Reklama

Reklama

Non Plus Ultras

Obsahy(1)

Scénář NON PLUS ULTRAS vychází ze skutečných událostí. Hlavní hrdinové žijí mezi námi, jen už se své oblíbené činnosti - fotbalovému chuligánství nevěnují s takovou vervou, jak tomu bylo v minulosti. Film je humorným pohledem na krátký časový výsek v životě dospělých chlapů, z nichž někteří zestárli předčasně a někteří naopak ještě nedospěli Tyčka, je jedno nedělní odpoledne před fotbalovým zápasem napaden dvěma sparťanskými fanoušky. Zachrání ho Bejčák, nepsaný vůdce několikačlenné party patřící k tvrdému sparťanskému jádru. Tyčka se ocitá v prostředí, které je pro. Osamělý muž středního věku, který později získá přezdívku něj nové a nezaujatě pozoruje partu stárnoucích fotbalových chuligánů. Každý tu má vlastní život, který se s tím fanouškovským více či méně prolíná. A není výjimkou, že v civilním životě mívají naši hrdinové tvář, v níž se odrážejí obyčejné sny, které zůstávají za branou stadionů. Během několika týdnů je život party konfrontován s řadou nečekaných událostí. Na návštěvu přijíždějí angličtí hooligans, kteří jsou pro některé členy party idolem, parta se vydá na dramatickou cestu na utkání s největším rivalem Sparty - Baníkem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (233)

WinstonS 

všechny recenze uživatele

WTF aneb co to jako mělo bejt, tohleto? vo co komu de? absolutně jsem nepochopil, jaký film Sluka chtěl natočit. V podstatě to vypadá jako když pejsek a kočička vařili dort - naházeli do něho spoustu ingrediencí a doufali, že každý si najde svoje. Leda ho*no, dodávám spolu s Bejčákem. Pokud část věnovaná jemu a jeho bandě (tolik steretypů a šablonovitých klišé užitých při jejich vylíčení aby člověk pohledal i v podprůměrné telenovele) měla být humorná reflexe života českých fotbalových ultras, pak opravdu nemám slov. Jediné, co ve filmu stálo za to, byli dva výpitci z West Hamu, Kaiser s Lábusem a hudba. Ještě, že jsem to viděl večer, protože kdybych to viděl ráno, Ivánku, tak se z toho pose*u... ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Před zhlédnutím jsem si říkal, že něco takového zde chybělo - film o fotbalu! Ale po zhlédnutí jsem si řekl, že něco takového tady fakt chybělo… film o ničem. O fotbalu se tam furt mluví, ale ze stadiónu je tam sotva pět minut. Navíc ten konec… To Slukovi nikdo neřekl, že film by měl mít nějakou pointu nebo příběh? 40 %. ()

Reklama

Brouk 

všechny recenze uživatele

Po v podstatě slibném začátku přijde o to horší konec. Hudební část je velmi zdařilá, ale ten konec, ten! konec, ach jo... jaký konec, takový film... Film tudíž při troše dobré vůle chápu, akorát mi to není jasný nebo spíš je mi to jasný, akorát ho (to) nechápu... Konec konců je to jedno, ten film se prostě netrefil... ()

Vojcl 

všechny recenze uživatele

Jsem z tohohle filmu rozpačitý... Na jedné straně zajímavý projekt, kterých se u nás moc netočí.. Spousta výborných hlášek, z nichž některé možná zkultovní ("Všechno je na hovno, jenom včely jsou na med a ten je taky na hovno")!!!! Ale na straně druhé je to po všech stránkách hodně nedotažené. Film skončí ve chvíli kdy se příběh teprve začínal rozjíždět a divák ztotožňovat s hlavními postavami.. Pravé bitky mezi ultras se prakticky nedočkáme. V celém snímku je jen jedna a trvá asi minutu... A to už nemluvím o matných hereckých výkonech, které zachraňuje snad jen dvojice Kaiser-Lábus. Jsou to tedy slabší 3, ale spíše za snahu vytvořit něco nového než za skutečné výsledky. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Člověk by si řek - čeští vypatlaní fotbaloví fandové, no to bude blbost o těch tupejch tukanech, ale nakonec to byla aji docela sranda. Obzvlášť David Novotný tam měl několik neotřelejch hlášek (souhlasí někdo proti tomu?) a Jiří Lábus taky byl taková třešnička na tortě. Příběh to sice moc nemá, ale na štěstí fotbalu tam moc není. Spíš uvidíte, jak vypadá tvrdý jádro anglickejch hooligans, chch, no zhovadilci jedna báseň. Každopádně se mi líbil výběr hudby, obzvlášť Načeva nebo Kasmir 9:41, i když nejsu jejich fanda, ani moc velkej fanda rockové muziky. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (8)

  • Celý film měla původně vyprávět postava Tyčky, kterého hraje Vladimír Dlouhý. Až před střihem se rozhodl Sluka jinak a David Novotný namluvil postavu vypravěče. Proto některé pasáže nedávají moc smysl. (don corleone)
  • Operní pěvec na koncertě v Rudolfině je otec režiséra Jakuba Sluky. (don corleone)
  • Ve filmu hraje Oldřich Kaiser se svou dcerou Karolínou Kaiserovou. (M.B)

Reklama

Reklama