Reklama

Reklama

Chlapci a chlapi

(seriál)
Československo, 1988, 10 h 47 min (Minutáž: 54–61 min)

Kamera:

Alois Nožička

Hrají:

Martin Zounar, Eva Vejmělková, Rostislav Kuba, Kamil Halbich, Milena Dvorská, Zdena Hadrbolcová, Míla Myslíková, Bronislav Poloczek, Jaroslav Moučka (více)
(další profese)

Epizody(11)

Připomeneme si osudy, radosti i trampoty vojáků motostřeleckého útvaru. Díky povolávacímu rozkazu se v Hrádku v Čechách setkávají nesourodé postavy. Hlavní hrdina soustružník Tomáš Soukup je až po uši zamilovaný do maturantky Hanky a nejradši by se oženil ještě před vojnou. Žárlí na ni a má obavy, možná i oprávněné, jestli na něj vydrží dva roky čekat. Vesničan Honza Bradáč, přezdívaný Guláš, rád jí, což je na něm vidět. Pracuje v řeznictví vedeném svými rodiči a po víkendech staví vilku, do níž by si po vojně chtěl přivést manželku. Ctibor je téměř Honzovým pravým opakem, je hubený a s fyzičkou na tom není nejlépe. Okamžitě si vyslouží přezdívku Kyslík. Pracuje jako elektroopravář. Kolegové v práci ho moc v lásce nemají, a tak je možná i rád, že z nezáživného prostředí vypadne. Radost ale rozhodně nemá jeho maminka, doufala, že Ctiborek dostane modrou. Jenže nález na plicích mu zmizel, a tak musí narukovat. Seznámíme se také se sympatickým traktoristou Vladem Rutkayem, který vypadá dospěleji a rozvážněji než ostatní a doma nechal těhotnou manželku. Posledním z party je Michal alias Majkl, který dělá vyhazovače v nočním baru. Žádný z nich netuší, co je čeká. Samotný děj zpestřují lásky mladých vojáků nebo starostliví rodiče. Jejich společný pobyt na vojně bude tvrdý a náročný, nevyhnou se ani šikaně. Nakolik je pobyt po roce prožitém v kasárnách změní a jak se nakonec propojí jejich osudy? (TV Nova)

(více)

Recenze (348)

paascha odpad!

všechny recenze uživatele

Ne odpad! ale MEGAGIGASRAČKA!!! Tímhle paskvilem nás krmili na vojně a koukat se v přijímači na to, jak ten vytlemenej Zounar zmoudří a stane se z něj guma, co chápe svou odpovědnost k vlasti bylo fakt na blití. Ale to pochopí jen ten, kdo měl někdy za 730 a odečítal každým dnem:-/ Každopádně, za tohle veledílo bych normálně střílel! Každý, kdo tomu dá jiné hodnocení, než ODPAD je duševně nemocný, nebo komouš, což je totéž!!! ()

Bart 

všechny recenze uživatele

Já myslel, že se hodnotí seriál a ne současná tloušťka M. Zounara. Nebo je to jinak Dr. film? Ale co říct? Martin Zounar byl na svůj věk a malé zkušenosti skoro jediným nosným pilířem seriálu. Snad on jediný měl po celou dobu vyrovnaný, téměr civilní výkon. Naopak zkušení filmaři jako Milena Dvorská nebo Míla Myslíková zklamali. Od angažovaného filmaře, jako byl Evžen Sokolovský se nemůže přece nic lepšího čekat. Takže průměr. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Milý Apači, možná si v té době prošel vojenským výcvikem, ale to je mně upřímně dosti u prdele. U seriálu jsem se bavil, možná právě proto, že jsem tu službu nezažil, a k tvý smůle ani nezažiju. Seriál je to tupej, a propagandistickej až hanba, ale nemůžu mu upřít jedno, tenkrát jsem na něj opravdu docela rád koukal. Tečka. (4/10) ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Celé jsem to viděla s doprovodnými komentáři lidí, kteří byli v té době na vojně a velice rádi si zavzpomínali na některé věcné reálie. A dodnes si užívají všechny ty detaily, včetně zamilovaného Kyslíka. Někdo tedy dokáže najít pro sebe to dobré všude, někdo jiný musí za každou cenu vyřvávat a dávat tím najevo svou omezenost, jako například nerudný paascha, že. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Tady není o čem, na rozdíl od často nudného a smutného My všichni školou povinní se tady tvůrci vytáhli. Vojna zde není pouhou záminkou abychom museli útrpně sledovat osudy maminek, příbuzných, lásek, které čekají, až se jejich chlapci vrátí z vojny. Nízkému hodnocení vůbec nerozumím, zcela určitě se jedná o jeden z nejlepších socialistických seriálů. Velmi slušné postavy, děj, emoce. Mě se to líbilo a nejvíce Mário Kubec v roli Majkla. 70% ()

Galerie (19)

Zajímavosti (59)

  • Mário Kubec (Michal Hlaváček) na popularitu po odvysielaní seriálu spomína: "Tak to bol veľký masaker, to skutočne dokáže pekne zatemniť mozog. Ľudia sa za mnou otáčali, zastavovali ma na ulici, a ja si myslel, že som riaditeľ zemegule. A začal som sa tomu klamu podriaďovať. Zrazu mi začalo záležať na tom, ako vyjdem von oblečený, s kým budem videný a tak ďalej. Stávala sa zo mňa vyfintená ovečka, ktorá sa nechala strhnúť davom. Prioritou sa pre mňa začal stávať obal, pretože popularita je práve len to pozlátko, ktoré navyše nie je večné." (Raccoon.city)
  • Ve scéně, kdy v seriálu poprvé můžeme vidět charakter Honzy Bradáče (Jiří Kopta), tak Honza zrovna obsluhuje v rodinném řeznictví a za ním se jako jediné na háku pohupuje maso, které později Honza bude nabízet zákaznici, je tedy jasné, že maso se houpe z předchozích natáčecích pokusů. (Nick321)

Reklama

Reklama