It Might Get Loud
Hudební / Dokumentární
USA, 2008, 97 min
Davis GuggenheimHrají:
Jimmy Page, The Edge, Jack WhiteObsah
Po Inconvenient Truth prichádza režisér Davis Guggenheim s ďalším, pre zmenu hudobným dokumentom. V ňom sa stretli a spolu si zahrali Jimmy Page, The Edge a Jack White ako traja legendárni gitaristi, reprezentujúci tri generácie a tri odlišné štýly, ktorými nemalou mierou obohatili svet hudby. (Filmárik)
║Rozpočet $-miliónov║Tržby USA $1,610,163║Tržby Celosvetovo $1,884,530║(16.6.2010)
Elmo.bubák
Tady nejde o film, nejde o dokument. Je to o hudbě. O hudbě mně velmi blízké. Jack White se mi ukázal jako úplně dokonalý chlápek, Jimmy Page je teď už príma dědeček, jen ten Edge mi tam prostě nějak neseděl. Na ČSFD se to opravdu hodnotit nedá, líbilo se mi, a to opravdu hodně, ale budu z toho těžit hlavně po hudební stránce :)(13.6.2010)
F.man
Hodně záleží z jakého pohledu It Might Get Loud člověk uchopí. Pro mě je například elektricka kytará má druhá milenka a od filmu jsem čekal podle traileru zaměření na kytaru jako takovou. Guggenheim si ale spíše všíma kariéry vystupujících kytaristů a interpretuje jejich jednotlivé názory a jejich pŕednosti při hře (Edge - efekty, White - vztah a hodně umělecké pojetí, Page - technika). Přesto se člověk něco dozví, poslechne si pár názoru "K"ytaristů, nahlédne do kuchyně jejich inspirace... S přimhouřeným okem nakonec čtyři hvězdy. Trochu se ale obávám že pro nehráče/fandy(...) to bude snímek úplně o ničem. Wll it might get loud for a moment(13.1.2010)
Popluh
Takřka perfektní vybraní kytaristi a oslnivá ukázka rozličných technik v takřka perfektním dokumentu, který sráží především občasná zkratkovitost, která jde ruku v ruce s nepříliš obsáhlou délkou. Nechce se mi věřit, že Guggenheim měl k dispozici zajímavého materiálu jen na 97 minut když navíc osobní konfrontace všech tří kytarových es zabírá menší plochu filmu než rozličné náhledy do minulosti a soukromí. Je to škoda, protože fanoušek kytar by na tuhle trojku dokázal koukat i dvakrát déle. 85 %(11.10.2010)
pools
Pro milovníky kytar/White Stripes/Led Zeppelin/U2 naprostá povinnost, pro ostatní asi těžko uchopitelný dokument o třech lidech, kteří svým způsobem utvářeli/utvářejí podobu novodobé hry na elektrickou kytaru. Jsou zde hodně patrné rozdíly mezi Jackiem, který vezme cokoliv do ruky, hodí za to distortion a začne do toho vařit a na druhé straně The Edge který signál prožene deseti ampy a pořád mu to nestačí. I tak se mi ale zdálo, že Guggenheim hodně preferuje linie s Jackem a ostatní dává trochu do pozadí.Pro mě srdcová záležitost, pro normální smrtelníky to bude velmi nudný dokument, u kterého stěží pochopí jeho krásu. 8/10(29.1.2010)
Komprimus
Jsem velice zapálený kytarista, ale přesto ke mně tento dokument příliš nepromluvil. A mimochodem, když všichni pánové najednou "jamovali", tak jsem měl pocit, že sleduju studenty prvního ročníku konzervatoře - jakž takž vědí, kam položit prsty, ale neví proč a netuší, kam položí prsty spoluhráč, zkrátka z toho čišela hrozná nejistota.(17.2.2010)
BitlDjus
23. ledna 2008 se sešli tři muzikanti, aby diskutovali o elektrické kytaře. Velice inspirující, zajímavá a dobře natočená dokumentární práce s kvalitními muzikanty a skvělou hudbou. Jack White a Jimmy Page si opravdu dokázali notovat a já si to skvěle užíval. Edge, kytarista, který sice hraje velice dobře ale jako osobnost v hudebním světě mi nesedí, to samé ta jeho „přehnaná“ záliba do zvukové aparatury. I přes tenhle menší zádrhel je to dokonalá práce s útržky minulosti a přítomnosti hudebního světa. Není nic lepšího nežli zvuk elektrické kytary, které velí kytarista jako je právě v tomto případě Page a White.(15.5.2011)
neoBlast
