Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Peklo dalo čertíkovi Lucíkovi (G. Bubník) pěkně těžký úkol. V pekle je peklo. Kdo není nemocný, ten je líný, a tak se tu neuklízí a nevaří. Bylo tedy třeba poohlédnout se po někom, kdo pracovat umí. A tak peklo poslalo na svět nejmladšího čertíka. Snažil se, ale nakonec ho vždycky každý ošidil. Teprve, když se Lucíka ujala babka kořenářka (S. Budínová), splnil svůj úkol na jedničku. (Česká televize)

(více)

Recenze (5)

Redyx1 odpad!

všechny recenze uživatele

Strašně trapná pohádka,kterých soudruzi valili tuny,otřesný příběh i kulisy.Naprosto vždy,když to dávali, jsme to doma přepnuli jinam.Odpad... ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Pan farář Otík už takový, jak jej známe ze slavné trilogie. I ostatní herci se snažili, seč mohli, ale z ničeho bič neupleteš. Písničky byly i melodické, ale nechytly mne.-----------------  No, nechávám vše při starém, protože až nyní jsem zjistil, že už to zapsané mám. K chybě došlo kvůli toho z******ého automatického odhlašování, nevšiml jsem si, že nejsem přihlášený. ()

Reklama

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Největší devizou této pohádky je její snesitelná délka. Děj je jednoduchý, kulisy celkem hezké. Gustav Bubník si roli užíval a Luděk Kopřiva jako vládce pekelný byl roztomilý. Písničky mě ale opravdu nebavily. ()

Hillock 

všechny recenze uživatele

Tato a podobné televizní pohádky se natáčely pro malé děti, které jsou ještě naivní. Já se na ně jako cvrček díval a tehdy jsem nepoznal rozdíl mezi televizní a filmovou pohádkou. Bavily mě všechny. Ono to mohlo být i z toho důvodu, že nebyly komputery a celosvětová počítačová síť zvaná internet. Také nebyla kabelovka. Měli jsme pár televizních programů, takže se sledovalo to, co bylo zrovna v čumbedně. Naštěstí jsem se narodil v době elektřiny, takže jsme bohudík nemuseli svítit svíčkami. Na době sto let za opicema bylo něco fascinujícího a občas bych se do ní i vrátil, ale technika jde kupředu, tak proč se ohlížet. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Čím to, že každý mladý čert nerozpozná zlo a nechá se ošidit? Holt jsou lidé vynalézaví a vyčůraní. A místo, aby peklo shánělo zlé lidi nahání si sluhy. Pohádka je i plná písniček, ale ty jsou opravdu slaboduché jako nějaké říkanky. A to i na děti. Jinak je ale pohádka vcelku slušná na nedělní odpoledne, jen je škoda, že někteří slavní čerti nedostali více prostoru. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama