Reklama

Reklama

Od děsivých událostí uplynulo půl roku. Rachel Kellerová se synem Aidanem opustila Seattle a přestěhovala se do Astorie v Oregonu, kde nastoupila do místních novin. Jednoho dne se doslechne o záhadné smrti středoškoláka Jakea a pochopí, že duch holčičky Samary opět zabíjí prostřednictvím smrtící videokazety. Podaří se jí videokazetu najít v domě Jakeovy spolužačky Emily a zničit. Ducha se tím však nezbaví. Samara se dál zjevuje Aidanovi, jehož těla se podle všeho chce zmocnit, a podle chlapce je neustále sleduje. Jedinou možnost, jak spolu mohou komunikovat, aby je duch neslyšel, mají během spánku, pomocí telepatie. Po jednom ze Samařiných útoků skončí Aidan v nemocnici a doktorka Templeová zakáže Rachel přístup, protože se domnívá, že syna týrá. Rachel mu ve snu slíbí, že se pokusí Samaru zastavit. Začne pátrat po její matce Evelyn a objeví deníky, které si psala. Vypátrá, že se kdysi pokusila utopit dítě a od té doby žije v blázinci. Navštíví ji v naději, že se od ní dozví, jak by mohla svého syna zachránit. Evelyn jí však poradí pouze to, že má syna poslouchat. Chlapec jí ve snu tvrdí, že ho musí zabít, jinak Samara nezmizí. Rachel si uvědomí, že ji Aidan oslovuje jménem, když však jeho tělo ovládá Samara, oslovuje ji vždy maminko. Pochopí, že dívka chce maminku, a když se v televizi objeví samy od sebe záběry ze smrtící videokazety, nechá se vtáhnout do děsivé krajiny z nahrávky. Ocitá se ve studni, v níž kdysi Samara zahynula, a ví, že má šanci ducha zastavit. Ještě však netuší, co by měla udělat... (TV Nova)

(více)

Recenze (410)

