trejo, Tim Robbins, Jack Black, Vince Vaughn, Luke Wilson, Ben Stiller a další. Dalo by se říct, že Zprávař je tak divná a bláznivá komedie, u které vypnete, jak nejvíc budete moci a až potom se budete dobře bavit, jinak je to prakticky naprostá kravina i když s příjemnými scénkami jako například poslední rozhovor psa s medvědem. Když si to tak zhodnotim, chvílema ani nechápu jak jsem se u takové kraviny mohl tak dobře bavit. Možná také díky Christině Applegate, která naprosto famozně stírala Rona Burgundyho a to v přímém přenosu viz.: --- Sledujete zprávy z kanálu 4 s 5ti násobným držitelem ceny Emmy Ronem Burgundym a kozatou Maggie. Dobrý večer jsem Veronica Corningstone...kozatá Maggie má dnes volno. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Mám rád Willa Ferrella, ale tenhle film se mu moc nepovedl. Myšlenka byla hezká, ale Frat pack to tentokrát přehnal. Přílišná snaha vytvořit humor pomocí za a)křiku, b)sprostých slov, c)trapných scén, d)sprostých slov, e)křiku.... Nejvtipnější scéna proto u mě zůstává setkání skoro celého FP v jedné scéně při bitce mezi moderátory televizních stanic, což je opravdu nezapomenutelná záležitost. Christina Applegate pro mě nikdy nebyla bůhví jaká krasavice, ale když jí dobře vytvarují tělo pod šaty tak to přehluší její nevýraznou tvář. Zprávař přišel jako malý film plný mnoha cameo roliček, v kterém je příběh jen tak aby se neřeklo. Je to velká škoda, ale rozhodně milovníkům "trochu jiného humoru" nelze než doporučit. ()

Faye 

všechny recenze uživatele

.„Bylo to kdysi dávno, kdy lidé věřili všemu, co slyšeli v televizi, byla to léta, kdy jen muži směli číst zprávy“. A najednou se mezi „velký kluky“ chce nacpat kolegyně!!!. „ A máme to tu zas.... tohle je rozhodně svět mužů, ale zatím co se smějí a obtěžují mě...., jediný způsob, jak vyhrát, je být nejlepší!“. Hodně praštěná komedie, ale člověk se odreaguje. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Frat Pack v téměř plném složení v ujeté, ovšem nadmíru zábavné komedii. Příběh jednoho trochu, no dobře trochu víc ujetého zpravodajského týmu z města "Velrybí vagíny" z dob, kdy lidé ještě věřili všemu co bylo řečeno v televizi. Pokud se vám komedie s individui kolem tohoto uskupení (ne)líbí, tak je tuto rovněž záhodno (ne)vidět. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Super taková ta "ferrelovaughnowilsonostillerovka" tentokrát se skvělým maniakálním Willem Ferrelem rovnou v hlavní roli. Christina Applegate je taky super a opravdu jsem měl chuť pomazat její zadek sosem a AaAAAAAAAAa... :-))))) Jinak potěší role Vince Vaughna a camea Jacka Blacka, Bena Stillera a Lukea Wilsona. Plus super bitka mezi stanicemi což možná byla parodie na Gangy New Yorku. Komu se líbil Zoolander, Vybíjená atd. ten bude nadšen. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Tohle se musí vidět bez dabingu, ve kterém spousta hlášek vyšumí naprosto do ztracena. (3,5* - bitka mezi TV hlasateli, Aqualung či neskutečně dojemný dialog psa s medvědem - u nich člověk zamáčkne slzu) ()

