Doomed to Die

Mysteriózní

USA, 1940, 68 min

"Magnát v oblasti námořní přepravy, Cyrus Wentworth, právě sklíčený kvůli havárii svého zaoceánského parníku 'Wentworth Castle', je zastřelen ve vlastní kanceláři... a to právě ve chvíli vykopnutí snoubence své dcery, Dicka Fleminga. Přirozeně, kapitán Street posílá za mříže Dicka, jenže reportérka Bobbie Logan, přitažlivý to osten po Streetově boku, je tak přesvědčená o jeho omylu, že na pomoc angažuje detektiva Jamese Lee Wonga (Boris Karloff) - aby našel pravého vraha." FIlm je typická detektivka, jakých běží v televizi nespočet. Nejedná se o žádný alespoň zčásti hororový snímek, jak uvádí IMDB. Snad jediným takovým prvkem je samotná tvář Borise Karloffa, který by své přirozeně strašidelné charisma uchoval snad v jakékoli roli.(11.5.2006)

Další typická wongovka. V podstatě všechno to, co platilo o předchozích dílech platí i o Doomed to Die. Bavilo mě to opět hlavní díky humoru, který do filmu vnesla postava Bobbie Loganové a její slovní přestřelky a naschvály s nerudným a natvrdlým kapitánem Streetem. Např. ta scéna, kdy z ničeho nic vezme nůžky a ustřihne jí to ptačí péro, co měla na klobouku, mě fakt dostala.(5.8.2010)