POMO 

všechny recenze uživatele

Bol som pripravený na sklamanie, ale nečakal som, že to ani nebudem mať chuť zrecenzovať. Spočiatku sa ešte naskytajú aké také možnosti sľubného rozvinutia príbehu, no následným servírovaním klišovitých a v rámci deja nezmyselných scénok dôvera diváka opadne a pri finále už mu je všetko jedno. Úplne opačná krivka než pri prvom filme. Scenár je iba nastavovaná kaša, za každú cenu sa snažiaca nájsť v predošlom námete niečo, čoho by sa dalo chytiť. Postava Samary už nemá žiadnu váhu, strach funguje tak na 30% (ak v jednotke fungoval na 90%) a často zlyháva na úkor režisérovho spoliehania sa na funkčnosť digitálnych efektov, ktoré si dovtedy nemohol dovoliť a ktoré sú bohužiaľ načisto samoúčelné. Jediné pozitíva: počiatočný "supernatural feeling" vyvrcholený v skvelej scéne s jeleňmi, decentná kamera, výborný ústredný motív Hansa Zimmera a stále pekná Naomi Watts. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Jsem opravdu VELIKÝM fanouškem Kruhu č. 1. Tenhle film je však čajíček čtyřikrát ze stejnýho pytlíčku. Nevím, zda je to tím, že chybí Gore Verbinski, nebo tím, že se Ehren Kruger asi zbláznil (psal scénář podle japonského originálu, ale to dělal i v prvním případě a dokázal ho VELMI ozvláštnit), no bude to asi tím, že celá ta aura kolem Hidea Nakaty a orientálních hororů chtě nechtě odpadá (stačí se jen podívat na hodnocení Nenávisti.) Kruh II je nenapínavý, ba přímo nudný (žádné lekačky), příběh ne nelogický, ale prapodivně vymyšlený (asi nevěděli, co všechno tam ještě nacpat), triky jsou samoúčelné. Za zmínku stojí jen kamera, hudba a David Dorfman, který vyrostl a herecky vyspěl. Naomi, i přes rýsující se bradavky na mokrém oblečení, mě jaksi nezaujala. Stále jsem se díval na hodinky a počítal minuty, nepřítomnost neustálého strachu jsem ochoten hororu prominout jen v případě, pokud obsahuje nějakou myšlenku, přesahující film (jako např. u Vesnice). Točit trojku snad nikoho nenapadne. 50%. I´M NOT YOUR FUCKING MUMMY! EdaS: a co ti z nás, co nemaj Áďu? :-) ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $50miliónovTržby USA $76,231,249Tržby Celosvetovo $161,451,538║ O dosť nevýraznejšie pokračovanie, kde už je citeľne badať neúčasť režiséra Gore Verbinského a jeho nástupca a stvoriteľ pôvodného Japonského filmu Hideo Nakata, už neposúva dej nijako moc prevratne vpred a dosť sa vytráca aj temná atmosféra prvého remaku. Už jeho pôvodný Ring ma nijako moc neupútal a práva naopak maximálne sklamal, takže tento jeho Americký remake je oproti tomu ešte na úrovni. Dávam hodnotenie 50% a potom čo produkuje Hollywood v poslednej dobe, čo sa remakov týka sa prikláňam na 3***. /videl v kine: 50%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Pokračování amerického remaku japonského hororu o kruhu, Samaře a matce se synem. První díl byl spojením mrazivé atmosféry (kůn na lodi) + režie + skvělé kamery (např. jízda v autě lesem)+ hudby + scénáře a v neposlední řadě i krásnou Naomi Watts. Co zbylo z prvního dílu? Herecké obsazení bylo doplněno Sissy Spacek v roli matky podivné Samary. Naomi Watts nepřitahuje oko diváka tolik jako v minulém díle a Sissy Spacek je na plátně pár minut a poté zmizí v propadlišti dějin. David Dorfman hraje snad stejně jako v jedničce jen jeho záběrů, kdy jen tak stojí je o něco více ;-). Režie byla dána do rukou autorovi originálu Hideo Nakatovi. Člověku, který natočil originální japonský Ring, poté přidal druhý díl a celou svou kruhovou sérii (snad nadobro) zakončuje americkým Ringem Two. Doufám, že toto byl poslední ring, který kdy byl natočen a to z příliš mnoha důvodů. Začal bych tím, že tvůrci už prostě nemají vůbec co říci. Dějová linka filmu a příběh o tom jak hodné děvčátko hledá svou maminku a nemá ráda konkurenci je tragický. Příběh Ringu Two celý film sráží do hlubokých vod mezi ty nejnudnější horory co se dají sehnat po videopůjčovnách. Šíleně digitální záběry ať už scéna v koupelně nebo jeleni v akci. Hideo Nakata chtěl film vyšperkovat digitálními efekty, které jsou velmi podprůměrné a špatně vložené. Hudba tohoto filmu je jedním ze dvou kladů, který film nabízí. Druhým je kamera. Ta si v některých chvílích nádherně hraje a poletuje sem a tam. Takové to dvě třešničky na dortu však nezachrání film. Po dlouhé době na nás zase jednou Hollywood vyvrhl film, který má vydělat peníze a odejít za Samarou do její krásné a hluboké studny. Doufejme, že tam i zůstane. Nadobro!!! ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Ehren Kruger .. Po odpudivých až zatracujících recenzích, jsem k Ring Two přistupoval velice opatrně. Také proto, že jsem jen několik dnů před tím viděl trapnou a odpornou Nenávist, která bohužel nastolila nové dno remake hororů. Ale protože původní (americký) Kruh považuji za jeden z nejlepších strašidelně mysteriózních thrillerů, byl jsem zvědavý co nebo kdo přijde tentokrát.. A výsledek? Nejsem sice zklamaný ani rozčarovaný, jenže.. Opět to má celé velmi daleko ke klasickému hororu (považuji za plus), ale ztratilo se NĚCO, pro mě při sledování původního snímku, tak šokujícího. Chyběl mi ten netradiční STRACH co minule.. Kamera a některé scény (voda v koupelně) jsou velice zdařilé, ale na záchranu celku to nestačí. Doufám, že poklop od studny (jeden záběr z ní vypadal úplně přesně jako v jedné známé epizodě s Majorem Zemanem, jen tady v ní byla žena) zůstane už napořád pevně položen na svém místě a už se ho nikdo nepokusí znovu odsunout!! Následky nechci domyslet.. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Tak takto teda nie milá Samara, toto sme si nedohodli. Od nášho prvého, nezabudnuteľne desivého a zároveň príťažlivého "amerického" rande (ktorým si dokázala, že remake sa môže kvalitou vyrovnať originálu) už ubehli takmer tri roky a ja som bol poslušný chlapček - tvoju kazetu som skopíroval, ukazál ju kamarátom, kúpil si oválne zrkadlo a nechal som si narásť dlhé čierne vlasy s radosťou očakávajúc našu ďalšiu schôdzku. A nakoniec si prišla. Ale holka zlatá musím ti na rovinu povedať, že by si konečne mala zmeniť bejvák, pretože tá studňa ti určite už neprospieva. Oproti minulajšku si razatne schudla v intenciách napätia, hrôzy, kompaktne zovretého príbehu a perfektne vybudovanej atmosféry. Občas síce tvojou bledou pokožkou a príťažlivými očkami prebleskne závan predchádzajúcej sily, lenže žiaľ zmizne vždy skôr, ako si ju stačím vychutnať. A to už nehovorím o tom, že si tuším začala navštevovať kurz povrchnej a lacnej psychológie ako i štúdijný pobyt na katedre "10 spôsobov, ako čo najrýchlejšie vyrobiť logické nedostatky v deji" že? Ach jo, sláva je mrcha vec a zdolala už aj oveľa zdatnejších jedincov od teba. Škoda, mohli sme byť skvelý pár, ale takto mám na teba iba jednu žiadosť - "vráť sa naspäť do studne a už prosím ťa odtiaľ nikdy nevylez. A nie, nevolaj mi! Ja si s tebou už žiadne ďalšie rande za 7 dní nedám". ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Technicky brilantně natočená neatmosférická nuda. Hlavní chyba je, že tady naprosto chybí dusná atmosféra jedničky. Hodně je to způsobeno neuvěřitelně hloupoučkým scénářem, který vrší páté přes deváté a dokonce naprosto rezignuje na pravidla daná minule. "Strach" je tu naháněn náhodně rozmístěnýma lacinýma nefunkčníma lekačkama. Herci nemají naprosto co hrát, takže jsou celou dobu stylizovaní do jednoho výrazu a to bohužel včetně Naomi. Je na ní až moc vidět, že nemít smlouvu na pokračování, tak by v tom sama od sebe nehrála. Z téměř dvojhodinové stopáže stojí za zmínku pouhé dvě scény. Jedna pro svou neuvěřitelnou debilnost (scéna s vysokou) a jedna cool udělaná scéna s vanou a vodou u stropu. Myslím, že Nakata chtěl učinit přítrž remakům asijských snímků a tak se obětoval, dal všanc svou pověst a natočil takovouhle blbost pro nejzapadlejší regály videopůjčoven: Jinak si to prostě neumím vysvětlit... ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Henning Lohner: 1. The Well ,2. Before You Die You See the Ring ,3. This is Going to Hurt ,4. Burning Tree ,5. Not Your Mommy ,6. Shelter Mountain ,7. The Ferry ,8. I'll Follow Your Voice ,9. She Never Sleeps ,10. Let the Dead Get In ,11. Seven Days ,12. Television ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Stejná kazeta, stejní Rachel a Aidan, stejně pošmourná "ani noc-ani den" atmosféra, stejný hudební podkres. A stejně to Nakata neuřídil. Už samotná zápletka je absurdní a z traileru je víceméně jasné, že se film v jistém bodě musí rozpadnout, což se při zbytečné odbočce k Samařině matce nakonec i stane. Přesto ale právě navázání na vizuál prvního dílu dává pocit jakéhosi uceleného příběhu. Když si navíc vzpomenu na jeleny nebo osudovou studnu, naskočí hned správná husí kůže a přesvědčí mě, že druhý Kruh určitě není průšvih, jakým sliboval být. Do dalších experimentů bych se ale nepouštěl, protože aura prvního dílu by mohla dostat nebezpečnou trhlinu. ()