Všechny tři hlavní chlapíky mám moc rád, ale Davise Guggenheima nad nimi moc nechápu. Atraktivní téma, zajímavé hudební osobnosti a on z toho vytvoří 100 minutové plkání o ničem, plné lyrických nálad a pomalého vyprávění příběhů bez pointy. Oscarový pán za kamerou měl přece také vykouzlit více, alespoň z té společné sešlosti. A můj oblíbenec Jack White mu v závěrečném sestřihu vypadá jak podivínský kokot, a vlastně ani jedna z legend nedává najevo, že se na setkání extra bavila... :-) 40 %(27.3.2010)
Alqarin
Pro fandy alespoň jednoho ze zmíněných hudebníků nutnost.. Nudit se nebudou ani ostatní hudebníci (tedy spíše kytaristé), ale pro jakéhokoliv laika moc nedoporučuju. Vlastně se z filmu ani moc nedozvíme, hlavní je ten pocit, že jste prostě uvnitř, že nahlížíte do myslí nejlepším světovým kytaristům. Bohužel ve výsledku prostě natáhnutá stylová reportáž. Přesto se mi to coby vášnivýmu kytaristovi líbilo. 3-4(28.3.2010)
Musak
Ok jakožto velkej fanoušek U2 a The White Stripes tento dokument cením, ale pro nefanoušky někoho z těchto tří to asi hodnotu příliš mít nebude.(12.4.2010)
Splasher
Nejvíce mě zaujal Jack White, a to hlavně svým pohledem na ten nejen hudební svět kolem nás.(25.3.2010)
Sharlay
Ten The Edge je hroznej vůl.(6.6.2010)
RadHka
Tyhle řeči okolo mě vždycky braly... s Jackem Whitem v čele to přece ani nejde jinak. Pořád mi jen hlava nebere co tu dělá Edge?!? Má to být 3 generační srovnání elektr.kytary, ne? Pouze pro fandy alespoň jednoho z těhle tří chlápků a elektriky.. Jinak se člověk bude ztrácet.(17.1.2011)
tormento
Je krásne ako gitara v rukách týchto pánov vyzerá prirodzene. Je zbytočné dohadovať sa či práve táto trojica...dokument pre mňa splnil účel na 100%, pretože po zhliadnutí som okamžite chytil svoju gitaru a hral dokiaľ som vládal.(18.1.2012)
Oxy
Každý kytarista tam má své místo. To, že tady shazujete Edge dokazuje jen to, že se o hudbu zajímáte jen povrchně (což nikomu nezazlívám). Edge má efektovou skříň velkou jako můj šatník. To co mu vychází z reproduktoru je něco uplně jiného, než hraje na kytaře, ale nutno poznamenat, že to, jak ovládl své efekty zasluhuje přinejmenším respekt. Nechci si ani představit, jak to musí být složité dostat to, co mu zní v hlavě, ven. Jack a Jimmy jsou pro mě představitelé skutečné hudby, která vyhází ze srdce. Dávají velký důraz na přirozenost a hlavně na dynamiku. Nemá cenu se tady rozepisovat o celé hudební filozofii, protože to ani nejde. Zkrátka. Pro toho, koho hudba nezajímá, je to zbytečnost a ani pro ně tenhle dokument nevznikl.(22.2.2012)
1945
Pěkná "kytarovka". P.S: Kdyby se nezúčastnil Jimmy Page, kvalita by silně poklesla...(22.2.2012)
Filmárik
White Stripes a Led Zeppelin patria už roky medzi moje obľúbené kapely a preto bola pre mňa správa o vzniku tohto dokumentu ako blesk z jasného neba. Skvelo zobrazené biografie plné pikošiek, príhod ktoré sa fanúšik nemohol doteraz dozvedieť inak ako z úst samotného interpreta. K tomu ako inak skvelá muzika a dokument snov je na svete. Jedná sa pochopiteľne len o film pre striktne úzky okruh ľudí a je jasné že z tohto dokumentu sa nestane komerčný konkurent Avatara no jedná so o povinnosť pokiaľ patríte medzi fanúšikov minimálne jedného z interpretov.(14.1.2010)
Benedygtus
Pokud se to nekomu nebude libit behem prvnich 2 minut, at to radeji vypne, protoze by byl jako kralik, sedici pred vynikajicim kusem masa, avsak k cemu mu bude vynikajici maso, kdyz je pro nej nejlepsi krupava mrkev?! At to pojmete jakkoli, pro me to byl absolutne nejlepsi filmovy/dokumentarni/hudebni zazitek posledni doby a ten, kdo se potomto snimku, zhlednutem od prvni do posledni vteriny bez mrknuti oka, nezamiluje do "electric guitar" je absolutni necita.(20.5.2011)
Abstainer
Nahradit The Edge silnějším hráčem a bylo by pět. :)(3.4.2010)
edie sedgwic
Velmi vydareny a inspirujuci hudobny dokument o troch originalnych hudobnikoch. Mozno by som sa vsak viac venovala ich vzajomnej konfrontacii.(19.1.2011)