Reklama

Reklama

Od děsivých událostí uplynulo půl roku. Rachel Kellerová se synem Aidanem opustila Seattle a přestěhovala se do Astorie v Oregonu, kde nastoupila do místních novin. Jednoho dne se doslechne o záhadné smrti středoškoláka Jakea a pochopí, že duch holčičky Samary opět zabíjí prostřednictvím smrtící videokazety. Podaří se jí videokazetu najít v domě Jakeovy spolužačky Emily a zničit. Ducha se tím však nezbaví. Samara se dál zjevuje Aidanovi, jehož těla se podle všeho chce zmocnit, a podle chlapce je neustále sleduje. Jedinou možnost, jak spolu mohou komunikovat, aby je duch neslyšel, mají během spánku, pomocí telepatie. Po jednom ze Samařiných útoků skončí Aidan v nemocnici a doktorka Templeová zakáže Rachel přístup, protože se domnívá, že syna týrá. Rachel mu ve snu slíbí, že se pokusí Samaru zastavit. Začne pátrat po její matce Evelyn a objeví deníky, které si psala. Vypátrá, že se kdysi pokusila utopit dítě a od té doby žije v blázinci. Navštíví ji v naději, že se od ní dozví, jak by mohla svého syna zachránit. Evelyn jí však poradí pouze to, že má syna poslouchat. Chlapec jí ve snu tvrdí, že ho musí zabít, jinak Samara nezmizí. Rachel si uvědomí, že ji Aidan oslovuje jménem, když však jeho tělo ovládá Samara, oslovuje ji vždy maminko. Pochopí, že dívka chce maminku, a když se v televizi objeví samy od sebe záběry ze smrtící videokazety, nechá se vtáhnout do děsivé krajiny z nahrávky. Ocitá se ve studni, v níž kdysi Samara zahynula, a ví, že má šanci ducha zastavit. Ještě však netuší, co by měla udělat... (TV Nova)

(více)

Zajímavosti (16)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 50 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Název filmu se objeví až před závěrečnými titulky. (griph)
  • Jedním z pracovníků pro výběr natáčecích míst ("location manager") byl Čech, žijící již několik let v Los Angeles, Pavel Štěrba. (PauloZ)
  • Během natáčení scény karnevalu si jej místní občané spletli s opravdovým karnevalem a účastnili se pochodu. Ve filmu jsou použiti jako komparzisté. (HellFire)
  • Natáčení doprovázelo několik bizarních nehod. Sedmý natáčecí den byla kvůli prasknutí vodovodního potrubí vytopena produkční kancelář. O několik týdnů později došlo opět k vytopení, tentokrát v důsledku prasknutí patnáctilitrového zásobníku na vodu. Jednoho dalšího dne přerušil natáčení roj milionů včel, který filmaře donutil opustit plac. (HellFire)
  • Když Rachel (Naomi Watts) vezme prášky a dá je Aidanovi (David Dorfman) na sendvič, můžete na popisku léku zahlédnout jméno Tony Bonaventura, což byl člověk zodpovědný za rekvizity. (HellFire)
  • Třem maskérům trvalo vždy přes pět hodin, než Samaru (Kelly Stables) namaskovali. (Specs)
  • Studio DreamWorks v snímku propaguje vlastní filmy. V scéně v obchodě se mezi videokazetami z druhé ruky nacházejí jen filmy tohoto studia. (imro)
  • U psychiatra mohou pozornější diváci postřehnout odkaz na Dr. Kojiho. Filmové sérii totiž předcházela knižní, jejímž autorem je Kódži Suzuki. (imro)
  • V rámci reklamní kampaně byly kopie „prokleté pásky“ rozšíreny na veřejná místa. Po pěti minutách sledování odkázaly diváky na webovou stránku filmu. (imro)
  • Původním režisérem snímku měl být tvůrce mnoha úspěšných reklamních spotů (mj. i toho, který parodoval první americký Kruh, 2002) Noam Murro. Dalším v pořadí byl Richard Kelly. Nakonec se k režii dostal tvůrce původního japonského filmu (a některých pokračování série) Hideo Nakata. (imro)
  • Hororový sequel úspešného filmu z roku 2002 vydělal v Severní Americe za první 3 dny promítání (18.-20.3. 2005) 35 mil. dolarů. Za měsíc promítání si z kin odnesl 75,3 milionů, což je o 53 mil. méně, než si vystrašil první díl. (imro)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 61. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)

Související novinky

Sissy zpět na místě činu

Sissy zpět na místě činu

21.02.2005

Doma ve vitríně se jí leskne jedna pozlacená soška Oscara. Sehrála řadu charakterních rolí, ale v současnosti znovu začíná koketovat s napínavými filmy. Řeč je o Sissy Spacekové, rodačce z Texasu.… (více)

Reklama

Reklama