Reklama

Reklama

Truchlivé dědictví

  • USA Mysterious Skin (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Film souběžně vypráví příběhy dvou chlapců, kteří vyrůstali na přelomu 80. a 90. let v malém městečku v americkém Kansasu. Brian věří, že byl v osmi letech unesen mimozemšťany, a proto trpí nočními můrami a není schopen čelit šikaně. Stejné léto byl Neil zneužit svým trenérem. Zlomový zážitek poznamenal život obou, ale zcela odlišně. Relativně jemným a otevřeným způsobem se film dotýká tabuizovaného tématu pedofilie a jejích možných psychosexuálních následků. Ve filmu figurují typické prvky Arakiho filmů - sexualita, mladický vzdor, mimozemšťané... V tomto případě ale enfant terrible americké nezávislé kinematografie ukáznil svůj talent a výsledkem je až netypicky klidný a vyzrálý film. (FebioFest 2006) (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (184)

Abiosis 

všechny recenze uživatele

*BOYZ II MEN* Príjemné pocity sa 96 percentnému divákovi budú pri pozeraní tohto filmu vyhýbať veľkým oblúkom a ten 4 percentný nebude na tom o nič lepšie. Gordon-Levitt si to za peniaze rozdáva s hocikým - užíva si feláciu od milého starčeka, i od plešatého fanúšika amerického futbalu, a taktiež aj análny sex s udržiavaným tridsiatnikom. A, verte-neverte, ako budúci džigolo už vo svojich ôsmich rokoch sprostredkováva rozkoš masturbácie svojmu zaostalému rovesníkovi. Film značne ruší svojou výrazne explicitnou formou zobrazenia homosexuality a rovnako pedofílie (nepamätám sa, že som niekedy videl malé dieťa v takých vierohodných pedo-scénkach - so strihom sa tu pracuje naozaj veľmi zručne). Záver filmu neprekvapuje, pretože všetci dobre vieme, k akému "vyvrcholeniu" sa postupne dopracujeme; vieme, že tentokrát tí ufóni pristáli v inej krajine. Verdikt v 1 vete: Film o sexuálnych deviáciách i sexuálnych orientáciách. 28.03.11 ()

Abes 

všechny recenze uživatele

Když tak po pár dnech koukám do galerie, mám nutkání jednu hvězdu přidat. Ve prospěch filmu hovoří kvalita všeho co dobrý film tvoří, ovšem množství nechutných scén mi ve zvýšení hodnocení trochu brání. Nicméně... ve zmíněné galerii nic takového nevídím, jediné co z těch obrázků vyčtu je silná atmosféra, jasný příběh, znamenitě poskládané postavy a v neposlední řadě suverénní výkony jejich představitelů. Přidám rovnou dvě. ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

Když asi tak po 10 minutách tušíte, jak to s tim únosem mimozemšťanů ve skutečnosti bylo, je pro vás zbytek filmu, kde se ta "šokující" pointa postupně odhaluje, tak trochu ztráta času. Sledovat skoro celou stopáž nějakýho hošana, jak si za prachy nechává projíždět anál, mě fakt nebavilo. Hvězdičky si film zaslouží snad akorát za hezkou Michelle Trachtenberg a tradičně "divnou" Mary Lynn Rajskub. ()

Riley 

všechny recenze uživatele

Skvělý film, který se dotýká citlivého a málo diskutovaného tématu. Film po jehož skončení jsem ještě dlouho zírala na prázdnou obrazovku a který mě dostal svýma nepřikrášlenýma a skutečnýma scénama, při kterých mi občas bylo i špatně. Dojem to na mě zanechalo prvotřídní a pět hvězdiček je snad i málo! ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Příběh dvou osmiletých kluků, které sexuálně zneužil jejich trenér. Každé z dětí se vyrovnává se svojí „zkušeností“ po svém. Jeden z nich vzpomínku zasunul a později nahradil neodbytnou myšlenkou, že byl unesen UFO. Jeho prožité trauma mělo podobu nočních můr, pomočování, krvácení z nosu, ztrát vědomí a navíc se stával i obětí různých šikan a to nejenom ze strany otce, který ho trestal za každé mokré prostěradlo, ale stejně staré dítě mu dokázalo na Halloween nacpat do pusy rachejtle a odpálit je!!! Ten druhý, se vzpomínkou „Nikdo nikdy ve mne neprobudil takový cit, předtím ani potom..Opravdu mne miloval. Chci říct, občas měl i jiné kluky, ale já jsem byl jeho výhra. Jeho jediná opravdová láska.“, a proto ten „cit“ hledá ( od 15 let) jako prostitut. Jedna z mnoha, pro mě, nezapomenutelných situací je, když postarší klient sundá košili a jeho kůže je samá léze a touží po hlazení. Původně jsem nechtěla film ani hodnotit (jenom zahodit a zapomenout) občas bylo opravdu nutné to vypnout a jít se nalokat čerstvého vzduchu. Ale po několika dnech jsem se odvážila znovu si pustit závěr, a po dalších ..... i ohodnotit. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (13)

  • Joseph Gordon-Levitt musel kvůli své roli nosit modré kontaktní čočky. (houseofwax)
  • Gregg Araki snímek sestříhal na svém Macintoshi, užitím programu Final Cut Pro 4. (houseofwax)

Reklama

Reklama