tron 

všechny recenze uživatele

DVD s americkým Kruhom 2 sa oplatí pozrieť z jediného dôvodu - medzi bonusovým materiálom nájdete krátkometrážny horor Kruhy, ktorý je lepší, ako celý 105-minútový Kruh 2. Je to absurdné, ale je to tak. Kruh 2 je príšerne nakrútený film, takže ďakujem pán Nakata, vy ste to v roku 1998 v Japonsku začali a po 7. v Amerike zakončujete. Naomi Watts (21 gramov, King Kong) taký zlý scenár nedokáže utiahnuť a odporný David Dorfman a nezáživne malátny Simon Baker jej podrážajú nohy aj tam, kde to Naomi zvláda. Zo Samary ide strach asi ako v Scary Movie 3. Paradoxne, najpôsobivejšie scény sú tie počítačové (jelene, šplhanie zo studne). ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Proc tak nizke hodnoceni? Kdybych si to neprecet, vubec by me nenapadlo, ze to tocil nekdo jinej. A to je mozna ten problem, spousta rezijnich vychytavek a napadu na lekacky se uz vyplejtvalo v prvnim dile a tak tohle ze zacatku pusobi jako nastavovana kase. Nastesti pak se film rozjede a i kdyz tu je slusne napeti, uz to neni tak, jako v prvnim dile, jelikoz nikomu nedochazi cas. Navic se dozvime jak to bylo se Samarou. S tim co mel Nakata k dispozici asi nic lepsiho udelat neslo, ale prislo mi, ze tu je par chyb. Napriklad v prvnim dile Naomi spali kazetu a nic se nestane a tady se duch nastve a vleze do kluka, Nakata by se mel podivat na prvni dil a nemel by porusovat dany pravidla. Ale ke konci, kdy se objevi nekolik zajimavejch souvislosti, to vse uz tak nelogicky nezni. Na prvni dil to nema, ale spatnej horor to neni. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Totalni zklamani, jednotlive casti filmu by mohly byt poskladany jakymkoli zpusobem a porad by to vypadalo stejne. Je to remeslne poc pekne udelane, nektere sceny maji silu, ale nemaji smysl a to zaboli. Misto budovani atmosfery se spokoji s opravdu velkym mnozstvim klise a trapnych lekacek, zrovna od Nakaty bych tohle necekal. Tatam je nejaka nervozita a napeti z jednicky, ktere bylo vytvarene napr. narustajici casovou tisni, v Ring Two se na zadna pravidla nehraje, Samara se zjevuje kde chce a kdy chce, film je plny logickych lapsu a nici prakticky vse, co jsem mel na Kruzich rad. Mozna az vychladnu a za rok si to pustim tak se mi samoucelnost a efektnost nekterych scen bude libit. Zatim je to pro me sracka. I kdyz pekne natocena. ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Kruh II má veľmi slušnú réžiu, kameru a ako vždy dobrú Naomi Watts. Je ale jasné že zo scenára na úrovni príbehu z časopisu pre škôlkárov Včielka prevratný film nejde natočiť. V niektorých scénach samoúčelné dialógy, veďľajšie postavy len do počtu, slabé ľakačky a happyend znamenajú jedno z najväčších sklamaní roka. 4/10 ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

O dost slabší než-li první díl, který považuji za perfektní mysteriózní film se vším všudy. Hideo Nakata se sice snažil, aby se alespoň přiblížil kvalitativně jedničce, ale ne úplně se mu to povedlo. Z filmu se vytratilo to, co dělalo první díl tak úspěšným....a to ona mysterióznost. Naomi Watts ať se snaží sebevíce, tak na výkon v jedničce nemá. Tři hvězdčky je maximum, které mohu udělit. ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Zklamání. Netušil jsem, že Hideo Nakata udělá popcornový klišé. Přece jen tenhle tvůrce udělal prvotinu Ringu a to ve velmi dusné atmosféře. Nečekal jsem to, protože když jsem slyšel tohle jméno před realizaci - rozhodně jsem očekával horor roku. Jediný kdo odvedl práci na jedničku je Hans Zimmer a Naomi Watts - to není málo, ale ostatní složky shit. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Byl jsem připravený na zklamání, ale nakonec to zase tak špatné nebylo. Mohly za to hlavně dvě ženské - v prvé řadě Naomi Watts, která je sladká i ve slabším filmu, za druhé Áďa, která je taky sladká, navíc lekavá a seděla vedle mě. Tak a teď k těm slabým stránkám: dvojka je velký sešup dolů. Tam, kde mě jednička děsila od začátku do konce, dvojka si dává velké pauzy a strhující (byť možná trošku děravý) příběh jedničky nahrazuje... čím vlastně? Ničím zajímavým. Nakatova nudná, rozbředlá režie mě moc nebavila už u originálních japonských Ringů, tady je to stejné. Zlatý Hollywood s jeho tlačením na pilu. Tady jsem čekal, kdy se do toho někdo opře, ale nic. Prostředí studny bylo mnohem napínavější už v proslulém dílu Majora Zemana. Kampak se Samara hrabe na Brůnu s jeho vypouklýma očima! Ale jak už jsem řekl na začátku, snést se to dá (hlavně v příjemné společnosti), pár míst je nápaditých, ale očekávání byla příliš velká... ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Film se sice snaží tvářit jako horor, ale zcela jistě se po jeho shlédnutí nebudete bát. To ale nic nemění na faktu, že je v celku kvalitní a rozhodně se na něj dívat dá. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film je pro mě o něco větším zklámáním, než jaké jsem čekal. Od skvělého 1. dílu velký krok zpátky. David Dorfman tentokrát naháněl větší strach než samotná Samara, a to asi není nejlepší vizitka. Matka Samary mě prostě zklamala a ten konec naštval. Ty 3* dávám jen kvůli Naomi Watts. ()

Související novinky

Sissy zpět na místě činu

Sissy zpět na místě činu

21.02.2005

Doma ve vitríně se jí leskne jedna pozlacená soška Oscara. Sehrála řadu charakterních rolí, ale v současnosti znovu začíná koketovat s napínavými filmy. Řeč je o Sissy Spacekové, rodačce z Texasu.… (více)

Reklama

Reklama