Uživatelská zóna Přihlásit Registrovat Ztracené heslo

Režie: Karel Zeman

komentáře
 ve filmotéce
v bazaru

Staň se publicistou, napiš k tomuto filmu obsah a pošli nám ho přes tento formulář.

Komentáře uživatelů k filmu
profil / všechny komentáře uživatele Karlos80 ****

Jak už napsal-a Ruut moc krátký. Ano, na tomto dokumentu mě štve akorát ta délka, inu vydržel bych se dívat klidně i hodinu ale i tak vše podstatné z jeho vyjímečné tvorby nám v něm tento génius českého animovaného a trikového filmu nabídne. Uvidíme tak například ukázky z Barona prášila, Pohádky o Honzíkovi a Mařence, Pana Prokouka, Krále Lávry, Cesty do pravěku aj. Mimochodem tento dokument vlastně taková režisérova pocta (malá rekapitulace) byl natočen k jeho sedmdesátinám a k třicetileté dosavadní práci. Celým dokumentem nás provází hlas O. Brouska.

profil / všechny komentáře uživatele Ruut *****

Pouze kratičký dvacetiminutový dokument snažící se zjednodušeně dětskému divákovy přiblížit tvorbu genia českého filmu. I na tomto omezeném prostoru je ukázáno několik nejpoužívanějších fíglů a jenom lituji toho že nejsou k dispozici pořádné dokumenty po vzoru současných DVD edicí zahraničních fimů. Největší prostor je věnovaný práci s miniaturamy a a zapracovávání živých herců do takto vzniklých kulis. Zajímavé jsou i hrátky s kouřem. Dokument jen potvrzuje vyjímečný talent režisera.

Hodnocení uživatelů:
kleopatra ****