novoten 

všechny recenze uživatele

V nultých letech téměř nešlo narazit na americkou komedii, ve které by se nevyskytoval proměnlivý počet členů party jménem Frat Pack. Občas byli relativně rozumní, jindy se utrhli ze řetězu a jindy stvořili Rona Burgundyho. I vedle výstřelů typu Zoolandera, natož mezi najednou zcela usedle působících Vybíjené či Starskyho a Hutche, vypadá Zprávař jako sled gagů, ke kterému se scénář psal jen jako povinná kostra, aby ho vůbec bylo možné natočit a pustit do kin. A sem tam se ta nekonečná improvizace Ferrellova řevu nebo Carellova dadaistického plácání trefí. Na jeden takový moment ale připadají tři naprosto mimózní a inteligenci diváka urážející. Pro někoho je možná výlet do sedmdesátkového San Diega vzpomínkou na dobu, kdy mohly komedie nekorektně ukázat téměř cokoli a pozurážet libovolnou skupinu. Za mě ale zestárnul do téměř nesledovatelného patvaru, který drží nad vodou vedlejší role a téměř hmatatelný pocit, že zúčastnění se očividně dobře bavili. Tak alespoň někdo. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Myslíš, že ma zatknú?“ – „Hodil si do chlapa vidly. Radšej sa pár týždňov neukazuj.“ Frat Pack v plnej poľnej (prím hrajú Will Ferrell a Steve Carell, ale mihnú sa aj kamoši Stiller a Wilson), natrieskaný zamilovania hodnými postavičkami (Danny Trejo ako dobrý barman). Na tomto filme (ponúkajúcom provokatívne fascinujúcu otázku, či medvede cítia menštruáciu) sa mi páčilo, že tvorcovia so smrteľne vážnou tvárou a za nemalý peniaz (dobová atmosféra „času, kedy mohli správy hlásiť len muži“) vytvorili komediálny svet, v ktorom pes (vlastne je to skôr „malý Budha s chlpmi“) komunikuje s Pánom medveďov, kde sa po kancelárii prechádza muž s OBROVSKOU erekciou a kde sa URČITE nedozviete, ako vznikol názov mesta Los Angeles. Tiež sa mi ukrutne páčilo, že v tejto úlohe geniálny Ferrell na seba síce extrémne strháva pozornosť (scéna v telefónnej búdke, hra na flautu), pritom ale má cit pre tímovú prácu. Takže priestor dostávajú aj jeho kolegovia v čele so šéfom, telefonicky sa ospravedlňujúcim riaditeľke školy za synove neadekvátne správanie („Sestra predstavená, kto si v puberte nepozeral porno, ha-ha-ha? Aha. Vy. No. Hm. Vlastne máte pravdu.“). Snímka je natrieskaná dobrou náladou, nezabudnuteľnými scénami (pesnička na tému "Čo je to láska, Ron?", pouličná masakra) a úžasnou „nadradenosťou nad ženami“, ktorá podľa mňa viac rozosmeje ženy, než mužov. Pretože ten šovinistický alfa samec Will ich má rád a v minulom živote bol jednou z nich. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Boze to byla silenost, Ferrell snad musel bejt nadopovanej. Takle se maj tocit komedie, ktery pobavi jak maly, tak dospely, bez nechutnosti, zato s vynikajicima a originalnima napadama. Jen by me zajimalo, jak moc to vychazi ze skutecnosti. Dej filmu je sice docela jednoduchej, ale je to tak narvany vtipama, ze uz to snad vic neslo a par scen jsem jeste dlouho rozdejchaval. Samozrejme vsemu vevodi Ferrell, ale i ostatni stoji za povsimnuti. Hlavne Steve Carell v roli vymastenyho moderatora pocasi, Jack Black jako motorkar (mimochodem jedna z nej scen filmu) a pak Ben Stiller coby spanelskej moderator (jejich bitka je taky jedna z nej scen). Proste si nemuzu pomoct a musim dat 5*, takle jsem se uz dlouho nenasmal. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Tohle bude KULT! Bezpochyb. Místy jsem skutečně umíral smíchy. Will Ferrell není génius, ale ví jak se trefit do černého. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Ono je to tak blbý, až je to dobrý. Vlastně jsem celé dvě třetiny filmu chtěla dát 3*, ale už jen za to, že jsem se několikrát opravdu od srdce zasmála a za všechny ty role a roličky herců Frat Packu a za to, že je to tak ujetý nemůžu jinak, než dát pěkné 4*. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Ron Burgundy přečte cokoli, co uvidí na své čtečce. A když říkám cokoli, myslím co-ko-li." Takže vyser si oko San Diego, protože Ron je borec. Klidně použijte nože, boxery, baseballový pálky, trojzubce, pistole či granáty, ale nesahejte mi na účes jenom proto, že jsem se u této kraviny na kvadrát, výplodu šílence a skvěle obsazenýho debilního paskvilu, tak přihlouple smál. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Pro Willa Ferrella mám poslední dobou slabost a směju se prakticky každé jeho hlášce nebo šklebu. :o) Zprávař je zatraceně vtipný a má nadhled. Bavil jsem se prostě výborně, stejně jako třeba u Old School nebo Vybíjené, dalších to dílek Frat Packu... ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Humor Willa Ferrella, potažmo celého Frat packu mě zatím nikdy vyloženě nezklamal, naopak vždy jsem se u něj příjemně pobavil (a Zprávař samozřejmě není výjimkou), jenže s finálním ohodnocením je to vždy trochu na šťíru, protože blbůstka, ať velmi pohodová a úsměvná totiž vždy zůstane jen blbůstkou... Will Ferrell i s celou svou bandou se předvádí pěkně a dokážou naservírovat pár vskutku podařených vtípků (hysterický telefonát, hromadná bitka atd.), ale na konci si člověk uvědomí, že celý film jím projel jako včerejší párek v rohlíku - bez následků. Standardní, odpočinkový příběh, u kterého se nevyplatí zapínat mozek a slušná zábava, co nezklame, ani nepřekvapí, toť vše. 610 ()

Související novinky

Čeká nás Zoolander 2?

Čeká nás Zoolander 2?

13.09.2014

Pamatuje si ještě někdo, čemu se říkalo Frat Pack? Než nastoupila „apatowovská" komediální banda Setha Rogena a Jonaha Hilla, nazývalo se tak uskupení sedmi herců na kariérním vrcholu, kteří se často… (více)

Han, Leia a Luke jsou zpátky

Han, Leia a Luke jsou zpátky

08.03.2013

A s původními představiteli. Spekulovalo se o tom už od ohlášení Star Wars: Epizody VII, jejíž premiéra je stanovena na léto 2015. Mark Hamill a Harrison Ford přiznali, že mluvili s Georgem Lucasem o… (více)

Zprávy opět hlásí Ron Burgundy

Zprávy opět hlásí Ron Burgundy

03.04.2012

Zprávař se u nás nikdy nedostal do kin. Ostatně, šlo o čistě americký hit – z 90 milionů dolarů, které utržil, bylo 85 z kin ve Státech. Kult, který se kolem něj postupně rozbujel, ale zasáhl… (více)

Policejní tým snů?

Policejní tým snů?

28.09.2009

Začíná z toho být trend, že se někteří tvůrci snaží narvat do svých filmů co největší počet hvězd. V mnoha případech padlých, ale na plakátech to stejně vypadá dobře. Po Tropické bouři, The… (více)

Reklama

Reklama