Reklama

Reklama

Non Plus Ultras

Obsahy(1)

Scénář NON PLUS ULTRAS vychází ze skutečných událostí. Hlavní hrdinové žijí mezi námi, jen už se své oblíbené činnosti - fotbalovému chuligánství nevěnují s takovou vervou, jak tomu bylo v minulosti. Film je humorným pohledem na krátký časový výsek v životě dospělých chlapů, z nichž někteří zestárli předčasně a někteří naopak ještě nedospěli Tyčka, je jedno nedělní odpoledne před fotbalovým zápasem napaden dvěma sparťanskými fanoušky. Zachrání ho Bejčák, nepsaný vůdce několikačlenné party patřící k tvrdému sparťanskému jádru. Tyčka se ocitá v prostředí, které je pro. Osamělý muž středního věku, který později získá přezdívku něj nové a nezaujatě pozoruje partu stárnoucích fotbalových chuligánů. Každý tu má vlastní život, který se s tím fanouškovským více či méně prolíná. A není výjimkou, že v civilním životě mívají naši hrdinové tvář, v níž se odrážejí obyčejné sny, které zůstávají za branou stadionů. Během několika týdnů je život party konfrontován s řadou nečekaných událostí. Na návštěvu přijíždějí angličtí hooligans, kteří jsou pro některé členy party idolem, parta se vydá na dramatickou cestu na utkání s největším rivalem Sparty - Baníkem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (233)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Před zhlédnutím jsem si říkal, že něco takového zde chybělo - film o fotbalu! Ale po zhlédnutí jsem si řekl, že něco takového tady fakt chybělo… film o ničem. O fotbalu se tam furt mluví, ale ze stadiónu je tam sotva pět minut. Navíc ten konec… To Slukovi nikdo neřekl, že film by měl mít nějakou pointu nebo příběh? 40 %. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl další pokus o film z prostředí fotbalových fandů. Není to sice žádnýé vele dílo přesto to má docela někdy i vtip a zajímavý příběh. Duo Lábus a Kaiser jako vždy nezklamalo. Anglický fanoušci se chovali opravdu jak dobytek.. Hlavní představitelé byli opravdu vybráni dobře hlavně Bejčák. . Nejlepší hláška "slečny mužu se vás na něco slušně zeptat?" "ano" "mrdáte?" (pardon) u toho jsem se poravdu nasmál nejvíc. ()

Reklama

Castrator 

všechny recenze uživatele

Fotbalový film a taková slabota... Celý film jsem čekal na zápletku, která ale nepřišla (nebo jsem si jí nevšiml). Díky bohu za návštěvu dvojky anglických vypatlanců, díky kterým film rychleji ubíhal a přenesl mě ke konci filmu. Kde se nachází něco, co vzdáleně připomíná pointu. Celý film vypráví o údělu sparťanských fandů, kteří to nemají lehké jak v soukromém životě, tak v tom fotbalovém. Dvě slabší sešívané hvězdy, každá za jednu non plus ultra soulož. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Mám rád britský filmy o hooligans, tak jsem byl zvědav na náš příspěvek do žánru a nedopadlo to špatně. Je to samozřejmě uondanější a skoro tam nejsou žádný bitky, i když ta zpomalená rvačka na stadionu nebyla špatná. Největší prdel ale je, když přijedou angláni a pronášej ty svoje hlášky, to jsem se fakt řezal. Bohužel ten film má fakt hodně divný zakončení, no nesedlo mi to. David Novotný v hlavní roli je charismatickej a pak se mi hodně líbil Olda Kaiser. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Sympatické prostředí hospody u šraněk na Hradčanské bylo asi tak to jediný, co se mi líbilo. Beru slovo režiséra, že šlo jen o komplet scének sebraných ze života. Navíc jeho rozjímání nad tím, že stát se o český film nestará, bylo pravdivé. Také obsadil spoustu dobrých uleželých herců - Hlaváčovou, Konvalinkovou... a dokonce Hálu. Ale proč nedomyslel koncept scénáře, to je mi záhadou. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (8)

  • Na filmu byly nejdražší pronájmy prostor, kde natáčelo - Lucerna, stadion Na Bazalech, Rudolfinum atd. (don corleone)
  • Hospoda, kde se partička scházela, se nachází nedaleko stanice metra Hradčanská, na křižovatce ul. Dejvická a Bubenečská, v Praze 6 - Dejvicích. (rakovnik)
  • Ve filmu hraje Oldřich Kaiser se svou dcerou Karolínou Kaiserovou. (M.B)

Reklama

Reklama